Boekenreeksen waar ik nog in moet beginnen, graag in verder wil lezen of net niet.

Eén van de redenen waarom mijn TBR steeds maar blijft aangroeien is het feit dat veel van de boeken die ik graag lees deel uitmaken van een serie. Vroeger waren dat er maar enkele maar de laatste jaren lijkt het aantal steeds toe te nemen en vermits sommige auteurs aan een hoog tempo schrijven (en ik andere series pas ontdek wanneer ze al vrij uitvoerig zijn) wordt mijn lijst met boeken die ik nog wil lezen steeds maar langer.

Eerder maakte ik al eens een lijst met boekenreeksen die ik niet meer wilde verderlezen. In die blogpost stond ook een lijstje met boeken waar ik niet 100% zeker van was. Ondertussen is er alweer meer dan een jaar gepasseerd en dus besloot ik nog eens wat series onder de loep te leggen.

Oh ja, ik vermeld telkens ook even na welk deel ik gestrand ben in de reeks.

Series waar ik NIET meer mee wil voortgaan:

Everless – Sara Holland (#1)
Ravenspire – C.J.Redwine (#1)
Bovenwereld – Scarlett Thomas (#1)
Vuur en As – Sabaa Tahir (#2)
Red Queen – Victoria Aveyard – #1
Cruel Beauty Universe – Rosamund Hodge – #1
Touching Juliette – Tahereh Mafi – #2 + novelles
The Lunar Chronicles – Marissa Meyer – #2
De vijfde golf – Rick Yancey – #1
Argeneau – Lynsay Sands – #5-8
Shadow of the Fox – Julie Kagawa – #1
Stephanie Plum – Janet Evanovich – #23
The Mortal Instruments – Cassandra Clare – #4

De eerste vier boeken van Cassandra Clare ontleende ik in de bibliotheek maar het kwam er nadien niet van om verder te lezen. Ondertussen is er zoveel tijd verstreken dat ik die laatste twee delen ga overslaan en meteen overstap op The Infernal Devices. Die drie boeken heb ik immers gewoon in de kast staan.

Het valt nogal op dat het merendeel van deze series YA boeken zijn. Blijkbaar heb ik op een bepaald moment teveel YA achter elkaar gelezen en heb ik er nu niet veel zin meer in.  Van de Argeneau serie heb ik onlangs al in een blogpost vermeld waarom ik er verder mee wil gaan en bij de boeken van Janet Evanovich vind ik het gewoon heel jammer dat het zo blijft aanslepen. Daar was het veel fijner geweest mocht de serie op zijn hoogtepunt zijn afgerond.

Twijfelgevallen:

The Fee Chronicles – Amelia Hutchins – #1
Library Jumpers – Brenda Drake – #1
Mercy Thompson – Patricia Briggs – #3
Necropolis Enforcement Files – Gini Koch – #1
Enchanted Inc – Shanna Swendson – #3
The Great Library – Rachel Caine – #1
Spellslinger – Sebastien de Castell – #3
Renegades – Marissa Meyer – #2
SPI Files – Lisa Shearin – #1
Air Awakens – Elise Kova – #1
Fire and Thorns – Rae Carson – #1
Midnight breed – Lara Adrian – #14
Virgin River – Robyn Carr – #6

Hier gaat het grotendeels om series waarvan ik slechts enkele delen bezit en waarvan ik nog niet zeker ben of ik ze verder wil aanvullen.

Behalve de Virgin River serie van Robyn Carr want daar staan nog heel wat delen van op me te wachten. Ik moet er alleen nog eens iets van lezen om te achterhalen of ik er wel/niet wil in verder lezen vermits één van de vorige delen wat tegenviel.

Series die ik graag wil verderlezen en waar nog wat ongelezen vervolgdelen van op me staan te wachten:

Winternacht – trilogie van Katherine Arden #1
(Het lukte me tot nu toe niet om in het 2de deel te komen maar vermits ik het eerste boek heel goed vind wil ik het zeker een tweede kans geven)
Guild Hunter – Nalini Singh – #3
Psy – Changelling – Nalini Singh – #10
Highlander – Karen Marie Moning – #3
Poison Study – Maria V.Snyder – #1
Overstekers – Petra Doom – #1
Nevermoore – Jessica Townsend – #1
Kingmaker Chronicles – Amanda Bouchet – #1
Kate Daniels – Ilona Andrews – #9
The Black Dagger Brotherhood – J.R.Ward – #16
Heroine Complex – Sarah Kuhn – #1
Fallen Angels – J.R.Ward – #1
October Daye – Seanan McGuire – #1
De reiziger – Diana Gabaldon – #4
Katherine “Kitty Katt” – Gini Koch – #13
Night Huntress – Jeaniene Frost – #4
Immortals after dark – Kresley Cole – #9
Fever – Karen Marie Morning – #4
The Checquy Files – Daniel O’Malley – #1
Breathe – Sarah Crossan – #1
Wintersong – S.Jae-Jones – #1
The Hollows – Kim Harrison – #6
The Gardella Vampire Hunters – Colleen Gleason – #1
Lizzy & Diesel – Janet Evanovich – #2

Reeksen die in mijn kasten staan te wachten tot ik er eens in wil/kan beginnen:

Het rad des tijds – Robert Jordan
De kraaien – duologie – Leigh Bardugo
Downside Ghosts – Stacia Kane
Weather Warden – Rachel Caine
The Custard Protocol – Gail Carriger
Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams

Bovendien zijn er natuurlijk ook nog een heel deel reeksen waarvan ik de vervolgdelen nog niet heb maar waar ik desondanks graag in verder wil lezen. Plus een aantal series waar ik nog geen enkel boek van heb maar waar ik wel heel benieuwd naar ben. Of de reeksen waarvan ik de boeken van een vriendin mag lenen. Plus de vele boekenseries die de bibliotheek nog voor me in petto heeft (zo wil ik graag verder lezen in zowel Lockwood & Co van Jonathan Stroud als de Summoner van Taran Matharu).

Het is duidelijk een straatje zonder einde.

Waar ik vroeger bij het ontdekken van een nieuwe toffe serie dacht ‘Oh tof, zoveel leuke boeken om te lezen’ denk ik nu af en toe ‘Oh tof, zoveel … dzju wanneer ga ik die allemaal kunnen lezen?’

12 gedachten over “Boekenreeksen waar ik nog in moet beginnen, graag in verder wil lezen of net niet.”

 1. Amaai, ik ga daar ook eens een lijst van maken.

  Ik heb soms zo wel een dubbel gevoel bij series.
  Ik vind het fantastisch als een wereld uitgebreid is uitgewerkt en je er boekenlang in kan vertoeven, maar aan de andere kant wil ik soms wel eens een afgerond verhaal lezen, waarin de schrijver er in één boek in slaagt een wereld tot leven te brengen, zonder dat ik op het eind op mijn honger blijf zitten.
  Jammer dat dit bij fantasy niet zo vaak lukt, of dat is toch mjjn ervaring, vooral in YA.

  1. Dat dubbele gevoel is heel herkenbaar. Van sommige series zou ik willen dat er geen einde aan komt terwijl andere best wel wat korter hadden mogen zijn en soms is het gewoon heel fijn om een afgerond verhaal te lezen. Op voorwaarde dat de auteur er inderdaad in slaagt om zijn verhaal in één boek te vertellen zonder dat ik het gevoel heb dat je als lezer vanalles mist. Verschillende YA-trilogieën hadden wat mij betreft gerust wat korter mogen zijn. Dan had ik er ongetwijfeld nog meer van genoten vermits er nu regelmatig een deel bij zit dat me niet helemaal kon overtuigen.

  1. Ik heb me vooral gefocust op de ongelezen delen van mijn TBR maar de lijst zou nog een pak langer worden indien ik alle reeksen toevoeg die ik nog wil lezen. Het is dat er zoveel leuke boeken verschijnen hé. Ik ga echt eens een Timeturner moeten bemachtigen. 🙂

 2. Amai want een bende series bestaan er toch! Chapeau dat je er aan zoveel begint. Ik lees bijna nooit series, al kan ik daar wel van genieten omdat je dan langer bij je personages kan blijven.

  1. Dat is inderdaad de reden waarom ik van series hou. Ik vind het heel fijn om personages steeds beter te leren kennen en in een serie kunnen auteurs hen stelselmatig laten groeien. Alleen stoppen niet alle reeksen op hun hoogtepunt en dat vind ik soms wel jammer. Ik merk dat ik soms ook gewoon behoefte heb aan een losstaand verhaal. Zodat je van in het begin weet waaraan je begint.

  1. Ik denk dat er gewoon teveel tijd verstreken is ondertussen want de eerste twee delen van die serie heb ik graag gelezen.

 3. Ik kijk regelmatig naar de series om mee verder te lezen maar als ik het als doel stel dan lukt het echt nooit, raar haha. Ik ga nog wel verder met de bovenwereld. Ik heb boek 3 om te lezen, maar dat is ook voornamelijk omdat het MG is en daar ben ik ook veel vergevingszinnend mee dan YA.

  1. Ik kreeg op de duur bijna serie-stress en besluit daardoor de laatste tijd iets snelle of ik een reeks wil verder lezen. Eerder zou ik enkele delen lezen vooraleer ik dat besluit nam maar nu soms al na het eerste boek. Hierdoor zal ik ongetwijfeld heel wat leuke verhalen missen die een trage start hebben maar alles lezen lukt jammer genoeg niet. Of weet jij ondertussen waar we een Timeturner op de kop kunnen tikken?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.