Foto-update #134

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik overwoog even om dit kaartje te kopen voor mijn schoonzus die bijna gaat bevallen maar besloot uiteindelijk toch maar om in de plaats daarvan iets voor mijn aanstaande neefje uit te kiezen.

Eigenlijk weet ik dat natuurlijk al langer maar ik ontdekte onlangs nogmaals dat reclame zeer misleidend is en dat iets wat super lekker klinkt vrij doorsnee kan smaken. Dat het er bovendien in werkelijkheid zelden uitziet zoals op de reclame-foto’s bewijst deze foto van mijn Salted Caramel Brownie Hot Chocolate wel.

Het nadeel van je amper kunnen focussen is dat je plots heel lang kan doen over één enkel boek. Ik las nochtans tijdens het wachten op de trein, in de trein zelf en naar het einde van de maand toe las ik zelfs enkele bladzijden terwijl er een fotograaf foto’s van me nam. Dat ging me gelukkig beter af als poseren. Ik was ook daadwerkelijk aan het lezen en niet aan het doen alsof. Na 4,5 bladzijde had hij zijn foto’s en ik ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat.

Deze leuke stempels kwamen onlangs toe en ook al wist ik het al van toen ik ze bestelde toch moest ik opnieuw lachen met de grappige spellingsfout. I’m a very phood Potterhead!

Babet van Oktoberdots had me als rep een mooie eenmalige korting gegeven én ze had nieuwe bladwijzers toegevoegd aan haar webshop dus tja … Maar ze zijn niet allemaal voor mezelf dus dan valt het nog wel mee hé. Ik ben trouwens aan het overwegen om binnenkort een aantal van mijn bladwijzers in close-up te tonen. Eerder toonde ik mijn verzameling al eens met enkele verzamelfoto’s maar sommige bookmarks zijn zo mooi dat ze wel eens in de spotlight mogen worden gezet.

 nog steeds havermout bij het ontbijt

en een maandelijkse Amnesty-brief

eindelijk ook nog eens tijd én voldoende energie om me op het uitlezen van mijn boek te focussen. Ik deed er uiteindelijk 11 dagen over en dat is misschien geen verbroken record maar het komt wel in de buurt.

Ik maakte deze Zuiderse witloof in de oven uit het kookboek van Brenda Hoff nog eens klaar.

Ook mijn voorraad van 60 kerstkaarten werd afgewerkt. Nu de wensen nog.

We werden uitgenodigd voor een etentje en dus ging ik nog eens aan het bakken vermits ik een attentie wilde meenemen voor de gastheer en gastvrouw.

De voorbije week gingen we enkele dagen naar Centerparcs Meerdal. Als zwartraafje moest ik uiteraard even kennis maken met deze iets kleurrijkere vogels. Die vormden een mooi combinatie met het grijze weer. Het werd een heel rustige week met korte (natte) herfstwandelingen, een gezonde herfstige snack voor na het wandelen (er zit fruit in dus het is gezond. Nah!), een ontmoeting met rendieren die me meteen aan Harry Potter deden denken maar geen zin hadden om te poseren. Ik kan het ze moeilijk kwalijk nemen vermits ik daar zelf ook niet van hou maar het had wel heel tof geweest indien ik een foto kon maken van hen én mijn Expecto Patronum kaartje. Al helemaal vermits enkele van hen spierwit waren. Deze das wilde gelukkig wel stil blijven zitten én hij zorgde er voor dat ik me helemaal thuis voelde. Ja hoor, twee referenties in één alinea. 😉

Vermits ik steeds als eerste wakker was en manlief wilde laten uitslapen zag mijn ochtend-outfit er vrij bizar uit. Stuur Yani alsjeblieft niet op me af. Ik heb immers een excuus. Het was er immers frisjes én de meeste van mijn kleren lagen nog in de slaapkamer.

Wanneer ik in Nederland ben probeer ik vaak even bij Jumbo of A.Heijn langs te gaan. Grotendeels omdat ze daar een aantal producten verkopen die hier niet te vinden zijn. Bijvoorbeeld de vla van Optimel of een andere vla die even weinig koolhydraten bevat als de eerder vermelde versie. Of enkele van de vruchtentheesmaken van Pickwick. In België is dat aanbod immers veel kleiner én de laatste jaren ook moeilijker te vinden. Andere zaken koop ik er dan weer omdat ze opvallend voordeliger zijn. Ik vind het bijvoorbeeld echt bizar dat deze Teisseire siroop in België 4,59€ kost terwijl ik er in Nederland 2,72€ voor betaalde. Dat ik de vierde dan ook nog eens gratis kreeg (dat merkte ik pas bij de kassa) zorgde er voor dat ik meer als 8€ korting kreeg op vier flessen.

Al een geluk want ik deed ook iets stoms. Ik heb namelijk steeds de gewoonte om ja te antwoorden wanneer men me aan de kassa vraagt of ik zegels/stickers/… wil. Ook al spaar ik die zelf niet ik kan er nadien wel telkens iemand anders mee blij maken. Nu weet ik dus dat ik bij Jumbo beter nee kan antwoorden want in de auto merkte ik dat je daar blijkbaar voor betaald. De mevrouw die ze op de parking van me kreeg zal dus waarschijnlijk heel blij zijn geweest.

21 gedachten over “Foto-update #134”

  1. Volgende zaterdag (8/12) staat het interview (en de foto waar ik zelf ook heel benieuwd naar ben) in de weekend-editie van De Morgen.

  1. Daar ga ik me nog mee kunnen amuseren. Ik zie mezelf al cadeau-labels maken, mijn Bullet Journal opvrolijken, brieven versieren, …

  1. Ze hebben daar zoveel meer vruchtensmaken. Dit keer heb ik ook een Chai-thee van Pickwick meegenomen om uit te proberen.

  1. Dankjewel Jolien. Het is één van mijn favoriete koekjesrecepten. Er staan hier drie kookboeken van de Hummingbird Bakery in mijn kasten en ik maak vrijwel telkens dit recept. 🙂

 1. Oeps, die vrouw zal inderdaad heel blij (en verbaasd) geweest zijn met haar zegels 🙂 Hoe absurd ook dat je daar voor moet betalen!
  Dat “Almost ready to popp”-kaartje is superschattig; snap wel dat je dat wilde opsturen.
  Wel benieuwd naar dat zuiders witloof; eet dat supergraag, maar een combinatie met mozzarella (en pijnboompitten?) at ik nog nooit.

  1. Tja, dat ga ik dus nu waarschijnlijk nooit meer vergeten. Ik vind die reeks kaarten echt super leuk. Het zijn er allemaal met van die lachwekkende woordgrapjes. Bijvoorbeeld Dance to the Beat en dat staat er een dansende biet met een koptelefoon te shaken op die kaart. 🙂

   Het is echt een heel eenvoudig recept. Eigenlijk moet je gewoon wat rode pesto door je puree stompen en italiaanse ham rond je witloof wikkelen in plaats van hesp. De geraspte kaas wordt vervangen door mozzarella en de pijnboompitten geven er nog wat extra smaak aan wanneer ze geroosterd uit de oven komen.

 2. Zuiderse witloof ziet er heerlijk uit!!!

  Wel niet netjes dat deze dame je geen geld heeft gegeven!

  Je hebt in nederland inderdaad koopzegels, bij elke zoveel euro kun je een spaarzegel kopen. bij een vol boekje kun je dat weer inleveren voor contant geld.

  1. Oh, maar die dame was waarschijnlijk gewoon verrast dat ze het van me kreeg. Ik merkte ook pas nadien in de auto op dat ik blijkbaar voor die zegels had betaald. Dat ga ik nu natuurlijk niet snel vergeten. Dus ik ga er geen twee keer intrappen. 🙂

 3. Wat leuk dat jullie een paar dagen weg waren! En zolang de kleding lekker warm was is het goed toch. Vaak zijn die parken toch heerlijk rustig, dus op een verdwaalde vogel of eekhoorn zal niemand het gezien hebben haha. Dat kaartje was wel super leuk zeg! En pfoe 60 kerstkaarten, dat is niet niks zeg!

  1. Dat is ook waar. Ik had me omgekleed zodra manlief ook wakker was maar eigenlijk was dat niet nodig. Wie weet zouden de eekhoorns me wel een heuse fictionista gevonden hebben. 🙂

  1. Dankjewel Sas! Het zou handig zijn mocht je vanachter je computerscherm kunnen meeproeven van alle foto’s met eten.

 4. Als je dringend iets nodig hebt uit nederland laat maar weten he. Ik shop elke week bij albert heijn. Dus ik kan je vla / thee leverancier worden. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.