Bullet Journal #9 : september + N.E.W.T.S.

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Vermits mijn bujo een boekgerelateerde lay-out kreeg leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. In augustus deed ik mee aan de N.E.W.T.S. Readathon van BookRoast en deze leesmarathon nam ik mee op in mijn Bullet Journal. Vandaag krijgen jullie dus zowel deze terugblik als mijn lay-out voor september te zien.

N.E.W.T.S

Links kan je zien welke scores ik moest behalen indien ik mijn Librarian-diploma wilde behalen. Op de rechterpagina voegde ik de brief van Minerva en het overzicht van de prompts toe. Een jonge Dumbledore houdt alles goed in het oog.

Waar de lay-out voor de O.W.L’s van eerder dit jaar veel kleurrijker was hield ik het dit keer iets soberder. Een Outstanding voor Ancient Runes en  Exceeded Expectations voor Defence Against the Dark Arts waren een vereiste. De Acceptable voor Charms hoefde niet, maar ik wilde uiteraard liefst zoveel mogelijk vakken behalen.

Ook de Exceeded Expectations voor History of Magic was een vereiste als toekomste librarian. Arithmancy, Care of Magical Creatures, Herbology en Muggle Studies waren de extra vakken die ik nog kon afleggen voor het einde van de maand. Mijn stempels kwamen weer goed van pas om deze bladzijden wat op te vrolijken.

Of ik opzettelijk een boek heb uitgekozen met de titel ‘Sweet little lies’ als verzet tegen Umbridge? Misschien wel ja.

Een Niffler met grijpgrage pootjes voor Care of Magical Creatures en …

opnieuw een verwijzing naar Arthur Weasly.

SEPTEMBER

Van de N.E.W.T.S. naar Newt. Want die komt me deze maand nog eens gezelschap houden bij mijn agenda en blogplanning.

Hufflepuff-pride!

Tja, bij het maandmenu verdiende deze creatieve bakker uiteraard een plekje en ik denk dat elke booknerd graag zo’n mobiele bibliotheek met zich zou willen meenemen. Als het dan een keer te druk voor je is, duik je gewoon even je koffer in en vergeet je alles om je heen.

Een omelet van Occamy-eieren staat dan weer niet op het menu.

Nee, maar echt … stel je nu eens voor dat dat kon.

Herinneren jullie je nog dat ik zei dat ik hoopte dat ik tot het einde van het jaar zou toekomen met deze rol washi-tape? Tja, niet dus hé. Tegen volgende maand zal ik dus iets anders moeten bedenken.

Als Newt op bezoek komt, komt hij natuurlijk niet alleen hé.

Het had fijn geweest indien ik volgende maand een Hogwarts & Halloween lay-out kunnen maken maar daar heb ik jammer genoeg niet de juiste stickers voor. Misschien toch maar eens zien wat er wel mogelijk is met het knutselmateriaal dat ik in huis heb.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.