Foto-update #154

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Wanneer je enkele dagen voor je met een vriendin hebt afgesproken die van draken houdt een heel deel drakenboeken tegenkomt bij de plaatselijke kringloopwinkel

Herfstig weer vraagt om een ovenschotel maar wanneer het weer nadien weer omslaat schakelen we met veel plezier weer over op een salade of framboosjes.

Mocht ik nu alle boekjes die ik tijdens het oppassen aan mijn meetkindje voorlees toevoegen op Goodreads dan zou die challenge geen probleem zijn.

Metekindje in bed … dan komt de poes wat knuffels aftroggelen. 🙂

Ik sprak nog eens met Annemieke af in Breda zodat we nog eens offline konden bijpraten. Dat deden we ondermeer bij Bagels & Beans en in het nieuwe filiaal van A cup of Cake. We bezochten ook drie boekwinkels maar ik kwam geen enkel boek tegen dat ik wilde adopteren. Een bladwijzer dan weer wel.

Ik maakte ook nog wat kaarten maar die kon ik bij de vorige foto-update nog niet delen vermits ik dan enkele jarigen kon spoileren

Ik hou er van wanneer zaken toevallig bij elkaar lijken te passen.

We kochten nieuwe poefjes zodat de dekentjes en haak-projecten niet langer in het stof liggen. Met de vorige exemplaren kon ik onze buurvrouw blij maken dus zo gaat er niets verloren.

Nog eens naar het ziekenhuis.  Uiteraard met leesvoer voor in de wachtzaal. Jammer genoeg ontdekte ik hier dat de weegschaal het niet eens is met het ‘niet bijkomen van wat je op je verjaardag eet’, ‘niet bijkomen van gedeelde calorieën’, ‘dat eten gezond is zolang er fruit aan te pas komt’, … Dzju hé!

Ik maakte een kaartje voor Emmy en haar man die onlangs aankondigden dat hun grote droom werkelijkheid gaat worden. Een geeky kaartje uiteraard.

Mijn broertje organiseerde een barbecue een toen het ’s avonds afkoelde zorgde dit vuur voor extra warmte.

Ik voorspelde een levering van Olleke in de nabije toekomst en ja hoor. De Funko van Trelawaney en dit mooie notitieboek van MinaLima kwamen hier enkele dagen later aan.

Toen die bestelling hier aankwam speelde mijn Potteritis ook weer eventjes op. Ik vond het wel grappig toen bleek dat MinaLima die posts deelde via hun Instagram-account. Zou die Potteritis zich nu nog sneller gaan verspreiden?

De voorbije week startte ik met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel waar ik ondermeer deze boeken tegenkwam. Blijkbaar waren de boekenkasten net aangevuld en ik vond twee exemplaren waar ik op zich wel benieuwd naar was maar waarvan ik vrij zeker ben dat ik ze slechts één keer ga lezen. Ik ben al een tijdje niet meer bij de bibliotheek langs geweest maar op deze manier kan ik ze zelf lezen en ze vervolgens doorgeven aan iemand anders.

Ja, ik vind het nog steeds leuk wanneer een getal er zo uitziet. Met het tijdstip heb ik dat trouwens ook.

Ik bracht met mijn nicht een namiddag in Brussel door. We gingen er met de bus naartoe en die stopte aan het Rogierplein. We deden het rustig aan en hebben gezellig bijgepraat in Peck 47 (een adresje dat ik bij Kathleen van Verbeelding had leren kennen) waar we samen een Brookie deelden vermits we daar wel heel benieuwd naar waren. Het is namelijk een combinatie van een brownie en een cookie. Het is dat gedeelde calorieën niet tellen anders zou het een serieuze caloriebom zijn. Maar dan wel een heel lekkere caloriebom. (Ja, ik weet dat ik daarnet al aangaf dat met mijn weegschaal daar niet in gelooft, maar ik hoop dat ik die van het tegendeel kan overtuigen door het vaak genoeg te herhalen)

Verder gingen we even bij Brusel kijken omdat ze daar naar het schijnt veel van Harry Potter hadden liggen. Er lagen inderdaad een aantal leuke items maar zelf vond ik het toch een beetje tegenvallen. Vooral omdat ze er enkel Franstalige boeken hadden liggen. Ik heb even getwijfeld of ik een flesje Butterbeer zou meenemen maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Wel kocht ik een set met 20 kaarten van MinaLima waar de covers van de Hogwarts studieboeken op zijn afgebeeld.

Ook spotte ik heel wat raafjes bij Grashopper en een geschikte cover voor Raaf in de Spotlight bij de Waterstones. Waar ik ook twee boeken kocht vermits ze verschillende boeken aanboden in een 2de boek voor de 1/2 prijs actie. Maar goed dat het nog steeds binnen mijn boekenbudget past. Nu nog zien dat ik er mee blijf toekomen tot het einde van het jaar.

14 gedachten over “Foto-update #154”

 1. Naar die Brookie ben ik nu toch ook heel benieuwd hoor! Ik ga morgen alvast een ander lekker adresje uittesten 😉

  1. Ja, ze hebben die naam goed gekozen hé. Ik ben blijkbaar niet de enige die daardoor benieuwd werd. Misschien ga ik hem zelf wel een keer proberen na te maken.

 2. Jammer dat er bij ons in de buurt geen kringloopwinkel is…
  En die Unicornmilkshake (of zo ziet het er toch uit?) ziet er wel lekker uit!
  Is dat lekker, een Brookie? Dat is dan een harde brownie, of een zacht koekje? Vreemd 🙂

  1. Dat is inderdaad jammer. Moet je heel ver voor je er eentje tegenkomt? Vaak vind ik maandenlang niets maar vermits ik er langskom wanneer ik naar de supermarkt ga spring ik er wel af en toe eens binnen. Ik denk dat het een Cotton Candy milkshake was en hij was zeker niet slecht maar ik vond hem wel minder lekker als de vorige (die nu niet meer verkocht wordt). Dat was namelijk een frambozenmilkshake met witte chocolade. Die Brookie was echt super lekker. We waren er zelf ook heel benieuwd naar. Het bleek een combinatie te zijn. Onderaan brownie en bovenop een laag koekjesdeeg. Hij kwam ook net uit de oven waardoor het brownie-gedeelte veel weg had van een moeilleux. Misschien ga ik het zelf ook wel eens proberen maken.

   1. Oja, zo, de combinatie! Klinkt wel heerlijk, maar ook wel een bommetje wellicht :-).
    In Gent zijn er veel kringloopwinkels, maar met de fiets is dat niet altijd even handig. Bij mijn ouders is er ook één, maar daar is het vooral echt rommel… Leuke koopjes zal je daar helaas niet snel doen!

    1. Vandaar dat we hem deelden hé. Dan kan het geen kwaad. 😉 Bij ons is het ook echt een kwestie van regelmatig gaan kijken en dan af en toe het geluk hebben dat je tussen de rommel iets fijns vindt. Bij dat boekje van Bart Moeyaert had ik echt het gevoel dat ik een schat had gevonden. Wel grappig vermits die gedichtenbundel ondertussen opnieuw herdrukt werd en dus gewoon in de boekhandel te verkrijgen is.

     1. Zo denk ik er ook over. Op deze manier heeft dat boek nog een extra verhaal.

 3. Ik moet ook weer eens langs bij de kringloop. Misschien van de week. Even kijken want een van de kringloop winkels is pas verhuisd or daarmee bezig.

  En ja draken hihi <3

  1. Ik heb in de gang een zak met oudere boeken klaarstaan om bij de Kringloopwinkel binnen te brengen. Ondertussen heb ik weer wat meer ruimte in huis én dus ook plaats voor nieuwe boeken. 🙂

  1. Hihi, wij waren allebei fan. Ik was eigenlijk ook van plan om het zelf een keer te proberen maken maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen. Misschien maar goed ook. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.