Foto-update #150

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Wauw, de 150ste Foto-update alweer. Ik blijf het een leuke terugkerende rubriek vinden om jullie een blik achter de schermen te tonen en jullie zo te laten zien wat ik naast lezen en bloggen nog allemaal doe.

Het kwam bij de vorige Foto-update niet goed uit om de foto’s van ons midweekje Centerparcs er nog aan toe te voegen. Ik had namelijk geen zin om me af te jagen toen we terug thuiskwamen vermits we dat weekend ook mijn verjaardagsfeest organiseerden. Dus bij deze een vertraagde terugblik naar vijf snikhete dagen in Limburgs Peel. De warmste dag bleven we binnen en de andere dagen deden we kleine wandelingen (lees = we zochten de ene na de andere schaduwplek op en pikten ondertussen blijkbaar een lifter op)

We gingen dit keer naar Limburgs Peel en hadden het geluk dat ons huisje omringd was door een groot aantal bomen waardoor het wat langer duurde vooraleer de hitte ook binnenshuis zat. Vermits het veel te warm was om uitgebreid te koken warmde ik een kant en klare noedelschotel van Iglo op. Snel en handig. Echt vakantievoer dus. Het deed me meteen ook weer beseffen waarom we dat doorgaans niet eten. Er zit echt zoveel zout in de maaltijden verwerkt. Eén van de grootste voordelen aan dit park is dat je er naast de aangelegde wegen ook verschillende leuke wandelpaden hebt.

Dat ijs was een pak welkomer tijdens die hittegolf. Alleen was het binnen de kortste keren ontdooit. Ik vond het wel grappig om die zin tegen te komen terwijl iedereen aan het hopen was op wat afkoeling. Ook deze eekhoorn had er precies last van. Normaal blijven die ver weg maar deze wilde precies mee in de schaduw komen zitten.

Op weg naar huis reden we achter een vrolijke tankwagen en zaten we bevonden we ons precies op een piratenschip in plaats van in de wagen. Dat liedje is trouwens nog super lang in mijn hoofd blijven zitten. Bij thuiskomst lag ook deze mysterieuze envelop op me te wachten. En ja, voor het zich afvraagt … ik heb heel braaf gewacht met het openen tot ik jarig was.

Een dagje later kwam de familie langs om mijn verjaardag alvast te vieren. Normaal maak ik dan allerlei gebak klaar maar vermits het die dagen +30° was ging ik het huis niet nog warmer maken door de oven aan te zetten. Gelukkig bestaan er ook veel lekkere dessertjes waarvoor je die niet nodig hebt. Zo stond er naast deze vruchtendessert ook een ijskoude chocoladetaart in de diepvries.

Wat er verder nog gebeurde tijdens de vakantie van manlief? Wel, we trotseerden de hitte grotendeels lezend (in het gezelschap van Rey) en ik maakte de Harry Potter puzzel die ik een tijdje terug bij de kringloopwinkel vond. Ik besefte ook dat ik niet voldoende katoenen jurkjes heb en kort nadat besef vond ik er toevallig één dankzij Marcia. Zij ging in Antwerpen even in winkel rondkijken waarvan ik dacht dat ze geen jurken in mijn maat verkochten en dat bleken ze dus wel te doen. In mijn lievelingskleur én in solden zelfs. Als dat geen geluk hebben is.

Gelukkig was het al iets minder warm toen ik met Nancy had afgesproken. Bovendien nam ze een leuke verrassing mee naar Antwerpen want Marcia was die dag toevallig ook vrij. Dus at ik verjaardags-pancakes waar ik niet van mag bijkomen vermits ze voor mijn verjaardag waren én er fruit op lag. Ik reed naar Antwerpen in een vrij recente trein en keerde terug in een nogal oud exemplaar zonder airco waarvan de deuren niet wilde openen toen ik mijn eindhalte had bereikt. Gelukkig wilde die van de volgende wagon wel tijdig openen.

En ja, ik ging misschien even bij Primark binnen vooraleer ik met Nancy en Marcia had afgesproken. Op Instagram had ik namelijk gezien dat ze daar leuke sets verkochten met een balpen van elk Hogwarts-huis. Dat kwam immers mooi uit vermits ik met zowel een Ravenclaw als Slytherin had afgesproken én getrouwd ben met een Gryffindor. Dus één set en vier gelukkige mensen. Bovendien bleken ze nog meer leuke stationary items te verkopen. Het notitieboek kocht ik vooral omwille van de print op de bladzijden. Ik ben namelijk van plan om die te gebruiken als briefpapier (Hoera voor Owl Post), ook het kaftpapier vond ik prachtig en de paperclips zijn zowel leuk voor mezelf als om er andere mee te verrassen.

Tegen mijn verjaardag stonden er al enkele kaartjes op me te wachen. In theorie moest ik enkel met het vlinder-exemplaar wachten maar ik ben dus iemand die verjaardagspost pas opent op de dag zelf. Ja, nog steeds. Maar ik begin er dan wel meteen mijn dag mee. Vandaar dat mijn ontbijt ook mee op de foto staat. 🙂

Yup, van hittegolf-ijsjes mag je ook niet bijkomen. Al helemaal niet wanneer je ze op je verjaardag eet en met de fiets naar het ijssalon gaat. (Of ik goed ben in het bedenken van excuses? Misschien wel ja …)

De dag na mijn verjaardag mocht ik het Summer Book Swap pakket openen dat Marilyn me toestuurde. De volledige unboxing kan je hier terugvinden. Die prachtige Always-fotokader staat ondertussen alvast te pronken in de kast.

Ik stuurde ook kamppost naar het zoontje van een vriendin die voor het eerst op scoutskamp ging.

Het linkerkleedje kwam daarstraks ook al eens in beeld maar verschijnt hier nu nogmaals vermits ik er de voorbije twee weken in geslaagd ben om ‘per ongeluk’ twee jurken te vinden.

De paarse jurk vond ik dus doordat Marcia een mooie jurk in een etalage had zien hangen en we daardoor ook even binnen in de winkel gingen rondkijken waardoor ik ontdekte dat ze er ook jurken in mijn maat hadden. Het rechter exemplaar moest ik kopen toen we in Centerparcs waren vermits manlief vergeten was om mijn rok en cardigan die klaar lagen mee in te pakken. Gelukkig konden we in hun winkeltje iets vinden in mijn maat want met dat warme weer wil je natuurlijk niet de hele tijd hetzelfde dragen.

Ik kreeg leuke pakjes voor mijn verjaardag. Waaronder een grote hoeveelheid nieuw leesvoer waardoor ik heel wat planken in mijn boekenkasten moest reorganiseren. En erg dat ik dat vond. 🙂 Nu ja, dat het nieuwe boek uit de Kate Daniel-reeks een pak groter is dan de andere delen vond ik wel jammer. Gelukkig valt het iets minder op nu de boeken op een andere plank staan.

Familie en vrienden bezorgden de postbode ook wat extra werk. Ik kreeg namelijk heel wat kaartjes toegestuurd (dit zijn ze nog niet allemaal) en jullie weten ondertussen al dat ik daar heel blij van word hé.

Ik ontdekte een nieuwe creatieve schrijfwijze van mijn naam, speelde Tetris met boeken (dit keer is het me nog net gelukt maar ik vrees voor het volgende boek van J.R.Ward), kocht twee leuke kaarten (ja, die rechtse ga ik waarschijnlijk gewoon zelf houden) én smulde van heerlijke kersen.

Lieve verjaardagspost uit Zwitserland …

en nog een verjaardagskaart (inclusief vosjes-bladwijzer én een bessen-chocoladethee waar ik heel benieuwd naar ben) plus kamppost van wat dichter bij huis.

Toen ik postzegels ging halen voor de Zomerse Post Actie bleken ze enkel kerstzegels binnen te hebben in de winkel. Tja, dat is natuurlijk niet zo zomers. Hopelijk kon de rest van de envelop dat wat compenseren.

Ik heb precies veel foto’s gemaakt de voorbije weken. Niet speciaal omdat het de 150ste editie is hoor. Blijkbaar heb ik er gewoon vaker aan gedacht. Zo ook op de dag dat ik met Annabel en Kwante afsprak in Eindhoven. We genoten er van een lekkere lunch bij Bagels & Beans en later op de dag een verfrissende mango-milkshake bij Yoghurt Barn.

Vermits er tijdens de rit van Antwerpen naar Breda een dementor was meegelift op de trein besloot ik voor mijn overstap toch even een stuk chocolade te kopen (Ik ben niet de enige die goed is in het bedenken van excuses. J.K.Rowling is daar nog een pak beter in.)

Toen we bij VanPiere aan het rondkijken waren ontdekte ik ineens dat Zwartraafje daar eigenlijk altijd aanwezig is. Dus vond ik het maar zo eerlijk om ook een beetje VanPiere mee naar huis te nemen en zo mijn tbr nog wat groter te maken. #sorrynotsorry

14 gedachten over “Foto-update #150”

 1. Ik vond het zo leuk om je weer te zien! En ik ben heel blij dat zowel jij als Nancy een mooie jurk hebben gekocht in die leuke winkel. Hopelijk denk je dan nog extra aan me als je de paarse jurk draagt

  1. Ik heb de jurk ondertussen al enkele keren gedragen én ze zit echt super comfortabel. Natuurlijk ga ik iedere keer aan jou denken wanneer ik ze draag. Misschien ben jij wel onze geluksbrenger op het vlak van kleding passen. 🙂

 2. Hihi, die tankwagen!
  Zo fijn, zoveel post voor je verjaardag! Ik spaar post ook op tot de dag zelf 🙂 Mijn enveloppe ziet er wel maar verfrommeld uit precies, ik hoop maar dat de douane hem niet geopend heeft, omdat er meer in zat dan enkel een kaartje (normaal verstuur ik zo’n pakjes vanuit het postkantoor en moet ik een papiertje voor de douane invullen, maar nu dacht ik dat het wel ging gaan, omdat het eigenlijk ook maar gewoon een zwaardere enveloppe en geen echt pakje was, woeps). Nu ja, het is toegekomen, dus zelfs als ze het geopend hebben, was het blijkbaar toch geen probleem om het door te laten gaan 🙂

  1. Ik vroeg me ook af of de douane even naar de inhoud had gekeken vermits er op de achterzijde een kleine scheur zat. Maar als ze al gepiept hebben en het dus niet een gevolg van het transport was dan hebben ze de inhoud sowieso goedgekeurd. 🙂

 3. Leuk zo’n update. Hoewel ik absoluut geen jurkjes draag had ik ook ene tekort en ben het aan gaan vullen. Je boekenkast is enorm, kan je daar wel boeken terugvinden?

  1. Ik droeg vroeger zelf ook geen jurkjes. Toen had ik steeds een jeansbroek en een t-shirt aan. Tot daar een drietal jaar terug verandering in kwam. Sindsdien draag ik enkel nog jurkjes en rokjes. Hihi, ja hoor. Gek genoeg weet ik perfect waar welk boek staat. Het helpt natuurlijk wel dat de kasten zijn ingedeeld volgens genre.

 4. Wat een superleuk jurkje! 🙂 Ik ben dezer dagen zelf ijverig op jacht, want ik draag het allerliefst jurkjes maar op de een of andere manier heb ik na een recente opruimactie van de kleerkast bijna geen jurkjes met korte mouwen over.

  Haha, bij je verjaarspostfoto – ‘mijn ontbijt staat mee op de foto’ – keek ik te snel, en toen zag ik het ijsje op de foto eronder eerst aan voor je ontbijt. 😀

  1. Haha, dat zou een wel heel zomers ontbijt geweest zijn. Bij mij is het qua jurkjes net omgekeerd. Ik heb er net heel weinig met mouw vermits ik ze altijd combineer met een cardigan. Daardoor vind ik ook makkelijker kleedjes die passen want mouwen zijn telkens een probleempunt bij mij.

 5. Wat een leuke foto’s weer! Fijn dat je zoveel post hebt gekregen voor je verjaardag. Je hebt ook uitgebreid én lekker kunnen vieren met je boekenvriendinnetjes zie ik 🙂

  Ik ga aan de slag met de postactie wanneer ik alleen thuis ben, dan heb ik ook wat afleiding!

  1. Ja, twee afspraakjes met boekvriendinnen op twee weken tijd. Gelukkig volgde er vervolgens een rustige week want de voorbije dagen heb ik niet veel gedaan gekregen. Dat is een goed plan, ik beeld me in dat wat afleiding heel welkom is. Ik heb deze week ook nog enkele enveloppen op de post gedaan. Er ligt hier een lijstje met mensen die ik post wil toesturen maar het duurt nogal lang vooraleer die lijst korter wordt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.