Foto-update #123

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kocht twee extra prentenboekjes tegen dat mijn neefje en nichtje hier later boekjes willen komen lezen. Als ik zo blijf doorgaan hebben ze binnenkort een eigen boekenkast nodig.

Yup, 165 ongelezen boeken. Dat was alleszins de stand op 14 juni. Ondertussen heb ik er gelukkig alweer enkele van kunnen lezen.

Die lichtboxen spraken me niet aan maar zo’n retro letterbord leek me dan weer wel heel fijn. Het staat daar ook nog eens perfect bij mijn Hogwarts-tassen. Nu maar hopen dat ik niet te vaak boeken van de bovenste plank moet nemen want dan moet telkens alles van dat trapje worden gehaald.

Mijn ‘Up to no good’ bestond uit het lezen van een gedichtenbunden. Ik heb echter geen flauw idee wat Nessie ondertussen heeft uitgestoken. Wel ontdekte ik dat de verse kersenthee met marsepein die in mijn Clavis Goodiebag zat heerlijk smaakte.

De laatste lading aardbeien van mijn ouders werden verwerkt in cakejes.

Nerdy dishes of te wel onze Fandom Fusion Afwas. 🙂

Ik probeerde voor het eerst deze vegetarische quiche en vond hem best wel lekker.

De familie Potts werd een beetje groter

Boekenwinkels kijken tijdens een afspraakje met een super lieve vriendin.

Ondertussen ontdekken dat je tweedehands boeken kan kopen met ecocheques en

op zoek gaan naar de boeken van mijn nicht. Dat is blijkbaar een automatisme geworden.

Een lekkere lunch bij Goesting in Gent,

de dag rustig afsluiten met een lekker drankje … #ikwasnogzoblijdatzegeenhhaddengebruikt

en dan nog wat lezen op de trein. Ik heb niet de gewoonte om foto’s van mezelf te maken terwijl ik op de trein zit maar mijn broers waren op hetzelfde moment via WhatsApp aan het zeggen wat zij aan het doen waren dus deed ik heel sociaal even mee.

Nog iets nieuws proberen. Het werd een soort lente-pastei met kippenreepjes, spinazie, boontjes en erwtjes

De bovenste doos is ondertussen al verzonden én aangekomen (geboortecadeautje voor het tweede dochtertje van mijn neef), het bruine pakket mocht ik ondertussen al openen én wanneer deze blogpost verschijnt is het bloemenpakket ook op de post gedaan. Nog even wachten en dan krijg ik zelf ook een Summer Book Swap pakket toegestuurd.

Eerst de nieuwe Amnesty brief schrijven dan een mail verzenden om te laten weten dat ik het echt niet eens ben met wat er in Amerika gaande is/was. Ik snap trouwens nog steeds niet hoe het kan dat deze brieven ook nu nog noodzakelijk zijn en word er dan ook super triest van.

Rosemary & Rue & Cherries

Toffe washitape

Om de een of andere reden krijg ik via Instagram altijd foto en filmsuggesties waarvan ik niet begrijp hoe ze aan mijn profiel worden gelinkt. Mensen die een wenkbrauw-tattoo laten zetten, dansfilmpjes, make-up tutorials, … De kunstige bowls die er soms tussen opduiken vind ik wel degelijk knap. Maar hoe prachtig ze ook zijn ik hou het liever bij een eenvoudige kom met homemade granola en magere kersenyoghurt.

Bij warm weer heb ik nog meer zin in salades. Of in uit eten gaan maar als zo’n hittegolf aanhoudt wordt dat al snel een kostelijke zaak.

We sloten de maand af met een midweek Centerparcs. Eigenlijk waren we van plan om daar een dagje Hasselt aan te koppelen. Iets wat ik helemaal zag zitten vermits ik dan bij Teastation een zakje of doosje van die lekkere Kersenthee met marsepein had kunnen kopen. Alleen bleek onze vakantie in een hittegolf te vallen waardoor onze plannen een beetje veranderden. Dus zaten we heel veel op ons mini-terras met véél schaduw

en kwakende eenden als achtergrondmuziek,

zag ik enkele plekjes die smeekten om een Bookstagram-foto,

ging ik vrijwel elke dag even naar deze schattigerds gaan kijken,

om vervolgens weer verder te lezen. Véél te lezen. Vind ik het jammer dat we niet naar Hasselt konden? Ja. Vind ik het jammer dat ik veel moest lezen omdat het te warm was? NEE

Er was een boekenverkoop in de plaatselijke bibliotheek én ik kocht …. geen enkel boek

Mijn broertje was dan weer wel gelukkig want ik vond een aantal cd’s voor hem.

Ondertussen had ik niet echt meer verwacht dat dit kaartje nog zou aankomen maar het is er dus toch geraakt. Alleen een beetje gek om een kaartje uit Londen te krijgen van je vrouw wanneer ze al anderhalve maand terug thuis is.

Zijn jullie ook al lang voor je op vakantie vertrekt aan het brainstormen over welke boeken je wil meenemen? Of ben ik de enige die daar zo mee bezig is?

11 gedachten over “Foto-update #123”

 1. Zo’n leesvakantie is altijd leuk he. Nog twee weekjes en dan hebben wij ook verlof.

  Ik vraag me dan altijd af waar zo’n kaartje overal verzeild is geraakt op weg naar de bestemmeling 🙂

  1. Ik ook! Mijn ouders en schoonouders wonen in hetzelfde dorp en die kregen hun kaartje al wat eerder. Er moet dus wel een verhaal achter schuil gaan want anders zou het heel onlogisch zijn. Manlief zou zeggen dat we teveel boeken lezen en daardoor overal meteen een verhaal in zien. Maar we zien dat uiteraard alleen maar omdat het ook daadwerkelijk bestaat. 🙂

 2. Konijntjes. <3 En die washitape is echt heel leuk.

  Zo'n trapje is handig he? Maarten heeft die van mij geel geschilderd. Helaas heeft Merijn hem opgeeist om in de keuken elke avond mee te kunnen helpen met koken. Een stoel was toch iets minder handig dan het krukje. Dus die krijg ik over een hele lange tijd misschien weer eens terug. 🙁

  1. Ik had hem daar al zien opstaan tijdens het assisteren. Gelukkig staan de boeken die ik al gelezen heb of niet snel zal lezen op de bovenste plank want nu moet ik dus iedere keer dat trapje leeghalen voor ik het kan gebruiken. Gisteren heb ik dat wel gedaan toen ik besloot om al mijn ongelezen boeken in te scannen met de Goodreads-app. Nu kan ik wel beter de stand van mijn tbr bijhouden.

 3. Haha, die nerdy afwas! En ja, prentenboeken zijn verslavend…
  Binnen enkele weken zijn wij ook weg, en mijn TBR-stapel is zo hoog dat ik echt niet kan kiezen. Ik moet genoeg boeken meenemen, voor als ik veel tijd heb om te lezen, maar waar zal ik zin in hebben? Mijn e-reader gaat sowieso wel mee, want die neemt weinig ruimte en gewicht in… Ik kijk uit naar volop lezen!

  1. Dat is het moeilijk hé. Je kan inderdaad niet voorspellen waar je binnen enkele weken zin in gaat hebben. Een ereader is op dat vlak wel een grote hulp. Zo heb je plots een pak meer keuze mochten de fysieke boeken die je bij hebt je niet meteen aanspreken. Zelf probeer ik altijd wel verschillende genres mee te nemen. Deze vakantie had ik dus zowel een detective als fantasy en romantiek bij.

 4. Anderhalve maand?! Post doet soms toch gekke dingen… Vanuit Zwitserland merk ik dat ook: de ene keer verstuur ik een kaartje en is het twee dagen later al aangekomen; de andere duurt het drie weken…

  En tweedehands boeken kopen met ecocheques, hoe zalig is dat? ’t Is dat ik zelf logischerwijs geen ecocheques heb, maar als mijn ouders er eens over heb, ga ik eens een subtiele hint geven denk ik 😉

  1. Gek hé! Ik begin dan meteen te fantaseren over waar die post allemaal gelegen heeft en welke avonturen die kaartjes hebben meegemaakt voor ze op hun bestemming zijn geraakt. Mijn ouders en schoonouders wonen in hetzelfde dorp en die hebben hun post bijvoorbeeld al een week of twee geleden ontvangen. Er moet dus wel een verhaal achter schuilgaan. 🙂

   Ik weet niet of elke tweedehands boekenwinkel het toelaat maar bij Desleghte in Gent dus alvast wel. Wel een leuke manier om ecocheques te spenderen.

 5. Haha wow en ik maar denken dat ik hier superveel ongelezen boeken heb :p denk dat de teller bij mij op 25 staat. De boeken op mijn e-reader niet meegerekend dan. Op vakantie neem ik eigenlijk vooral mijn e-reader mee. Ben er niet heel erg mee bezig welk boek ik dan wil lezen aangezien ik nog superveel keuze heb en eventueel nieuwe boeken op mijn e-reader kan zetten 🙂

  1. Dzju, ik ben weer vergeten om de boeken op mijn ereader mee te tellen bij mijn ongelezen boeken. Dat vergeet ik echt iedere keer. Om de een of andere reden tel ik enkel fysieke boeken mee. De ereader meenemen op vakantie is alleen daardoor al super hé. Weinig gewicht en een grote keuze aan leesvoer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.