Harry Potter Bullet Journal #4

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Dit jaar ben ik dus al aan mijn derde exemplaar toe en besloot ik het nog wat leuker te maken door te kiezen voor een lay-out die gebaseerd is op het werk van J.K.Rowling. Zo komen die twee leuke Harry Potter stempelsets die ik vorig jaar kocht meteen goed van pas.

Vermits het nu om een boekgerelateerde lay-out gaat leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. In januari stond Ravenclaw centraal, februari werd in mijn eigen huiskleuren gehuld (Hufflepuff!) en de lentemaand leek de perfecte maand om Slytherin-groen aan bod te laten komen. Deze maand was het dan ook tijd om mijn Bullet Journal in Gryffindor kleuren te hullen.

Op Ron’s bladzijde komt het maandoverzicht van mijn agenda, op die van Harry de blogplanning voor april.

Uiteraard werk ik ook deze maand opnieuw met weekmenu’s die links worden bijgehouden in een maandoverzicht. De potions lay-out is momenteel extra toepasselijk vermits ik naast de maaltijden ook wat extra medicatie naar binnen werk. Ondermeer een groene hoestsiroop op basis van klimop. Dat zou echt zo uit Snape’s lab kunnen komen hé.

Natuurlijk moest Hermione op de bladzijde staan waar ik noteer wat ik gelezen heb. Ik ben nog een beetje aan het twijfelen of ik mijn OWL’s Readathon vorderingen hier gewoon in ga neerpennen of dat ik er nog een extra aparte lay-out voor zou voorzien.

Links verschijnen mijn aanwinsten. Zowel zaken die ik zelf kocht als post en items die ik kreeg. Rechts komt een overzicht van ik heb geknutseld, verstuurd per post en cadeautjes die ik heb uitgedeeld. Momenteel staan er rechts vooral veel kaartjes. De laatste tijd heb ik er weer enkele mogen knutselen.

Deze twee pagina’s zijn voor een terugblik aan het einde van de maand. Hier noteer ik een aantal zaken die de maand mooi samenvatten voor mij persoonlijk. Vaak zijn dat zaken die ik niet wil vergeten. De fijne wandeling met mijn schoonzusjes, nichtje en neefjes bijvoorbeeld. Of hoe leuk ik het vond om mee te doen aan de OWL’s Readathon. De rechterpagina is bondiger. Daar plaats ik immers in het kort de hoogte en minpunten van de maand.

Ondertussen ben ik me al aan het afvragen wat ik volgende maand zal doen. Gewoon opnieuw beginnen met Ravenclaw? Of eens een maand lang Hogwarts zelf in de spotlight plaatsen? Of misschien nog iets helemaal anders …

2 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal #4”

  1. Heel tof gedaan weer! Hogwarts algemeen zelf lijkt mij ook wel een tof thema. Of misschien die cursussen, activiteiten, winkels of magische spullen die jou het meeste aanspreken? Bijvoorbeeld een maand in het thema van uilen, een maand Quidditch of het toernooi tussen de scholen, een maand drankjes, een maand toverstokken etc.

    1. Hogwarts, Hedwig en Quidditch had ik al in gedachten omdat ik daar wel wat stickers of stempels van heb. De andere onderwerpen worden wat moeilijker vrees ik vermits ik daar niet het juiste materiaal voor heb. Dankjewel voor het mee brainstormen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.