Boeken die ik wil herlezen

Honderdzestig! Zoveel boeken telt mijn fysieke tbr. Zoveel boeken staan er in mijn kasten te wachten tot ik hen lees. Sommige staan daar nog maar net, andere even en van een laatste groep zou ik het verstaan mochten ze de een of andere protest-actie organiseren vermits zij al heel lang in de wachtrij staan.

Wie weet gaan die boeken wel daadwerkelijk rebelleren wanneer ze deze blogpost zien verschijnen want weet je, eigenlijk zijn er ook heel wat boeken in mijn collectie die ik graag wil herlezen.

De Anderen-serie van Anne Bishop. Onlangs las ik het eerste deel uit een spin-off reeks van deze serie en ook dat boek vond ik geweldig. Deze boeken zie ik me zeker nog eens herlezen.

Het meisje en de miljonair van Jessica Clare – grappig, heerlijk ontspannend én eigenlijk is het ook een hervertelling van Beauty and the Beast. Ideaal wanneer ik even mijn gedachten op nul wil zetten. 

Ook de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris ik ooit herlezen. Al zou het goed kunnen dat ik stop na het negende boek uit deze serie want nadien vond ik het alleen maar bergafwaarts gaan.

Ook de Hollows-boeken van Kim Harrisson zou ik eens van in het begin willen herlezen om dan vervolgens verder te gaan met de ongelezen delen in mijn kast. Alleen bezit ik de eerste boeken niet dus dat zal nog even moeten wachten.

De Alien-series van Gini Koch. Ik vind het echt zo leuk om samen met Kitty op avontuur te gaan. Dit personage brengt me echt zo vaak aan het lachen. Alleen sta ik momenteel al minstens drie boeken achter in de reeks dus die moet ik eigenlijk wel eerst even lezen. Maar ooit hé, wanneer ik mijn tbr heb bijgelezen dan ga ik me volop op het herlezen storten.

De boeken van Sarah J.Maas en dan vooral de Throne of Glass reeks. Ook al wist Hof van Doorns en Rozen me van in het begin helemaal te overtuigen en duurde het bij de Glazen Troon – serie iets langer. Toch is net die laatste serie mijn grote favoriet van deze schrijfster.

Ja hoor, ook de Twilight-saga van Stephenie Meyer komt in dit lijstje terecht. Deels omwille van nostalgische redenen maar ook omdat deze reeks me het paranormal romance genre liet ontdekken. Bovendien ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe ik de boeken zou ervaren nu ik er al zoveel andere binnen dit genre heb gelezen én een aantal jaren ouder ben.

De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger. Ook bij dit boek is het al een hele poos geleden sinds ik ze las en bij sommige boeken vraag ik me dan af wat ik er nu van zou vinden.

Tja, dat de Harry Potter-reeks in dit lijstje zou belanden is natuurlijk geen verrassing. Terwijl ik deze blogpost aan het voorbereiden ben ben ik zelfs Harry Potter and the Prisoner of Azkaban aan het herlezen. Deze serie herlezen blijft genieten én ik heb het idee dat ik telkens opnieuw iets anders (her)ontdek. Al helemaal wanneer er wat tijd verstreken is.

De Black Dagger Brotherhood – saga van J.R.Ward. De reeks telt nogal veel boeken maar de eerste keer dat ik ze las vond ik ze geweldig en ik heb zo’n vermoeden dat ik ze meermaals met plezier kan lezen.

De boeken van Jill Shalvis gaan ook opnieuw uit de kast gehaald worden vermits ook haar romantische verhalen me steeds kunnen opmonteren en me tot rust laten komen. Ondertussen is de vertaling van het zesde Lucky Harbor-boek uit dus dat ga ik binnenkort sowieso nog eens herlezen.

Daar blijft het echter niet tot beperkt hoor. Ook de volgende boeken ga ik sowieso nog eens willen herlezen. Geen flauw idee wanneer maar ik vond ze zo tof dat ik er nog eens opnieuw van wil kunnen genieten. Bij sommige van hen ben ik ook heel benieuwd of ik ze een tweede keer even goed zou vinden.

Kate Daniels – serie – Ilona Andrews
Het nachtcircus – Morgenstern
All Souls trilogie – Deborah Harkness
Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, … – Roald Dahl
Hartenbloed – Juliet Marillier
Verzamel de liefde – Bart Moeyaert
Een deken van sneeuw – Craig Thompson
Nimmernacht – Jay Kristoff
niet elk boek van Nora Roberts maar wel een groot aantal
Godin bij vergissing – P.C.Cast
Psy-Changeling serie van Nalini Singh

Welke boek zouden jullie willen herlezen indien je een Timeturner of een pauzeknop ter beschikking had?

Zo, nu maar even mijn tbr gaan kalmeren vooraleer er hier een revolutie uitbreekt.

8 gedachten over “Boeken die ik wil herlezen”

  1. Ik heb voor mezelf een lijstje gemaakt welke boeken ik dit jaar wil herlezen, maar tot nu toe heb er ik nog geen enkel kunnen afvinken. Op de lijst o.a. Dood van een soldaat van Johanna Spaey en Obsessie van A.S. Byatt. Die laatste heb ik trouwens gekocht toen wij een eerste keer een boekendate hadden in Antwerpen 🙂

  2. De Anderen, Twilight en Sookie Stackhouse staan ook op mijn lijstje om ooit nog eens te herlezen als ik zonder nieuw leesvoer val. Maar wanneer dat ooit zal zijn???

    1. Oh, maar je moest niet uit mijn lijstje kiezen hoor. Je mocht gewoon zeggen welk boek of serie jij graag zou willen herlezen. Ik heb ondertussen het nieuwe deel van de Black Dagger Brotherhood én eentje van The Black Dagger Legacy in huis en heb echt zoooo veel zin om die te lezen.

  3. Ja de boeken van Anne Bishop wil ik ook nog graag herlezen. Parfum. Six of Crows en zo zijn er nog wel een paar haha. Ik wil elk jaar proberen om een paar boeken te herlezen. Moet kunnen.

    1. Ik probeer nu beetje bij beetje de Harry Potter reeks te herlezen en nadien stap ik over op wat andere boeken uit dit lijstje. Six of Crows moet ik nog steeds lezen. Het is er nog niet van gekomen maar ik ben er wel heel benieuwd naar.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.