Boekenbeurs Antwerpen 2019

Vroeger was een bezoekje aan de Boekenbeurs iets sporadisch voor me. Ik ben er heel lang niet naartoe geweest en dan later wel maar telkens met een heel deel jaren tussen de bezoekjes door. Sinds 2013 ben ik echter naar elke editie van de Boekenbeurs gegaan. Ook dit jaar was ik een geluksvogel en kreeg ik toegangstickets van Agora Books. Dat ik de toegangsprijs niet moest betalen betekent immers dat ik dat geld aan nieuw leesvoer kon spenderen.

In de voormiddag moest ik eerst nog even naar het ziekenhuis maar vermits mijn bloedresultaten volgens de specialiste goed waren konden we in de namiddag niet alleen naar de Boekenbeurs vertrekken … ik had ook een nieuw boek verdiend omwille van die mooie resultaten.

Ik was goed voorbereid en had de twee dagen voordien twee verschillende ladingen fudge gemaakt zodat ik enkele uitgeverijen kon bedanken die me het voorbije jaar recensieboeken toestuurden. Dat is ondertussen immers zo’n beetje traditie geworden en ik vind het fijn dat ik tijdens de Boekenbeurs even dag (én dankjewel) kan gaan zeggen bij de mensen met wie ik anders enkel contact heb via email.

Er werd uiteraard veel rondgekeken en nee ik heb heus niet alleen maar stilgestaan wanneer ik Harry Potter boeken zag staan. Ik heb er alleen niet zo vaak aan gedacht om foto’s te maken. Wat ik dan weer wel vereeuwigd heb op foto is één van de vele Internet Paswoord Logboekjes waarvan IT-mensen gek worden (want je laat toch ook niet je sleutel in de voordeur zitten), een cover die jullie later waarschijnlijk nog eens gaan zien verschijnen in een nieuwe Raaf in de Spotlight post en een rustpauze om het suikerniveau weer wat omhoog te krijgen.

Naast boeken met raven op de covers kwam ik mezelf ook nog via enkele andere boeken tegen. Bij Standaard Uitgeverij zag ik immers twee boeken tegen die mijn medische klachten vrij mooi samenvatten. Al heb ik van het Diabeet zijn veel minder last dan van de titel van het boek daarboven. Ik ben niet alleen de grote zus van mijn twee broers maar ook de favoriete (tofste, liefste, leukste, …) en ja ik besef dat je evengoed kan zeggen dat ik de stomste/saaiste/… ben maar dat klinkt nu eenmaal minder leuk.

Bij Overamstel kwam ik een heuse Boekenbeurs Actie tegen en laat dat nu net één van de boeken zijn die nog op mijn wenslijst stonden. Ik liep immers nog een beetje achter en had de tweede chicklit van mijn nicht die eerder dit jaar verscheen nog niet in mijn boekenkasten staan.

Jaja, in mijn geval is Kaat de Kock niet enkel bekend van Flair maar ook van familiefeesten.

Ik ga er vanuit dat jullie ook graag willen weten met welke aanwinsten ik nadien terug naar huis keerde. Zowel Daar gaat de bruid van Kaat de Kock als Helium van Bart Moeyaert stonden op mijn lijstje. Dus ik ben heel blij dat deze nu een plaatsje in mijn kast krijgen. Met een beetje geluk zijn ze na mijn tweede bezoekje aan de Boekenbeurs (deze zondag) ook allebei gesigneerd.

Verder kocht ik ook dit mooie briefpapier. Binnenkort ga ik dus echt weer eens wat meer brieven moeten verzenden in plaats van mails.

Lucky me … ik dacht echt dat het nog een tijdje zou duren vooraleer deze versie van Wayward Son zou uitkomen maar blijkbaar is hij er al. Ik was dan ook super blij toen ik dit boek van Rainbow Rowell onverwachts tegenkwam en het ook nog eens heel mooi geprijsd bleek te zijn.

De eerste twee delen uit de Gewist-serie van Teri Terry las ik al maar dit laatste deel nog niet. Dankjewel Agora Books voor het recensie-exemplaar van Versplinterd.

Dankzij gisteren is het nu wel overduidelijk dat het er niet naar uitziet dat ik niet op een lagere tbr ga uitkomen aan het einde van dit jaar. Of ik zou moeten besluiten om zowel mijn blog als social media twee maanden lang straal te negeren. Misschien dat het me dan nog net lukt om op een gelijstand te belanden.

Nu eerst even bekomen van een fijne maar heel vermoeiende dag én dan ga ik zondag opnieuw naar de Boekenbeurs zodat ik kan gaat supporteren voor Audrey.

17 gedachten over “Boekenbeurs Antwerpen 2019”

 1. Mijn TBR is ook niet gezakt, integendeel!
  Ik ben benieuwd naar de Boekenbeurs dit jaar. Normaal zou ik een jaartje overslaan, maar ik won een wedstrijd en we gaan met het hele gezin. Benieuwd hoe J. het vindt. Ze kijkt er in elk geval al enorm naar uit!
  ‘Helium’ kocht ik enkele weken geleden al. Nog een pareltje dat niet kan ontbreken in mijn boekenkast!

  1. Al een geluk dat ik daar niet de enige in ben. Eigenlijk wel fijn om via social media meteen verschillende reacties te krijgen van mensen die die situatie herkennen. Ik las op je blog dat je in de prijzen was gevallen maar jammer genoeg las ik gisteren op Insta ook van je valpartij. Ik hoop echt dat je daar niet te lang van gaat afzien en dat het snel geneest. J. zal waarschijnlijk wel onder de indruk zijn van dat grote gebeuren. Uiteraard moest ‘Helium’ een plaatsje krijgen in de boekenkast. Al een geluk dat dat zo’n dunne boekjes zijn en ik daar dus makkelijk plaats voor kan vinden. 🙂

   1. Dankzij andere – onder andere die van jou – blogs voel ik me een beetje minder vreemd als booknerd :-).
    Ik had echt gevreesd dat ik door de valpartij niet op de Boekenbeurs zou geraken, maar mijn man is mee geweest en met behulp van kussens in de auto viel de pijn relatief mee. Op de beurs zelf had ik weinig last, want wandelen lukt vrij goed (wel trager dan normaal, maar dat is geen probleem op een beurs).
    Nu we weer thuis zijn voel ik wel dat ik enorm uitgeput ben, maar dat zal vooral ook van de pijn van de afgelopen dagen zijn. Ik hoop echt dat het snel minder wordt, maar de vooruitzichten van de dokter zijn niet zo fijn om te horen (minstens 6 weken).
    Bij Bart kocht ik ook nog ‘Gedichten voor gelukkige mensen’ en ‘Jij en ik en alle andere kinderen’. Van die laatste had ik nog niet gehoord, maar zo’n parel kon ik ook niet laten liggen. Daar ging dus mijn voornemen om niks te kopen… 🙂

    1. Oh, dat vind ik nu eens echt fijn om te lezen. Bij mij heeft het bloggen ook dat effect. Waar ik vroeger op school soms gek werd aangekeken omdat ik van lezen hield heb ik dankzij het bloggen net heel veel mensen ontmoet die er evenveel van houden als ik. Het grappige is dat ik daardoor steeds meer verwijzingen en grapjes maak. Die Potteritis is de laatste jaren bijvoorbeeld behoorlijk uit de hand gelopen sinds ik meerdere mensen heb leren kennen die die referenties kunnen volgen. Die laatste (Jij en ik en alle andere kinderen) ken ik nog niet maar ik ben momenteel wel Helium aan het lezen.

  1. Mocht je het toch ooit een keertje willen proberen dan raad ik je aan om zoals ons een rustige dag uit te kiezen. Donderdag was het er rustig genoeg om er ook echt van te kunnen genieten maar in de weekends, feestdagen of herfstvakantie vind ik het veel te druk.

 2. Ik heb dus gewoon niks gekocht vandaag!! Ik ben best fier op mezelf en tegelijk vraag ik me af wat er mis is met mij 😀

  1. Ik heb je reactie aan manlief laten zien en gezegd dat ik exact hetzelfde zou reageren na een dagje Boekenbeurs zonder aanwinsten.

  1. Zondag had ik opnieuw wat fudge mee. Voor twee vriendinnen van me maar ook voor mijn nicht Kaat (de Kock) die er twee signeersessies had en voor Bart Moeyaert. Hij signeerde niet enkel mijn dichtbundels maar gaf me ook een spontane knuffel toen ik hem die fudge gaf. Het was dus zeker een fijne dag. 🙂

  1. Ik ga er graag rondsnuisteren maar op enkele prijsuitreikingen en boek-presentaties na is dit het enige echt grote boekevenement in België. In Nederland hebben jullie wel veel andere fijne boek-evenementen hé. De super grote Deventer-boekenmarkt lijkt me bijvoorbeeld heel indrukwekkend.

 3. Ontzettend leuk om eventjes virtueel met je door de Boekenbeurs te lopen. 🙂 Ik ben dit jaar op een feestdag geweest (om mee te doen aan een teamuitje van mijn nieuwe uitgeverij) maar dat was wel érg druk – ik weet weer waarom ik als bezoeker altijd de rustige weekdagen uitzoek!

  ‘Daar komt de bruid’ heb ik toevallig deze week meegenomen uit de bibliotheek, benieuwd naar…

  1. Tof dat je ‘Daar gaat de bruid’ ook gaat lezen. De feestdagen en weekends zijn echt opmerkelijk drukker hé. Die probeer ik doorgaans ook zoveel mogelijk te vermijden. Het is immers zoveel leuker om rustig te kunnen rondsnuisteren tussen de boeken zonder het risico te lopen dat je tegen iemand aan gaat botsen.

   1. Weet je dat ik gisteravond nadat ik mijn laptop dichtklapte ineens dacht ‘shit, ik heb die titel volgens mij verkeerd gezet in mijn antwoord’. Excuses aan je nicht. 😀 Ik moet zelf nog wel zo iedereen achter de broek zitten met “nee, het is niet ‘De’ Overstekers, het is Overstekers”, en dan doe ik het een andere auteur aan…

    1. Hihi, ze zal het je wel vergeven. Ik wist trouwens niet dat zoveel mensen er ‘De’ overstekers van maken in plaats van ‘Overstekers’.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.