Boeken Bingo Post Swap

Eerder deelde ik hier al een terugblik op de Zwartraafje’s Zomerse Post actie die ik organiseerde tijdens de zomervakantie. Dit was echter niet de enige postactie waar ik aan deelnam. Een tijdje terug had een vriendin me immers gewezen op een post swap die me meteen aansprak. Helenswap organiseerde namelijk via Instagram een BoekenBingo waarbij je in een groepje van zeven mensen werd ingedeeld en je vervolgens naar zes mensen post verstuurde in boekenthema.

De kaarten moesten gekocht zijn in plaats van geknutseld (behalve wanneer iemand aangaf dat ze graag zelfgemaakte kaarten kreeg) én je moest aan elk van de kaartjes die je verstuurde één van de letters uit het woord BOEKEN toevoegen. Indien er iemand met alle toegestuurde letters het woord boeken kon vormen zou die persoon van alle deelnemers nog een Proficiat-kaart krijgen toegestuurd.

Ik ging al snel aan het knutselen zodat ik een aantal zaken in boekthema aan mijn post kon toevoegen.

Iedereen kreeg een kaartje met daarop enkele van mijn favoriete boeken, een boekgerelateerde-quote, twee bladwijzers, 2 kaartjes, stickers, een stapeltje boeken en washi-tape.

Ik weet niet meer zeker wat ik naar wie heb gestuurd maar op deze manier kreeg iedereen wel iets gelijkaardigs in de brievenbus.

Vervolgens was het natuurlijk wachten geblazen tot er post zou toekomen. Wel leuk om te zien hoe iedereen er zijn eigen inkleuring aan gaf. Zo kreeg ik een doosje uit Nederland met daarin een dun boekje én een kaart, maar ook een envelop waar naast een kaartje en thee ook nog een stukje chocolade inzat. Ik zag enkele boekenkaarten die ik reeds eerder had gezien maar ook enkele die ik nu pas voor het eerst tegenkwam.

Jammer genoeg besloot de sorteermachine van de Post om de inhoud van Stefanie haar post achter te houden. Wat eigenlijk wel gek is vermits de Zomerpost die ze op dezelfde dag op de bus deed wel perfect aankwam. Blijkbaar houdt dat toestel vooral van de vierkante enveloppen. Die lijkt het immers te verorberen.

Desondanks vond ik het wel een leuke swap maar ik besefte hierdoor wel opnieuw dat ik het fijner vind om post uit te wisselen met mensen die ik al wat ken. Op die manier weet je immers beter waar je hen blij mee kan maken. Door deze swap heb ik niet zozeer het gevoel dat ik mensen beter leer kennen.

16 gedachten over “Boeken Bingo Post Swap”

    1. Omslachtig was het niet echt hoor. Je stuurde gewoon naar zes personen een kaart en voegde er een letter aan toe. Alleen bleef het vrij beperkt qua tekst waardoor je niet de kans kreeg om iemand beter te leren kennen. Dan gaat mijn voorkeur toch uit naar het uitwisselen van brieven/kaarten met vaste pennevriendinnen.

    1. Een leuk thema hé. Ik ben ondertussen echter al aan het nadenken over wat voor kerstkaarten ik dit jaar ga maken. Het lijkt er nog vroeg voor maar vermits ik er meestal nogal veel verstuur én ze zelf maak probeer ik tijdig aan te beginnen.

    1. Oh dat is leuk. Fijn dat je met kerst terug wil meedoen. Ik moet stilletjes aan eens gaan bedenken welke kerstkaarten ik dit jaar ga maken.

  1. Toffe swap, maar wel grappig dat het gekochte kaarten “moesten” zijn tenzij iemand graag zelfgemaakte kaarten ontvangen. Ik vind net het knutselen een van de leukste dingen aan deelnemen aan zo’n swap: het geeft mij meteen een reden om nog eens zelf kaartjes te maken, iets wat ik graag doe, maar te weinig tijd voor maak. Niet dat je mensen moet verplichten om te knutselen, maar verplichten om niet te knutselen lijkt ook wat bizar 🙂 Nu ja, als ik het eindresultaat zo zie, kwam het er gelukkig overal wel voldoende aan te pas 😉

    1. Ik vond het zelf ook heel gek dat dat er zo specifiek bij werd vermeld maar blijkbaar is niet iedereen er fan van en waren er bij eerdere swaps mensen ongelukkig geweest met wat hen was toegestuurd. Tja, niet iedereen kan van hetzelfde houden hé. Gelukkig kon ik er wel een zelfgemaakte bladwijzer aan toevoegen en wat andere geknutselde zaken zoals die uitgesneden boekenstapel en kaartjes met quotes. Iemand anders maakte dan weer zelf haar enveloppen. Dus wie wilde knutselen vond gelukkig nog wel een manier om dat te kunnen doen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.