Foto-update #158

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik ging met mijn broer en schoonzus mee naar het vuurwerk kijken en heb uiteindelijk meer naar mijn metekindje gekeken.  Het was voor haar immers de eerste keer was dat ze vuurwerk zag en de verwondering op haar gezicht was even mooi om te zien.

Vermits ik al de hele zomer benieuwd was naar de Cuberdon-milkshake van Quick ben ik hem uiteindelijk toch maar eens gaan proeven toen mijn suiker een keer veel te laag stond én ik me vlakbij een Quick-filiaal bevond. #fijnetiming

Dit was fase twee van de kerstkaarten, ondertussen zit ik al weer een pak verder.

Ik stelde verjaardagspost samen voor een mede-potterhead en daar hoort uiteraard confetti bij.

Dit zijn enkele van de maaltijden die ik de voorbije weken heb klaargemaakt : Vegetarische lasagne met brie, stoofpotje met zalm, een groene groentenmix met falafel balletjes én die keer dat ik alleen thuis was en het mezelf makkelijker maakte door het koken aan anderen over te laten … Njammie sushi!

Sorry hoor Wally, maar nu heb je wel echt afgedaan.

Samen met mijn nicht ging ik de Intratuin in Halsteren nog eens bezoeken en daar spotte ik heel wat schattige dieren. De kleine witte uil (die treffend op Hedwig lijkt) heb ik dit keer WEL gekocht. Vorig jaar deed ik dat niet en toen had ik er nadien spijt van.

Verder zag ik ook heel wat kersthuisje en een kerstboom vol lichtjes die me zin deed krijgen om misschien toch maar eens terug een kerstboom te zetten. Dat hebben we de laatste 12 jaar immers niet meer gedaan.

Verder hebben we er ook iets lekkers gedronken, heb ik gelachen met sommige kerstversieringen, heb ik er iets gekocht (die kleine blauwe glazen pot waarin ronddraaiende sterlichtjes zitten) en getwijfeld over deze mooie kerstverlichting met een voltallige Patronus-familie.

Ik en mijn Hufflepuff-dekentje lijken de laatste weken weer onafscheidelijk ’s avonds. Also, subtiliteit … wat is dat?

Op een maandag werd ik de hele dag door achtervolgd door deze dreigende regenwolken maar ze waren wel zo sympathiek om niet los te barsten zolang ik niet thuis was.

De nieuwe luchtwortel van mijn orchidee geeft me het idee dat ik een slangenbezweerder ben. Zien jullie het ook?

Bij de Spook-a-Swap kreeg ik een Chocolate Frog en ik was uiteraard benieuwd wie er op de kaart zou staan. Dat bleek Godric Gryffindor te zijn.

Na een dagje ziekenhuis ging ik ’s avonds nog even op mijn metekindje passen waar Ize me nog wat extra medische verzorging aanbood, we een theetje hebben klaargemaakt in haar prachtige keukentje, ik een hele stapel boeken mocht voorlezen, we met de eikeltjes en de knikkerbaan speelden. Nadat ze in slaap was gevallen dronk ik vervolgens ook nog even als een echte rebel bosbessenthee uit een watermeloen-beker. Ja, ik durf dat.

Met Halloween mocht ik het grote swappakket openen dat hier op me stond te wachten en tijdens het uitpakken kreeg ik enkele vriendjes op bezoek.

’s Avonds las ik Harry Potter and the Goblet of Fire uit (die laatste hoofdstukken passen wel echt bij Halloween-avond) en ik keek nog eens naar Hocus Pocus want dat blijf ik een fijne film vinden.

Ik kocht ook Niet Nog Eens van Niet Nu Laura en dit fragment uit één van haar comics deed me meteen aan Kabouter Wesley denken.

Dankzij een lieve vriendin (Dankjewel Nancy!) ben ik toch nog aan een exemplaar van deze Harry Potter Stationary Adventskalender geraakt. Vermits het nog even duurt vooraleer de advent start heb ik de kalender maar even uit het zicht gezet.

Ik had een hele lijst uitgeschreven met films die ik in de Halloween-maand wilde (her)bekijken en toen bleek dat geen van hen opvraagbaar was via de Digibox besloot ik er uiteindelijk gewoon een aantal te bestellen.

Vijftig tinten groen. Oftewel fase 4 (of was het nu 5?) van de kerstkaarten in wording.

Een tijdje terug had ik in een reactie op Haaike’s blog gezegd dat ik eigenlijk terug zou moeten beginnen met de Tai Chi-oefeningen en toen zei ze dat we elkaar misschien konden aanmoedigen. Nu je niet meer op Instagram zit is het wat moeilijker om je snel een foto door te mailen maar ik heb eerder deze week alvast een eerste oefeningenreeks gedaan. In mijn pyama en met een ontspannend muziekje op de achtergrond. Binnen de kortste keren stond ik te geeuwen en besefte ik dat dat echt perfect aantoont hoe ontspannend die oefeningen zijn. Dus ik hoop het stilletjes weer op te bouwen naar meerdere keren per week.

10 gedachten over “Foto-update #158”

    1. Ik heb er gisteren bij mijn broer en schoonzusje nog eens uit gedronken. Dit keer een kers/aardbeien-thee. Een echte rebel dus. 🙂

  1. Normaal krijg ik altijd honger van jouw foto’s, maar van cuberdons en falafel ben ik dus geen fan, haha. Je doet me er wel aan denken dat ik misschien ook eens stilaan aan mijn kerstkaarten moet gaan beginnen. Op Paper Passion heb ik een paar toffe stempels gekocht die ik zeker wil gaan gebruiken.

    1. Ik moet zelf ook nog wat voort doen aan de kerstkaarten. Ondertussen ligt het al weer een tijdje stil. Wel grappig dat je dit keer is geen honger kreeg van de foto-update. 🙂

    1. Dat is fijn om te horen Ilona. De foto-updates gaan ondertussen al enkele jaren mee en ik vind het zelf een leuke manier om hier af toe te tonen wat ik naast het bloggen nog allemaal doe. Zonder er te ver in te gaan.

    1. Er zijn tegenwoordig ook echt zoveel varianten hé. Een echte boom wil ik ook niet zetten vermits ik het zo’n zonde vind om een boom te laten omhakken voor die drie à vier weken dat hij kan staan. Hier worden het waarschijnlijk opnieuw een hele hoop lichtjes.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.