Film-mijmeringen: Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar zelf maak ik me vrij vaak allerlei bedenkingen tijdens het bekijken van een film. Vaak zijn dat heel gekke dingen, soms zaken die herkenbaar zijn en heel soms snap ik zelf niet goed wat voor vreemde linken mijn hersenen soms leggen. Een tijdje terug besloot ik sommige van de zaken op te schrijven terwijl we nog eens naar de Harry Potter films keken. Bij deze … de film-mijmeringen die Harry Potter & The Philosopher’s Stone bij me opriep.

Zou Hagrid met zijn motor in de lage emissiezone van Antwerpen mogen?

Ha, Burrito Potter

Niet panikeren Liesbet, die uil gaat heus ooit wel een keer de weg vinden.

Oooooh 😍 (Iedere keer opnieuw)

Zo zou ik er ongetwijfeld uitzien nadat ik heb ontdekt dat ik nog super lang moet wachten tot het vervolgdeel van een geweldige serie uitkomt.

Om dan vervolgens super blij te zijn wanneer dat boek eindelijk in de winkels ligt.

Neuspeuteren … the wizard way

Dit ben ik wanneer na lang wachten eindelijk de unboxing day van een swapactie is aangebroken.

Welkom bij de club Neville.

Alleen staat er dan bij mij een stip op mijn hand omdat ik iets niet mag vergeten en heb ik werkelijk geen flauw benul waarom die stip daar staat.

Jammer dat niemand die verwijzing doorheeft wanneer je half weggedoken achter je glas naar iemand kijkt of knipoogt. Ze denken gewoon dat je aan het flippen bent

Wees maar blij dat Colin niet in de buurt is Ron.

Mijn broer vond het vroeger leuk om eerst met warme hapjes rond te gaan op het Kerstfeest en vervolgens een foto van me te trekken terwijl mijn mond vol zat met een aperitiefhapje dat zo warm was dat je gehemelte in brand leek te staan.

Up! – Ik zou dus echt exact hetzelfde voor hebben hé.

Ik zou meer sport bekijken wanneer Lee Jordan de commentator zou zijn.

Students are not allowed …

Jaja,  behalve voor detentie en dan alleen wanneer het pikdonker is en er een unicorn-killer in het bos dwaalt. Dan mag het wel. Uiteraard zonder begeleiding.

Bovendien erger ik me telkens opnieuw aan het feit dat Neville meermaals wordt weggelaten of vervangen bij de verfilming. Bijvoorbeeld bij deze detentie waar Ron in zijn plaats gaat.

Dus in de films heeft Voldemort een neus zolang hij geen eigen lichaam heeft maar die verdwijnt zodra hij geen gastlichaam meer nodig heeft. Tuurlijk, super logisch.

Hier wisselt het een beetje. De ene keer is het ‘I whip my hair back and forth’, een andere keer ‘Want ik ben het waard. Ja Snape, jij bent het zeker waard.’

Ik voel met je mee Neville. Iedere ochtend wanneer ik wakker word en me zo stijf als een plank voel.

 It’s so fluffy I’m gonna die

Het is allemaal de schuld van de Minions.

 Cho-co-toff! Nee? Nog steeds niet? Wanneer gaat die zijn paswoord eens veranderen? Ondertussen kent iedereen het al.

Hey, waar zijn Baun en Ronan?

Besparingsmaatregelen bij de visual effect?

Er was precies iemand geen fan van fluitmuziek

8 gedachten over “Film-mijmeringen: Harry Potter and the Philosopher’s Stone”

 1. hihihi leuk om te lezen! Ik ben nog erger, vroeger schreef ik wel eens een letter (bv de B om dat ik nog een brood moest kopen) op mijn hand om iets te onthouden maar dan geen flauw idee meer hebben waar die B voor stond 😀

  1. Waardoor je dan hopelijk vervolgens een boek ging kopen vermits dat ook met een B start en die letter nu eenmaal niet zomaar op je hand stond. Zo, herkenbaar en je hebt helemaal gelijk. Zelfs met een letter blijft het een uitdaging dat heb ik in het verleden ook meegemaakt.

 2. Ik vind dit zo grappig om te lezen. Ik heb een half jaar geleden al de films nog eens gekeken. Maar ik heb nooit gedacht aan de dingen die hier nu staan. Toch zijn ze zo herkenbaar en grappig. Je moet dit zeker eens doen bij de andere films !

  1. De twee volgende staan al klaar als concept. Bovendien geven deze blogposts me het perfecte excuus om de films nog eens te herbekijken. Dus dat is een extra voordeel. Ik heb er ook enkele klaarstaan met bedenkingen tijdens het lezen want tja, blijkbaar schiet er me regelmatig vanalles te binnen terwijl ik Harry Potter lees of kijk. 🙂

 3. Leuk om te lezen!
  Ik zag de films nog niet vaak, omdat ik ze eigenlijk niet zo goed vind 🙁 Onlangs keek ik nog eens naar Goblet of Fire en ik heb me echt geërgerd… Tjah, niks kan de boeken evenaren hé 😉

  1. Het is inderdaad een vrijwel onmogelijke taak om als filmmaker het boek te evenaren maar die frustraties zijn wel leuk om uit te werken in een blogpost. Inspiratie is echt overal te vinden. 🙂

  1. Ja, dat valt me iedere keer opnieuw op. Vaak zijn het kleine details maar er is echt behoorlijk wat aangepast en Neville is daar vrij vaak het slachtoffer van.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.