Foto-update #144

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Eigenlijk had ik moeten thuisblijven vermits ik nog steeds ziek was maar vermits we onze tickets voor F.A.C.T.S. al vooraf hadden geboekt zijn we toch gegaan. De Q&A met Jason Isaac was grappig tot hij plots zei dat hij ergens wel snapte dat Gryffindors noodzakelijk waren vermits je een waardige tegenstander nodig hebt maar dat hij het nut niet echt in zag van die gele én blauwe. Natuurlijk net wanneer ik geen stem heb zodat ik niet luidop kan protesteren door Boooooeeee te roepen.

Het interessantste vond ik de kraampjes van illustrators en creatievelingen zoals Abiyx. Daar kon je nog echt leuke én originele items kopen die je elders niet snel gaat tegenkomen.

Ik moest ook lachen toen ik die sok naast de Funko van Dobby zag liggen. Er liep alvast één iemand rond die van dezelfde humor houdt als ik.

Zoals ik hierboven al schreef was ik nog steeds ziek toen we naar F.A.C.T.S. gingen. Vermits dat enkele dagen later nog steeds niet beterde ging ik opnieuw langs bij de huisarts. Ondertussen is dit mijn derde week als blaffende zeehond dus ik hoop dat het nu snel gaat stoppen.

Er waren echter wel een aantal leuke zaken ter compensatie. Zo bestelde ik voor mezelf een troostboek dat al een tijdje op mijn wenslijst stond en dat prachtige paper scene boek kwam hier heel snel toe. Bovendien had manlief bloemen bij voor het ‘arm schaap’ en ook al is het boeketje ondertussen wat gekrompen ik heb er nog steeds plezier van. De grootste verrassing ontdekte ik echter bij een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel waar ik de gedichtenbundel van Bart Moeyaert tegenkwam die ik al enkele jaren zocht.

Ik vind het nieuwe Star Wars t-shirt van manlief super leuk.

Diezelfde manlief is precies van plan om wraak te nemen voor het feit dat ik hier al drie weken lang voor geluidsoverlast zorg. Hij heeft immers tweedehands een trompet gekocht. Naast piano, gitaar, ukelel en djembee gaat hij dus nog een ander instrument bespelen.

We hebben behoorlijk veel jarigen deze maand dus mocht ik weer enkele kaartjes knutselen. Ondermeer eentje voor een 7-jarige én 97-jarige die op dezelfde dag jarig zijn maar wel een totaal verschillende kaart kregen.

Ik ging ook even wandelen met mijn schoonzusjes, nichtje en neefjes. Wel handig dat het tempo dan een pak lager is én de afstand korter want dan kan Tattie Liesbet het ook nog aan. 🙂

Ik bakte rotsjes voor een vriendin die dit najaar gaat trouwen en amuseerde me met een You Rock kaartje te vullen met een aantal rots-uitdrukkingen. Kortom, ik speelde even de rol van Bert in The Big Bang Theory.

Terwijl ik die vriendin bezocht ontdekte ik dat ik daar eigenlijk al aan huis was. Tja, zoiets valt me uiteraard meteen op hé.

Vermits ijsjes enkel goed zijn voor mijn keel en niet voor de lijn ben ik ondertussen maar overgestapt op nice cream en waterijsjes. Van die laatste ben ik niet zo gek, maar zo’n mango nice cream smaakt altijd heerlijk. Toch ook maar even een foto van enkele andere zaken die ik heb klaargemaakt voor dat jullie gaan denken dat ik de voorbije weken enkel antibiotica en ijsjes naar binnen heb gewerkt. 🙂

Wanneer je metekindje van boeken met flapjes houdt en jij van haar.

Als ik de paarse sjaal heb afgewerkt (ik ga er eerst nog turquoise gehaakte kettingen doorheen weven) wil ik met de lichtblauwe wol (de naam Elsa is echt wel goed gekozen) schijfjes haken als wasbare gezichtsreinigingsdoekjes.

12 gedachten over “Foto-update #144”

  1. Het is ondertussen gelukkig al een pak beter. Nog niet helemaal genezen precies maar ik maak al een pak minder lawaai. 🙂 Voor jullie ook een fijn paasweekend Sas. Ik ga zo meteen in de tuin in de schaduw een boekje lezen in de nieuwe tuinstoel die we gisteren kochten dus hier is het alvast een leuke paaszondag.

 1. Nog een verlaat Zalig Pasen! Hopelijk is de hoest al opgeklaard!
  Helaas hier een ander soort geluidsoverlast. Ik begrijp echt niet waarom mensen altijd hun radio vollen bak buiten moeten zetten alst mooi weer is. En dan zeker niet als 2 buren tegen elkaar op gaan. Kan niemand dan tegen stilte? Wat is er nu mooier dan fluitende vogeltjes als je buiten zit? Ik ben uit mijn tuin moeten vluchten, maar heb gelukkig niet zo ver een stadspark waar ik wel nog eventjes van rust, vogeltjes, kikkers en een boek heb kunnen genieten 😉

  Bert van BBT maakt de beste grapjes. Zo zalig vind ik die 😀

  En die nice cream (zalige term trouwens) ziet er erg lekker uit! De rest ook (behalve de pillen:-(), maar mijn ogen gaan toch automatisch naar de nice cream!

  1. Oh wat jammer dat je op de duur naar ergens anders bent moeten vluchten om een beetje van het mooie weer en de stilte te kunnen genieten. Bij ons in de buurt zijn het vooral spelende kinderen, buren die aan het verbouwen zijn én af en toe een gevecht met krijsende katten die de stilte doorbreken. Geen storende elementen dus en verbouwen kan je nu eenmaal niet in stilte doen. Tegen elkaar op de radio steeds wat luider zetten is natuurlijk iets helemaal anders.

   Het hoesten is gelukkig al een pak minder dus mijn bijdrage aan de geluidsoverlast is al behoorlijk verminderd. 🙂 Die nice cream is echt lekker. Meestal vind ik ongezonde zaken lekkerder dan gezonde maar dit is daar gelukkig een uitzondering op. Misschien moet ik hem maar wat vaker gaan maken.

 2. Troostboeken zijn altijd een goed idee! Net zoals ijsjes en nice cream. Wat een prachtige bloemen heb je ook gekregen van je man. Dat moet ik aan de van mij ook eens tonen, misschien krijg ik er dan ook als ik ziek ben 😉

  1. Jaja, ik begin het steeds beter te kunnen dat zelf voor leuke compensatie zorgen wanneer de rest wat tegenwerkt. Maar euhm, je moet daar niet ziek voor zijn hoor. Bloemen krijgen is altijd leuk. 🙂 Ondertussen staat er een klein vaasje op tafel met nog exact twee stuks die niet zijn verwelkt. Maar ik kocht dit weekend bij de plaatselijke bloemist iets voor mijn schoonmoeder en nam voor mezelf ook drie stuks mee. Ze keken me niet vreemd aan toen ik in plaats van een boeket enkele losse stuks vroeg dus ik denk dat ik dat wat vaker ga doen.

  1. Hihi, wij hebben blijkbaar allebei boeken als prioriteit. Ik was hier een hele poos aan het nadenken over welk Star Wars boek er in mijn vorige foto-update aan bod was gekomen én toen bedacht ik me dat het om dat schattige Ewok t-shirt ging. 🙂

 3. Oh, gehaakte reinigingsdoekjes! Daar had ik nog niet aan gedacht. Ale, niet dat dat bij mij sneller zou gaan dan de genaaide die ik ondertussen al anderhalf jaar wil maken. Maar mijn moeder zou ze wél sneller kunnen maken 😉
  En die nicecream, dat ga ik eens opzoeken, want een gezond ijsje, dat klinkt bijna te goed om waar te zijn 🙂

  1. Ik zag ze in een winkel in Mechelen liggen en bedacht me dat het stom zou zijn om die versie te kopen terwijl ik ze zelf ook kan maken. Maar ik moet er dus nog wel aan beginnen dus wie weet gaat het even lang duren als jouw genaaide doekjes. 🙂 Eigenlijk verbaasde het me de eerste keer dat ik die nicecream maakte hoe lekker hij was. Er zit echt niets meer in als bevrozen mango en een beetje melk. Gisteren heb ik bosbessen ingevrozen en die zijn eigenlijk ook wel lekker als gezonder alternatief

 4. Hopelijk klink je momenteel niet meer als een zeehondje 😉 Hoe lief ze ook zijn. Mooie foto collectie weer, Nicecream moet ik altijd nog eens maken 🙂 Ben benieuwd..

  1. Dankjewel! Ik vind nicecream lekkerder dan waterijs én minstens even verfrissend. De voorbije dagen heb ik echter ook ontdekt dat bosbessen die je zelf hebt ingevrozen ook heel lekker zijn als ijssnoepjes.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.