Oops! Dat was dus een miskoop.

Tijdens de zomer kwam ik bij Boekenvoordeel enkele boeken van Lynsay Sands tegen. Allemaal delen van de Argeneaux-serie en die naam was ik online al meermaals tegengekomen. Vermits de prijs enorm goed meeviel (4 paperbacks voor 4€) besloot ik de reeks een kans te geven. Ik vulde ze stelselmatig aan. Soms met één deel, een andere keer plots met een heel aantal doordat een vriendin voor me aan het meezoeken was.

Uiteindelijk verzamelde ik 13 delen van deze nogal uitvoerige reeks. Bij het eerste boek dat ik las had ik al een aantal bedenkingen maar het was op zich wel grappig en ik koos ervoor om me daarop te focussen.

Vervolgens las ik nog drie andere boeken en ik merkte dat ik telkens heel blij was wanneer ik het einde had bereikt en in een ander boek mocht beginnen. Onlangs las ik dat vierde boek uit en ik besefte dat ik het wel zo’n beetje gehad had met deze serie.

Een fijn boek heeft goed uitgewerkte personages waar je mee meeleeft en een verhaal dat je aandacht kan vasthouden. Sommige boeken hebben slechts één van beide en ik merkte dat ik bij de laatste drie boeken het gevoel had dat geen van beide elementen aanwezig was.

Voor mij persoonlijk alleszins. Ja, er zitten af en toe grappige fragmenten in de verhalen. Zo was ik aan het glimlachen toen ik las dat het bloed van Diabetici zoeter smaakt voor vampieren. Maar ik leek nooit een klik te voelen met de personages en dat is nu eenmaal onmisbaar indien je met hen wil meeleven.

Een luchtig verhaal kan heerlijk ontspannend zijn maar bij deze boeken (of toch, de vier delen die ik las) was ik me eerder aan het ergeren omdat sommige zaken gewoon niet geloofwaardig waren. Dus tja … personages waar je geen klik mee voelt en gebeurtenissen die niet geloofwaardig zijn dat levert geen positieve leeservaring op.

Ik besloot dan ook (mede op aanraden van een vriendin) om deze boeken te verwijderen van zowel van mijn Goodreads-plank met ongelezen boeken als mijn boekenkasten. Het is immers een beetje gek om te blijven verder lezen in boeken die je niet kunnen overtuigen terwijl er nog zoveel andere verhalen op je staan te wachten die je WEL wil lezen.

Al een geluk dus dat ik deze boekjes vrij voordelig op de kop kon tikken want dit is toch wel echt mijn boekenmiskoop van het jaar.

Hebben jullie ook al eens besloten om halverwege een serie te stoppen terwijl je de vervolgdelen al had klaarstaan?

P.S. : Deze beslissing heeft als gevolg dat mijn TBR plots weer een pak lager ligt. Nee, dat is niet de reden waarom ik ze uit mijn kasten heb verwijderd maar het betekent wel dat ik nu – heel misschien – toch nog het jaar ga eindigen met een lager aantal ongelezen boeken dan bij de start van 2019.

8 gedachten over “Oops! Dat was dus een miskoop.”

 1. Oh nee balen dat het zo tegenviel. Inderdaad gelukkig dat ze niet duur waren. Ik heb wel een paar keer een serie gestart en niet afgemaakt maar die vervolgboeken had ik dan wel nog niet in huis.

  1. Ik ben echt blij dat ik ze aan een mooie prijs op de kop had kunnen tikken. Anders was het helemaal zonde geweest. Doorgaans koop ik ook slechts de eerste twee delen van een serie zodat ik eerst even kan testen of de reeks me wel bevalt. Voor deze actie maakte ik een uitzondering maar ze bleek dus jammer genoeg niet mijn ding te zijn.

 2. Jammer is dat altijd als het tegenvalt… Heb dat ook wel eens met boeken gehad.. Laatste tijd weinig boeken gekocht, wel gekregen (en uiteraard staan er weer een aantal op mijn Sint & kerst lijstje)

  1. December zorgt er met al zijn feestdagen doorgaans voor dat onze verzameling nog wat groter wordt hé. Ik ben benieuwd of het me we/niet gaat lukken om de tbr wat te laten zakken dit jaar.

 3. Oei da’s wel jammer. Ik herinner me dat we in Hasselt ook nog gezocht hebben bij de Boekenvoordeel. Maar goed dat je er niet superveel geld aan uit hebt gegeven. Misschien is iemand anders bij de kringwinkel er wel blij mee.

  1. Ja, al een geluk dat het geen dure reeks was én dat het een uitzondering is. Zolang het maar af en toe voorvalt dat een boek of serie zo erg tegenvalt vind ik het niet al te erg. Daardoor ga je immers de leuke boeken nog meer appreciëren. Ik hoop inderdaad dat er binnenkort iemand anders wél blij mee gaat zijn.

 4. O, jammer! Ik ben nogal voorzichtig met series kopen, begin altijd eerst met deel 1… Ik heb wel al series halverwege afgebroken omdat het me écht niet meer kon boeien, maar meestal zet ik keihard door. Waarom eigenlijk, vraag je je af, want er zijn inderdaad nog zoveel mooie pareltjes die wachten.

  1. Zo doe ik het normaal zelf ook hoor. Eerst even aftasten of het wel echt iets voor me is en dan vervolgens de serie aanvullen. Maar met een aanbieding als deze wilde ik het risico wel nemen. Zeker omdat ik voor 13 verschillende delen nog steeds minder heb betaald dan voor één nieuw boek. Achteraf gezien had ik het geld echter liever gespendeerd aan één vervolgdeel van een serie die ik wel heel fijn vind.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.