Korte recensies : Janet Evanovich, Jayne Ann Krentz, Kiera Cass

korte-recensiesHet is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik niet elk gelezen boek recenseer. Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Deels omdat ik anders nog minder tijd zou overhouden om in boeken weg te duiken. Anderzijds omdat ik nog te veel andere ideetjes en lijstjes heb die ik hier met jullie wil delen. Wat ik wel af en toe doe is enkele van hen aan bod laten komen in deze rubriek. Uiteraard in een iets minder uitvoerig formaat dan jullie van me gewoon zijn. 😉

Titel: Wicked Appetite
Auteur: Janet Evanovich
Uitgeverij: Headline Review
Bladzijden: 373p.
Bron: eigen collectie

Sought after for thousands of years, the Stones have found their way to Salem, Massachusetts, and so has Gerwulf Grimoire. He’s a dangerous man with unusual abilities and a compulsion to possess anything he desires. Including Elizabeth Tucker, the woman he needs to find the Stones.

Elizabeth’s life is pretty much on track … untill it’s suddenly derailed by a man named Diesel, a rude monkey, and a ninja cat. Lizzy can handle the monkey and the cat. She’s not sure about Diesel.

The Seven Deadly Sinds pretty much cover everything that is wicked. Diesel thinks they also pretty much cover everything that’s fun. And Lizzy thinks Diesel and the Seven Deadly Sins cover everything her mother warned her about.

Mijn bedenkingen:

– Sidekick Glo deed me nogal aan Lula denken doordat zij die ene vriendin/collega is die ondanks al haar goede bedoelingen erg impulsief en ondoordacht te werk gaat en daardoor vaak alles in het 100 laat lopen.
– Dit is trouwens niet de enige gelijkenis met de Stephanie Plum-serie maar gelukkig zijn er ook voldoende verschillen.
– zo is er in dit boek magie aanwezig, kom je er een aap tegen als sidekick, een kat die verdacht slim lijkt te zijn, een niet al te snuggere tegenstander en niet te vergeten … cupcakes!

Titel: De opdracht
Auteur: Jayne Ann Krentz
Uitgeverij: Boekerij
Bladzijden: 366p.
Bron: eigen collectie

Desdemona Wainwright vindt Sam Stark veel te kalm voor een man die net bij het altaar in de steek is gelaten. Maar zij moest zijn bruiloft cateren, niet redden. Ze marcheert zijn kantoor in om betaling van de rekening te eisen – en ontdekt dat tegenpolen elkaar inderdaad aantrekken!

Stark is miljonair geworden met zijn softwarebedrijf. Hij is een introverte nerd die nooit eerder een lang, betekenisvol gesprek met een vreemde had. Maar als Desdemona hem in een impuls meevraagt naar een theatervoorstelling… verrast hij zichzelf.

Hij meent dat Desdemona de perfecte gastvrouw is voor zijn sociale verplichtingen. Dat ze bezwaar zou kunnen hebben tegen de rol van substituut-echtgenote, komt niet bij hem op. Al snel wordt hun relatie echter meer dan zakelijk. Maar dan breekt er iemand in in Sams computer. Hij heeft het vermoeden dat Desdemona’s familie er iets mee te maken heeft…

Mijn bedenkingen:

– gedateerd (internet nog maar in startschoenen)
– vrouwelijk hoofdpersonage kwam vrij wispelturig over. Op het labiele af zelfs
– niet meteen een vooruitstrevend boek
– heel voorspelbaar ook
– en jammer genoeg geen klik met de personages door hun pingpong reacties die hun niet bepaald geloofwaardig maakten.

Titel: De selectie
Reeks: De Selectie #1
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor
Bladzijden: 272p.
Bron: eigen collectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn bedenkingen:

– America blijft zichzelf en valt net daardoor op in een zee van barbie’s
– Zowel ad rem als tegendraads zijn en af en toe beledigen lijkt in theorie niet de ideale taktiek maar in de praktijk werkt het verbazingwekkend goed voor haar.
– Deed me beetje denken aan Mia uit The Princess Diaries + Mean Girls + een snuifje talentenshof én The Bachelor –> nu ja dat laatste denk ik vooral vermits ik die reality serie zelf niet zag
– ik vond het vrij amusant leesvoer maar hield nog even een afwachtende houding aan.

Titel: De Elite
Reeks: De Selectie #1
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor
Bladzijden: 256 p.
Bron: eigen collectie

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen.

Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Mijn bedenkingen:

– Ja hoor, die driehoeksverhouding is er nog steeds. Awoe!
– het gevoel dat je naar de intriges van een missverkiezing kijkt inclusief jaloezie en wantrouwen
– leuk om te lezen omdat het uiterst vlot is en je je verstand op nul kan zetten
– maar niet echt een boek dat een onuitwisbare indruk nalaat
– het duurde na dit deel ook opmerkelijk langer vooraleer ik verder las in de serie. Uiteindelijk deed ik dat zelfs niet.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.