Boeken waar ik nog maar amper iets van weet #2

Eigenlijk zijn boeken heel onvoorspelbaar én dan heb ik het dus niet over het plot van een verhaal maar over de impact die een boek op je zal hebben. Sommige verhalen die ik slechts vrij doorsnee vond zijn me bijvoorbeeld goed bijgebleven en kan ik jaren nadien nog vrijwel volledig navertellen. Het gebeurt echter soms ook dat ik een boek fantastisch vind en er vervolgens niets meer van weet zodra er wat tijd verstreken is. In deze blogpost kan je een aantal boeken terugvinden waarvan ik nog maar amper iets weet. Als ik probeer te achterhalen wat er in deze verhalen gebeurde lijkt het wel alsof een gedeelte van mijn geheugen werd gewist. Alsof ik die boeken gelezen heb terwijl ik half aan het slapen was, of op een moment waarop ik zoveel aan het hoofd had dat er geen opslagruimte over was voor de gebeurtenissen uit het boek.

My Viking Vampire – Krystal Shannan

Van deze weet ik eigenlijk enkel nog dat ik het zonde van mijn tijd vond.

Ademloos – Jennifer L.Armentrout

Een soort West Side Story maar dan met engelen en demonen.

Vriendinnenzomer – Meg Donohue

Een paar vriendinnen en hun lief en leed dat ik blijkbaar niet interessant genoeg vond om het te onthouden. Blijkbaar ben ik niet de enige bij wie dit boek de aandacht niet kon vasthouden vermits er al meermaals mensen op mijn blog uitkwamen die het boek (hoogstwaarschijnlijk voor school) moesten bespreken.

Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

Jongeren in de ruimte en een heel groot aquarium?

Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll

Ik herinner me vooral dat dit boek gepromoot werd met zwarte kunstrozen die in de boekhandels opdoken. Maar verder weet ik alleen nog iets van een schietpartij.

Darkness falls – Erin Kellison

Dit was een gratis ebook dat ik via Bookbub ontdekte. Het speelde zich grotendeels af in een soort opgewekte droomwereld. Meer herinner ik me niet.

Laat me nooit meer los – Maya Banks

Na dit boek heb ik niets meer van Maya Banks gelezen dus ik vermoed dat het me niet kon overtuigen. Wat er in gebeurde is echter één groot mysterie.

Ik verdrink in ons – Jasinda Wilder

Was dit het boek waarin de jongen in een rockgroep speelde? Of toch niet? Echt jongens, mijn geheugen is rampzalig. Of het verhaal was niet noemenswaardig. Dat kan natuurlijk ook.

Vervloekt – Josephine Angelini

Griekse goden in de lichamen van Amerikaanse tieners op een eiland. Of zoiets alleszins.

De eindstrijd – Andrea Cremer

Iets met weerwolven en een soort van verdwijnselen. Denk ik.

Het huis met de blauwe luiken – Judith Visser

Ik dacht dat dit boek even leuk zou zijn als de film Under the Tuscan Sun maar waar ik in de film heel erg van het vrouwelijke hoofdpersonage hield was ik me hier eigenlijk de hele tijd aan het ergeren. Ze kocht ergens in het buitenland een huis en ze had iets tegen Yves Rocher. Veel meer is er niet blijven hangen.

Heart of the Hunter – Lara Adrian

Een soort historische roman met fantasy-elementen en zo niet mijn ding. Echt helemaal anders als de Middernacht-serie.

Full Moon Rising – Keri Arthur

Hier weet ik echt NIETS meer van.

De vuurwens – Amber Lough

Djinns in grotten. Ja, sorry hé, mijn geheugen is momenteel precies ook een lege grot. Ik denk dat ondertussen wel duidelijk is.

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Waar ik me van de andere boeken die ik van deze schrijfster las altijd nog wel iets kan herinneren is dat bij dit boek niet het geval. Iets met twee mensen die elkaar graag zagen maar niet bij elkaar konden zijn. Of was het nu iets met een oorlog?

Younger – Pamela Redmond Satran

Toen ik jonger was was mijn geheugen nog een pak beter. Dit boek werd later een serie maar die heb ik dus niet gezien. Anders had ik er misschien nog wel iets van geweten.

De meesteres- Tiffany Reisz

De meesteres gaat ongetwijfeld heel slecht gezind zijn omdat ik niet voldoende heb opgelet.

Wachten op Doggo – Mark Mills

Geschreven vanuit een mannelijk perspectief en iets met een hond.

De dromendieven – Maggie Stiefvater

Deze serie heeft vrij veel fans maar ik weet er nog maar amper iets van. Ik weet nog dat ze op zoek gingen naar energielijnen en dat de jongens naar een chique elitaire school gingen. Oh en dat het meisje een nogal bijzondere familie had. Maar meer kan ik me niet herinneren. Misschien werden er niet alleen dromen maar ook herinneringen gestolen?

 

10 gedachten over “Boeken waar ik nog maar amper iets van weet #2”

  1. Ik begin stilletjes aan ook te denken dat er gewoon niet voldoende plek in mijn hoofd is om alles te onthouden. Het zou wel handig zijn mochten we al die gedachten en herinneringen netjes kunnen sorteren (en eventueel verwijderen) zoals op een computer.

  1. Ik vind het wel gek dat net dat dan weer wel is blijven hangen terwijl het zo’n klein detail in het verhaal is. 🙂

  1. Haha, hou me maar op de hoogte. Ik heb soms echt het idee dat er in mijn geheugen geen plek meer is voor nieuwe boeken. Dat ik ze veel sneller vergeet dan vroeger.

  1. Echt hé, een heel deel zorgen en complexen deleten en zo meer plaats vrijmaken voor fijne herinneringen en leuke boeken.

 1. Hihi, heel herkenbaar. En ook normaal denk ik, zeker als je veel leest.
  Ik had het afgelopen week nog, met Het evangelie volgens Jezus Christus van Saramago, dat ik nochtans in oktober las. Ik herinner mij natuurlijk wel nog de grote lijnen én vond het echt een goed boek, maar blijkbaar waren twee weken voldoende om het einde te vergeten. Kort ervoor is er een supergoede scène en blijkbaar heeft mijn geheugen beslist om daar op te houden. Echt raar (al helemaal omdat het nu niet bepaald een mirakel is om te onthouden hoe Jezus aan zijn einde komt, ahum 🙂 ).

  1. Ik ben altijd blij wanneer ik hier van andere lezers hoor dat ze er zelf ook last van hebben. Soms lijkt het wel alsof mijn hersenen een ‘Information overload’-functie hebben ingeschakeld waardoor ze niet meer alles willen/kunnen opslagen. Maar wel opletten met die laatste zin hé. Stel je voor dat je hier per ongeluk spoilers gaat delen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.