Facts About Me #19

Blijkbaar is het al sinds mei geleden dat ik hier nog eens wat persoonlijke feiten met jullie deelde. De ene keer is dat een lange lijst met willekeurige feiten, een andere keer een opsomming van korte lijstjes en soms is het een lijst met resultaten van testjes. Ik liet me ook al een keer inspireren door Twitter en door Amélie Poulain. Voor deze editie vond ik echter inspiratie bij een blogpost die ik eerder bij collega-bloggers zag verschijnen.

Enkele maanden terug doken er plots overal dit soort lijstjes op. Een opsomming van 20 zaken die je gelukkig maken en hoe lang het geleden is sinds je ze nog eens mocht meemaken. Ik las ondermeer de lijstjes van Kelly, Haaike, Evi, Talitha en Sofie en bedacht me steeds dat ik daar zelf ook eens voor moest gaan zitten. Deze rubriek leek me een goede gelegenheid om dat lijstje met jullie te delen want uiteindelijk zijn het ook persoonlijke feiten hé.

Oh ja, het oorspronkelijke idee is gebaseerd op een opdracht uit het boek  The Artist’s Way

Mijn lijstje van 20 zaken die me gelukkig maken ziet er (in willekeurige volgorde) als volgt uit:

Bloemen in huis
Op 2 augustus kreeg ik van mijn tante een prachtig verjaardagsboeket. Eind augustus kocht ik zelf enkele takken paarse fresia’s.

 Lezen en voorlezen
Gisteren heb ik nog wat gelezen en toen ik eind augusts op mijn metekindje mocht passen heb ik haar niet minder dan 11 boeken voorgelezen.

Creatief bezig zijn
Ik maakte het voorbije weekend twee nieuwe kaarten.

Wandelen in een bos of uitwaaien aan de zee
In maart was ik enkele dagen in Blankenberge en eind juni wandelde ik samen met mijn nicht in een bos.

Knuffels krijgen/geven van/aan de mensen die ik graag zie 
Vandaag nog van/aan manlief.

Bijpraten met manlief of vriendinnen en ondertussen genieten van iets lekkers en elkaars gezelschap
Op 3 september heb ik nog eens uitgebreid bijgepraat met mijn nicht en maandagavond ben ik uit eten geweest met mijn man.

Zwemmen
Dat is ondertussen al zolang geleden dat ik het eigenlijk niet zeker weet. Minstens twee jaar, misschien zelfs meer.

Naar de cinema gaan
Ook dat is al een hele tijd geleden. Op 5 januari zag ik Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald een tweede keer in de cinema.

Iets nieuws ontdekken
In januari bezocht ik voor het eerst Utrecht, in maart ontdekte ik dankzij Annelies The Chocolate Nation in Antwerpen, half augustus ontdekte ik de lekkere Mangolino milkshake van Pitten & Bonen en op drie september proefde ik voor het eerste een Brookie (brownie + cookie in één) bij Peck 47 in Brussel.

Bloggen en de interactie die daarbij komt kijken
Nu en enkele minuten geleden

Mensen gelukkig maken
Die twee geknutselde kaarten die ik daarnet al vermelde werden deze week op de post gedaan en daar hoop ik de ontvangers hun dag wat vrolijker mee te maken.

Op verkenning gaan in een boekwinkel of bibliotheek
Half augustus bezocht ik de Standaard Boekhandel en DeSleghte in Antwerpen, een bezoekje aan de bibliotheek is al enkele maanden geleden.

Rust in mijn hoofd
Heel héél erg lang geleden.

Uitgeslapen wakker worden
Ergens in 1997 en nee dat is geen grap. De enige keren dat ik diep slaap is wanneer mijn suiker daalt maar dan ben ik niet uitgerust bij het opstaan. Dan voelt het net aan alsof ik een slaapmarathon heb gelopen doordat mijn lichaam gaat verbranden om suiker vrij te maken.  Als mijn suikerwaarden stabiel blijven word ik regelmatig wakker door pijnklachten.

Echte post versturen/krijgen
Ik verstuurde eerder deze week een verjaardagskaart en een kaartje om iemand beterschap te wensen.  Op 28 augustus kreeg ik voor het laatst post maar de inhoud van die envelop was jammer genoeg verloren gegaan bij de post.

Sorteren of ontspullen waardoor er orde en dus ook rust in huis is
Enkele weken terug heb ik mijn boekenkast nog eens onder handen genomen.

Onverwachts iets leuk tegenkomen op een rommelmarkt of in de Kringloopwinkel
Half april vond ik Gedichten voor gelukkige mensen, een gedichtenbundel van Bart Moeyaert waar ik al enkele jaren naar op zoek was bij de plaatselijke Kringloopwinkel.

Tai Chi
Dat zal ondertussen al bijna een jaar geleden zijn. Hoog tijd dus dat ik de draad terug oppik.

Zaken afvinken van een To Do-lijst
Een uur of twee geleden.

Meedoen aan een quiz
Geen flauw idee. Of eerder … ik weet nog welke quiz het was. maar niet meer wanneer. Samen met mijn man, broers en schoonzussen deden we mee aan een quiz in Hoboken maar dat is sowieso al enkele jaren geleden.

Ik ben heel blij dat ik van sommige van deze zaken vaak kan genieten. Enkele van hen dagelijks, andere maandelijks. Maar er staan dus ook een aantal zaken tussen die al heel lang geleden zijn dus misschien moet ik die toch weer wat vaker proberen te doen.

Wat is iets dat jullie graag maar zelden doen?

13 gedachten over “Facts About Me #19”

 1. Ik heb al een hele tijd niet meer gehaakt en gebreid terwijl ik dat ontzettend leuk vind om te doen. Om de een of andere reden gun ik mij daar geen tijd meer voor.

  1. Gek eigenlijk hé. Hoe we voor zoveel zaken tijd maken maar vaak niet voor de dingen die we echt graag doen. Bij mij heeft het handwerken ook een hele tijd stil gelegen maar nu probeer ik het af en toe weer op te pakken. Door mijn gewrichten kan ik het niet te lang achter elkaar doen maar gelukkig staat er geen tijdsdruk op hé. Die sjaals zullen in kleine beetjes ook wel afgeraken. Hopelijk kan je er dit najaar weer wat tijd voor vinden.

 2. Je metekind wordt meteen goed doordrongen van de juiste levensstijl. 😉

  Wat ik al lang niet meer gedaan heb is boetseren. Ik vond het altijd heerlijk rustgevend, maar realiseerde me onlangs tot mijn schrik dat het letterlijk al jaren geleden is…

  1. We vieren dit weekend haar tweede verjaardag. Drie keer raden waar een gedeelte van haar cadeau uit zal bestaan? 😉 Oh, dat is me dus nooit gelukt hé. Ik heb wel eens kralen gemaakt met fimoklei maar echt een figuur boetseren met klei ging duidelijk mijn petje te boven.

 3. Je hebt mij deze week ook heel blij gemaakt met jouw post! En ik kijk uit naar ons bijpraatafspraakje van maandag 🙂

  1. Ja, dat maakt het echt fijn hé. Anders had ik waarschijnlijk ook nog steeds geschreven hoor maar ik weet niet of ik het dan op een blog zou doen. Misschien was ik zonder interactie ondertussen opnieuw overgestopt op een notitieboek.

 4. Pfoe, ik wist niet dat je ook zo slecht sliep! Vroeger kon ik lang met “weinig” slaap (rond de 6u), maar tegenwoordig voel ik mij al een halve zombie als ik geen 8u haal. Straf dat jij nog zoveel gedaan krijgt, wetende dat je continu slechte nachten hebt!
  Wel heerlijk dat je zoveel voorleest aan je nichtje; dat gaan echt zalige herinneringen worden dat 🙂

  1. Ja, die gebrekkige slaap is echt een nadeel. Het is ondertussen al zolang dat je zou verwachten dat je er aan went maar door zo slecht te slapen kan ik minder aan. Ik ben ervan overtuigd dat de pijnklachten wat draaglijker zouden zijn wanneer je niet continu dat uitgeputte gevoel zou hebben. Al een geluk dat ik dus niet kan gaan werken want ik zou me amper kunnen focussen. Ik heb er de laatste tijd precies ook meer last van waardoor het moeilijker is om me op een boek te concentreren. Dus ik blijf stiekem hopen dat ik plots weer dieper zou kunnen slapen.

  1. Oh, blijkbaar had WordPress jouw reactie in de spamfolder gedeponeerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zou het echt wat vaker moeten doen. Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden. Wel heb ik onlangs voor het eerst een Diamond Painting gemaakt die ik van mijn buurvrouw cadeau had gekregen. Dat was ook heel ontspannend om te doen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.