Op reis met Mary Poppins – Hélène Druvert

Titel: Op reis met Mary Poppins
Auteur: Hélène Druvert
Uitgeverij: Van Goor
Prijs: 20€
Bladzijden: 30p.
Bron: recensieboek

In de Kersenboomlaan wonen Michael en Jane.
Soms gaat Mary Poppins er eventjes heen.
Dan dwalen ze door Londen, of duiken ze in zee.
Ze vliegen zelfs de nacht in, ga je met ze mee?

Mijn mening:

Zoals er op de achterzijde van het boek vermeld staat is Op stap met Mary Poppins een prachtig eerbetoon aan het werk van Pamela Lyndon Travers. Ik had op basis van de omslag mooie illustraties verwacht die zich aan een zwart/wit kleurenschema zouden houden. Een soort schaduwspel.

Dat bleek groten-deels ook het geval te zijn al bleken de tekeningen te worden aangevuld door uit-gesneden prenten. Prachtige zwarte uitsneden die heel veel details bevatten en me deden denken aan de mooi uitgesneden boekjes die je helemaal kan openplooien totdat ze een volledig decor uitbeelden.

Hierdoor is het boek eerder een kunst-werk dan een leesboek. Elke uit-gesneden bladzijde was ingepakt tussen twee vellen tissuepapier. Hoogstwaarschijnlijk ter bescherming vermits je desondanks soms de afdruk van een uitsnede kan zien in de bladzijde ernaast. Het papier heb ik zelf verwijderd vermits je anders maar moeilijk het boek kon doorbladeren door wegglijdende vellen papier.

Ik vind het fijne, gedetailleerde snijwerk echt prachtig om te zien maar maakte me wel de bedenking dat het heel kwetsbaar zou zijn in kleine kinderhanden. De begeleidende tekst kon me als volwassen lezer iets minder bekoren. Hij lijkt geschreven te zijn om bij de kunstige afbeeldingen te horen waardoor er geen echte lijn in terug te vinden is. Het zijn eerder elk kleine verhalen op zich dan dat ze een samenhangend verhaal vormen. Eerder een boek vol losse dromen dan een reisverhaal.

3 gedachten over “Op reis met Mary Poppins – Hélène Druvert”

    1. Ik heb zo’n vermoeden dat dit boek wel eens in mijn Bookstagramfeed zal opduiken. Hij vraagt echt om foto’s.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.