Foto-update #148

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kocht voor het eerst pioenrozen én dan ook nog eens voor mezelf.

ik kocht echter ook een Harry Potter handtas. Dat deed ik niet voor het eerst maar dat hadden jullie waarschijnlijk al wel door. Ik vind deze Platform 9 3/4 tas wel super leuk. Zowel qua vorm als kleuren. En het tasje binnenin is groot genoeg om er voor te zorgen dat ik altijd mijn ticket voor de Hogwarts Express kan meenemen.

Het was trouwens het enige dat ik er die dag kocht en dat terwijl er veel leuke prints beschikbaar waren maar de meeste in kindermaten of in een Small.

 De voorbije twee weken maakte ik heel veel desserts. Cupcakes met een Oreo Creamcheese frosting die mijn man meenam naar een barbecue, Witte chocoladefudge met Oreo’s met een brownievulling en bananenmuffins als traktatie voor de jarige op het werk en een frangipanetaart, banoffee en een koude chocoladetaart met meringue en petit beurre koekjes voor diezelfde jarige zijn verjaardagsfeest.

Terwijl manlief naar die barbecue ging besloot ik zelf ook voor een zomers menu te gaan met deze salade.

Een cadeau inpakken is nog leuker wanneer je het juiste kaftpapier in huis hebt.

Blogvriendin Marcia was jarig en vermits zij een Slytherin-student en Draco Malfoy-fan is maakte ik voor haar deze kaart. De grootste uitdaging daarbij was het vinden van de juiste kleur voor zijn haar. Blijkbaar bestaat er geen kleurpotlood in de tint Malfoy-blond.

Ik trakteerde mezelf op een bolletje Amarena-ijs van Scoop toen ik een vaccin moest laten zetten en hoorde dat ik een scheenbeenvliesontsteking heb. Hé, als kleine kinderen een lolly krijgen na een prik dan mogen grote kinderen een ijsje. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken, ik doe dit niet na iedere prik. Dat zou immers behoorlijk uit de hand lopen vermits ik een diabeet ben.

Maar dat ijsje werd nadien wel weer mooi (gedeeltelijk) opgevangen door een gezondere snack.

Ice Ice Baby … dan toch liever dat ijsje van hierboven hoor.

Vermits ik het niet zag zitten om nog tot kerst te wachten besloot ik een tweede post-actie op mijn blog te organiseren. Je kan je nog steeds inschrijven indien je wil meedoen aan Zwartraafje’s Zomerse Post actie. Ik heb ondertussen alvast een fijne stempel gevonden om de zomerse post op te vrolijken.

Ik moest lachen toen ik één van de verjaardagskaarten zag die mijn man kreeg. Die had immers even goed naar Professor Snape verstuurd kunnen worden.

Ik maakte een kaartje voor een nieuwe buurvrouw, eentje voor manlief (die kaart werd ‘verstopt’ tussen zijn overige partituren én ik kreeg er ook een heel leuke van Annelies.

We spraken een tijdje terug nog eens met elkaar af in Antwerpen en konden toen gezellig bijpraten terwijl we van een heerlijke High Tea genoten. Ze verrastte me met een vroeg verjaardagscadeau. Een extra voorraadje van die lekkere Cherry Trifle thee maar ook een leuke kaart (laten we maar hopen dat die quote klopt) en een mooi button met zowel een egeltje (mijn Patronus!) en klaprozen (in mijn vorige foto-update kon je al zien dat ik die prachtig vind.

Deze envelop liet me glimlachen. Ons nichtje en neefjes hebben eigenlijk wel geluk hé. Hun nonkel gebruikt de Force en hun tante magie.

Dat fijne gevoel wanneer je je blogfeed helemaal hebt bijgelezen. Aaaah …

Ik was blij dat ik nergens naar toe moesten toen deze donkere wolken over het land trokken. Prachtig om te zien maar niet wanneer je er middenin in zit. Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ik iedere keer aan Dementors moet denken wanneer die lichtblauwe lucht verborgen wordt door het duister.

Een tijdje terug dronk ik bij Wasbar in Antwerpen een heerlijke smoothie met aardbei en watermeloen. Nu de aarbeien het heel goed doen in mijn ouders hun moestuin wilde ik die smoothie zelf proberen te maken. Hij was gezond én op zich wel ok maar hij kwam nog niet in de buurt van die van de Wasbar. Ik zal dus nog wat moeten experimenteren.

Ja hoor, nog steeds. Ik kan het blijkbaar niet afleren. Gelukkig is het je eten waar je niet mee mag spelen. Ik heb nog niemand horen zeggen dat ik niet met mijn medicatie mag spelen. 🙂

Hebben jullie iets leuks gedaan de voorbije twee weken?

10 gedachten over “Foto-update #148”

 1. Ik word nog altijd blij als ik terug denk aan onze high tea en kijk nu al uit naar de dag dat we Hasselt onveilig kunnen maken 🙂

  1. Daar ben ik zelf ook al naar aan het uitkijken. Het is al weer een tijdje geleden sinds ik nog eens in Hasselt kwam én ik vind het natuurlijk sowieso een fijn vooruitzicht om opnieuw met je te kunnen bijpraten.

  1. Als ik daar in slaag bezorg ik je zeker het recept. Misschien moet ik eerst maar voor iets makkelijkers als granita gaan.

 2. Ik hoop dat je scheenbeenvliesontsteking ondertussen al verminderd is (of misschien zelfs al helemaal weg)? Ik zat hier vorige week ook met een icepack, al was het gelukkig voor iets tijdelijkers: een insect had mij in de tuin beet gehad en mijn hand vond het blijkbaar nodig daar een beetje overdreven op te reageren en Hulkproporties aan te nemen… Gelukkig bleek de combinatie van één bruikbaar hand en één hand dat met ijs omhooggehouden moest worden het ideale excuus om nog eens veel te lezen, quasi de enige activiteit die nog mogelijk was 🙂
  Wel grappig, ik kocht vorige week ook voor het eerst pioenen en ook gewoon voor mijzelf 🙂

  1. Het is nog niet helemaal weg maar gelukkig wel al een pak minder. Oh, dan komt zo’n icepack echt geweldig van pas hé. Meteen effect tegen de jeuk en zwelling. Ik heb vorig jaar zo’n felle reactie op beten gehad dat ik nu eigenlijk niet meer in de buurt van water durf te komen wanneer het warm weer is. Hopelijk heb je er ondertussen geen last meer van. Ik heb ondertussen zelfs nieuwe pioenrozen gekocht nadat ik twee weken van de vorige had kunnen genieten. Eigenlijk moeten we dat gewoon wat vaker doen hé. Zelf bloemen mee naar huis nemen in plaats van te wachten tot er een speciale gelegenheid is waarop je ze misschien cadeau krijgt.

  1. Al een geluk dat dat een hobby is in plaats van een verplichting hé. Het offline leven gaat uiteraard nog steeds voor. Die lege blogfeed heeft ondertussen alweer een achterstand van enkele dagen opgebouwd hoor. Ik zal er binnenkort weer eens werk van moeten maken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.