De vuurwens – Amber Lough

devuurwens

Titel: De vuurwens                                            (De oorlog van de wensengevers #1)
Auteur: Amber Lough
Uitgeverij: LS Amsterdam
316 p.

Ooit leefden mensen en djinns vreedzaam samen. Maar nu woedt er een oorlog.

Zayele is een vrije geest, die haar gearrangeerde huwelijk met de prins van Bagdad koste wat kost wil voorkomen. Ze moet immers haar familie en haar blinde broertje achterlaten. De djinn Najwa is in opleiding als spion in de oorlog tegen de mensen. Ze leert nog maar net hoe ver haar krachten reiken.

Wanneer de meisjes elkaar toevallig ontmoeten, gebruikt Zayele een krachtige wens en wisselt van plaats met de onwillige Najwa. Maar de wens heeft onverwachte, grote gevolgen. Beide meisjes moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt, wacht hun een zekere dood.

Dan ontdekt Najwa een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?”

Mijn mening:

Zayele en Najwa zijn twee jonge meisjes wiens wensen niet gerespecteerd worden. Terwijl Zayele tegen haar wil wordt uitgehuwelijkt krijgt Najwa niet de vrijheid om zonder controle de wereld te ontdekken. De meisjes zien er hetzelfde uit, wonen in totaal verschillende werelden en delen een gezamelijk verlangen naar vrijheid en het najagen van hun eigen dromen.

Wanneer ze elkaar onverwachts ontmoeten lijkt Zayele de kans te krijgen om die vrijheid te verwezenlijken. Alleen blijkt de formulering van een wens uiterst belangrijk te zijn. Je moet goed nadenken over de manier waarop je een wens omschrijft of je zou wel eens kunnen schrikken wanneer men ze toekent. Zayele’s wens lijkt het eerste blokje te zijn dat een domino-effect van veranderingen in gang zet.

Amber Lough bracht een groot deel van haar jeugd door in het Midden-Oosten. Haar ervaringen en de indrukken die ze in deze periode opdeed kwamen ongetwijfeld van pas bij het schrijven van dit boek. ‘De vuurwens’ speelt zich immers af in dit Midden-Oosten, een regio waar we automatisch aan denken zodra het woord djinn ter sprake komt.

Ik kan me niet meteen een gelezen boek voor de geest halen dat zich in deze regio afspeelt, dus dat dit boek dat wel doet en doorweven is met een Oosterse sfeer en beeldende omschrijvingen van de omgeving en gewoonten, was voor mij zeker een pluspunt. De schrijfster slaagt er goed in om je een duidelijk beeld te vormen van zowel het afgelegen Zab als het drukke Bagdad. Zowel de menselijke wereld als de fantasie-prikkelende grotten van de djinns lijken door de vele details tot leven te komen.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer ik helemaal in het verhaal opging. De start van het boek verloopt nog vrij gemoedelijk maar naarmate het verhaal vordert lijkt het tempo steeds meer te stijgen. Amber Lough’s fantasiewereld is een heerlijke plek om in weg te duiken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Hou dan zeker de blog in het oog. Ik ontving een recensie-exemplaar van dit boek, maar won bovendien nog een tweede exemplaar waar ik binnenkort iemand van jullie gelukkig mee kan maken.

7 gedachten over “De vuurwens – Amber Lough”

  1. Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek. Zeker omdat het over de Djinn gaat, waar bijna geen boeken over verschijnen, voor zover ik weet 😉 Het klinkt in ieder geval goed 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.