Harry Potter Bullet Journal #11

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Vermits mijn bujo een boekgerelateerde lay-out kreeg leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. Vorige maand koos ik voor een combinatie van Halloween en Hogwarts. Deze maand ging ik voor een lay-out die ik misschien beter in september. Ik koos er namelijk voor om me te focussen op Platform 9 3/4 en de reis naar Hogwarts.

Deze twee pagina’s maken meteen duidelijk wat het thema voor deze maand is. De kleine banners komen was een rolletje washi-tape en ze besparen me wat extra stempelwerk. Zo handig dat ik deze enkel maar even moet uitknippen en meteen kan gebruiken. De stickers had ik al een tijdje in huis en kwamen beide perfect van pas. Al moest één van hen wel gehalveerd worden.

Wel een beetje jammer dat ik geen stickers van de bekende snoepjes van de Hogwarts trolley had. Of van de trolley zelf want die was hier uiteraard perfect op zijn plaats geweest bij het maandmenu.

Mijn gelezen boeken hou ik ook nog steeds. Inclusief de vrij confronterende TBR. Ik had toch echt even gedacht dat het me ging lukken om die dit jaar ietsje te laten zakken maar dan ga ik de komende twee maanden nog veel eigen boeken moeten lezen.

Sinds die leuke washi-tape met enveloppen is opgewerkt ben ik bij deze twee bladzijden telkens iets anders aan het uitproberen. Harry met zijn volgeladen trolley pastte nog het beste bij de bladzijden waar ik zowel binnenkomende als uitgaande post, knutselwerken en cadeautjes op neerpen. Ondertussen mocht ik al een Harry Potter Stationary adventskalender en een paar Hufflepuff-sokken noteren maar ook enkele kleine knutselprojecten.

Voor de terugblik-bladzijden koos ik voor deze sticker van het moment waarop de eerstejaars richting Hogwarts varen. Van diezelfde afbeelding staat er een ingekaderde kaart in mijn boekenkasten. Ik blijf het een prachtig zicht vinden.

Deze mooie washitape kreeg ik vorige maand cadeau van mijn nichtje en hij kwam dus meteen goed van pas.

Ook volgend jaar zou ik graag mijn Bullet Journal volledig in Harry Potter en Fantastic Beasts-thema willen doen. Ik heb er al een geschikt notitieboek voor in gedachten maar moet nog even nadenken over welk materiaal ik ga gebruiken. Enkel washi-tape en stempels? Of ook opnieuw stickers zoals dit jaar? Want dan moet ik er wel wat nieuwe gaan bestellen denk ik.

De nieuwe bladwijzer die ik deze maand knutselde past trouwens perfect bij deze lay-out.

4 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal #11”

    1. Dankjewel! Ik ben alvast aan het brainstormen voor volgend jaar vermits ik heb gemerkt dat ik mijn bullet journal nog leuker vind nu hij in Harry Potter – thema is. Niet zo verrassend natuurlijk want dat had zelfs Trelawney kunnen voorspellen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.