Foto-update #125

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Die keer dat mijn salade zo zomers was dat ik het niet kon laten om er een foto van te maken en vervolgens vast te stellen dat die uit een culinair magazine leek te komen.

Voor de Boston Cream Cupcakes die ik voor mijn verjaardagsfeest maakte hoorde een chocoladeglazuur die me aan Boerinnekes Choco deed denken.

Ik denk trouwens dat ik vergeten ben om de desserts van het verjaardagsfeest met jullie te delen. Of deed ik dat wel en weet ik het gewoon niet meer? Er kan er hier eentje niet goed tegen de hitte. Ik heb er zelfs zoveel last van dat ik mijn schoonmoeder haar verjaardag ben vergeten én dat is dus echt niet van mijn gewoonte.

De dag na je feest tijdens het kuisen nog een vrolijk zwaaiend handje van je neef/nichtje ontdekken.

Verrassingspost van de lieve Annelies die in mijn wenslijst (de blogpost die ik op mijn verjaardag deelde) had gelezen dat er BuJo stencils op mijn wishlist stonden. Zei ik al dat ik geweldig lieve vriendinnen heb?

Wanneer je bloemstuk vrijwel helemaal verwelkt is maar je er toch nog wat langer van wil genieten.

Op één dag tijd twee afspraakjes. Eerst lunchen bij Wasbar met een vriendin die ik leerde kennen toen ik 13 was en vervolgens mede-blogster Talitha ontmoeten bij Kaffeenini

Wanneer je de geconcentreerde druivensuiker (Dextro Energy) even beu bent en dan maar overstapt op de natuurlijke versie. Die natuurlijk minder snel werkt maar wel een pak verfrissender is. Ook het boek heb ik uiteindelijk weer even weggelegd en omgeruild voor iets anders.

Ik dacht dat ik een zomers kapsel had gevonden dat mijn haar een hele dag in bedwang zou kunnen houden. Twintig minuten later …. Think again! Het stomme is dat ik er enkele dagen later nog steeds pijnscheuten door heb in mijn linkerschouder. Fybromyalgie olé olé.

Nieuw leesvoer deel 1

Een kennis vroeg me of ik op haar planten wilde letten terwijl zij in Thailand is. Om het me wat makkelijker te maken heeft ze haar bloembakken bij ons op de vensterbank gezet en nu wil ik dat eigenlijk ook. Het is een leuk uitzicht wanneer je naar buitenkijkt en een toffe verwelkoming wanneer je thuiskomt.

Ja! Eindelijk heb ik ecologische tasjes voor mijn groenten en fruit. Alles in één grote stoffen tas doen en die dan vervolgens aan de kassa moeten uitladen was nu eenmaal niet zo handig.

After all this time? …. Always (met balpen alleszins, om de één of andere reden heb ik het niet – of toch veel minder) met vulpen.

Dankzij die nieuwe aanwinsten moest ik weer even puzzelen. Dit keer lukte het me nog net maar bij een volgend J.R.Ward boek ga ik wel een probleem hebben.

1, 2, 3 … Amélie! Bestaat er eigenlijk wel een andere manier om frambozen te eten?

Wanneer je dankzij Instagram ondanks enig tekentalent toch maar eens probeert om je zelf te tekenen op een blanco buste. Nee, ik draag geen blush. Dat zijn rode zongekleurde blozende wangen.

Tijd om nog eens wat mensen te verrassen met post

Een zomerse snack én mijn Hufflepuff deken waar ik tot nu toe nog maar één keer heb kunnen onderliggen.

Ja, mijn verrassingspakket is onderweg. Een tijdje terug won ik op Facebook bij hun zoektocht naar bloggers die een Fantasy Mystery Boekenpakket wilde unboxen op hun blog. Dat zag ik natuurlijk helemaal zitten dus volgende week krijgen jullie een nieuwe unboxing te zien. (Edit: ondertussen is het al aangekomen én uitgepakt dus die unboxing komt helemaal in orde)

Nieuwe visjes. Het oranje visje was de enige overlevende. Ik heb tegen manlief gezegd dat dat ongetwijfeld komt door het gebrek aan Quidditch palen vermits beweging en teamspirit heel belangrijk is voor zo’n school vissen. Alleen trapte hij er niet in. Dzju!

Een tijdje terug werd onze oude radio en cd-speler vervangen door een Sonos. Bij het vorige toestel viel de ontvangst nogal vaak weg dus het werd tijd om een oplossing te zoeken. Ik moet nog wat wennen aan het feit dat mijn cd’s nu eigenlijk gewoon in de kast blijven liggen maar merk wel dat ik nu iets vaker naar muziek luister dan voordien.

Kort nadat ik me had aangemeld voor Kwante’s Bookish Spook-a-Swap naar aanleiding van Halloween kwam hier iemand dag zeggen. Gelukkig bleef hij/zij dit keer in de tuin in plaats van in de woonkamer te gaan rondvliegen.

Blijkbaar dacht ik er de afgelopen weken vaak aan om mijn camera boven te halen dus werd het ditmaal een lange editie.

9 gedachten over “Foto-update #125”

  1. Dit weekend heb ik ter compensatie van al dat lekkers van een tijdje terug eens een ‘gezondere’ tiramisu proberen maken. Afvallen zou me een pak makkelijker afgaan als ik van al dat lekkers een lichtere én ook lekkere variant kan bedenken. Komend weekend mag ik opnieuw beginnen bakken voor het doopfeest van mijn metekindje. Wie weet duiken er in de volgende foto-update weer een hoop smakelijke foto’s op. 🙂

 1. Wat een tof kapsel! Jammer dat het geen lang leven beschoren was. Die cupcakes zijn er trouwens ook superlekker uit. Nog eens bedankt voor de verrassingspost, ik heb de partituren al gebruikt als props 🙂

  1. Dankjewel! Ik vond het zelf ook leuk staan maar ondertussen heb ik dus zo’n strak knotje dat sommige door de vele stereotypes meteen aan een bibliothecaresse doet denken. Gelukkig blijft dat wel de hele dag zitten. Oh, ik ben al benieuwd naar die foto’s.

  1. De mevrouw aan de kassa vond mijn tasjes daarstraks iets minder handig vermits ze zo stevig geweven zijn dat je ze moet openen om te zien wat er in zit. Gelukkig zou dat met de bruine papieren zakjes die ze anders gebruiken ook het geval geweest zijn. Anders had ik me misschien nog ambetant gevoeld aan de kassa. Het ziet er trouwens naar uit dat we nog wat langer salades gaan kunnen maken vermits dit hitte aanhoudt.

  1. Zeker omdat ik die andere keer alleen thuis was en dus hulp moest gaan vragen bij mijn schoonbroer. 🙂
   Ik ben eigenlijk nog steeds gelukkig met die foto én ik krijg vrijwel iedere keer dat ik hem zie terug zin in die salade.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.