Foto-update #126

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Eindelijk wat regen (ondertussen al weer veel te lang geleden). Jammer genoeg bleek het toen om een eenzame kleine regenwolk te gaan.

Een poging tot een iets minder ongezonde tiramisu. Suiker vervangen door canderel met vanillesmaak en de mascarpone ingeruild voor Griekse yoghurt met slagschuim.

Deze happy pills kwamen nog op tijd toe om een Sorry dat we twee dagen te laat zijn met je verjaardagswensen-kaart op te vrolijken. Echt, ik heb zoveel last gehad van de hitte dat ik de verjaardag van mijn schoonmoeder vergeten was. Dat is niet van mijn gewoonte en ik heb een geweldige schoonmoeder dus ik voelde me er heel lastig om.

Toch wel enkele bedenkingen bij deze column die ik in een oudere Libelle las. Alsof lezende mensen niet levenslustig zijn. Echt Marcel, het lijkt wel alsof je het niet zo hebt met boeken. De mensen die je columns lezen zijn nochtans lezers. Levenslustige lezers.

Het is een beetje zoeken naar hittebestendige maaltijden dus probeerde ik deze met ricotta gevulde tortellini uit met kerstomaten, champignons, roomkaas en pijnboompitten

Ook aardbeien met suiker zijn ideaal wanneer het warm is en je toch moet eten. Ja, ik weet dat dat een luxeprobleem is.

Oops, betrapt! Deze deugniet was precies een beetje dorstig en besloot dan maar het water van dit plantje op te lekken

Een klein verrassingscadeautje geknutseld voor Emma die een paardenfan is en blauw als lievelingskleur heeft.

Deze verfrissing is jammer genoeg niet goed voor de lijn.

 

Wie me volgt op Instagram zag dit misschien al een keer langskomen maar ik deel het hier nog eens vermits ik het zo leuk vindt. Van mijn broer en schoonzus kreeg ik een Beauty and the Beast-zakje dat bij de nieuwe wasbare pamper van mijn metekindje past. Blijkbaar waren die zo populair dat ze net als de tickets van een groot concert binnen het uur waren uitverkocht.

Nog steeds aan het wachten. Nu maar hopen dat het 13de seizoen effectief in september zal uitkomen.

Hier is Sneeuwwitje. Mijn vriendin en haar gezin moesten hier nog op vakantie vertrekken tussen tegen dat ze terug thuis zijn ben ik Nogsneeuwwittertje.

Njammie, een zomerse meloensalade. Ik leerde trouwens onlangs iets bij. Dat je normaal slechts twee stukken fruit per dag mag eten wist ik al. Maar wisten jullie al dat die stukken slechts 70g mogen wegen? Daar zit je dus direct aan hé en alles wat je extra aan fruit eet telt evengoed als snoepen. 🙁

Blijkbaar heeft een Duplo-huis geen bibliotheek. Zouden ze bij Lego en Duplo een suggestie-bus hebben?

Vanaf nu ben ik volgens het doopregister officieel meter van deze schat. Het jurkje had haar mama zelf gemaakt. Leuk hé, met dat hartje op de rug.

De heerlijke brunch waar we voor die misviering van mochten smullen

Met die aanhoudende hitte vind ik het soms moeilijker om iets te bedenken als avondeten. Elke dag sla is natuurlijk een beetje teveel van het goede dus aten we ook een keer couscous met gegrilde groenten en kippenworst.

Hopelijk gaat het wel regenen nu ik dit schattige bordje heb gekocht.

Minder leuk nieuws … ik had al gemerkt dat het materiaal van mijn bruine Hogwarts-handtas aan het scheuren was aan de randen. Net terwijl ik me aan het bedenken was dat ik beide handtassen best kan sparen voor bijzondere gelegenheden ontdekte ik dat de rechterkant van de schouderriem gewoon is afgescheurd. Ik ga er eens mee tot bij de slotenmaker gaan maar vrees dat hier niet meer veel aan te doen valt.

Even aantonen dat ik er niet Hermione’s gewijs 100 boeken, 50 rollen perkament, 6 verse outfits en een jaarvoorraad toverdrank-ingrediënten in vervoer. Die tas was gewoon up to no good.

Mijn recensie van Nieuwe vrienden – de graphic novel die onlangs bij Uitgeverij De Fontein verscheen hebben jullie nog van me te goed. Ik wilde jullie wel alvast laten weten dat ik hier even dacht dat Daisy mijn spirit animal was.

8 gedachten over “Foto-update #126”

  1. Blijkbaar is dat een zwak punt van me. Ik vereeuwig nogal vaak wat ik klaargemaakt heb op foto. Of iets lekkers waar ik op verplaatsing van aan het genieten ben. Er staat nu alweer minstens één ‘lekkere’ foto klaar voor de volgende update.

 1. Ik denk dat je schoonmama je ondertussen goed genoeg kent om te weten dat je echt niet lekker zat. <3 Ik had vorige week aardbeien gehaald op de markt en merijn werd helemaal gek. Hij moest nu aarbeien haha. Morgen toch maar weer halen op de markt. Ik moet nog steeds seizoen 12 kijken maar dankzij maarten heb ik hem nu wel thuis liggen sinds vorige week. 😀

  1. Gelukkig wel maar tja, je kent me hé, ik trek me zoiets natuurlijk weer meteen aan. Hmmm, aardbeien. We hebben er dit jaar heel wat uit de tuin van mijn ouders gekregen maar nu is het alweer even geleden. Watermeloen en bosbessen zijn mijn huidige ‘gezonde’ snoepjes. Ik kijk echt zo uit naar dat 13de seizoen. Sommige spoilers ben ik jammer genoeg niet aan ontsnapt maar toch … ik denk dat ik even ga bingen zodra ik de dvd’s heb.

 2. Ondanks dat het niet helemaal de ‘echte tiramisu’was, ziet ie er wel heel erg lekker uit! Jammer dat al deze lekkere dingentjes toch zo ongezond zijn. Ik eet fruit als ik dat wil, als ik ook nog op deze suikers moet letten.. tja wat mag je dan nog wel eten? #lastigekwestie
  Ben opzich wel benieuwd naar het nieuwe Supernatural seizoen,want het blijft een favoriete serie van mij, maar ik ben zo bang dat ze deze serie gaan uitmelken doordat ze zo populair zijn.

  1. Dat is het hé. Op de duur lijkt er niets meer te mogen terwijl fruit in mijn ogen toch nog steeds een pak gezonder moet zijn als koekjes en ander zoet gebak.

   Die angst begrijp ik wel maar seizoen 12 heb ik nog steeds graag gezien en ik ben tot nu toe precies nog niet klaar om afscheid te nemen van deze serie.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.