Unboxing: Bujo Summer Swap

Secret Santa, de Boeken-adventskalender, de Summer Book Swap, een Secret Valentine Swap, … Het duurde even voor ik het aandurfde om voor het eerst mee te doen aan een boekgerelateerde swap maar nu ik de smaak te pakken heb vind ik het een heel leuk concept. Het blijft uiteraard altijd een beetje spannend vermits er jammer genoeg ook mensen zijn die misbruik durven maken van zo’n actie. Gelukkig heb ik daar tot nu toe nog nooit mee te maken gehad. Hierdoor leek het me een fijn idee om ook eens aan een andere Swap-actie mee te doen … een BuJo Summer Swap die werd georganiseerd door de Bullet Journal België swapgroep op Facebook.

Zoals de naam al doet vermoeden lag de focus hier niet op boeken maar op knutselmateriaal. Ik vond het vooral interessant dat er bij de inschrijving gevraagd werd naar je favoriete kleur -en knutselmateriaal. Maar evengoed naar zaken die je liever niet zag (in mijn geval roos en glitters). Het zou natuurlijk jammer zijn mocht je een pakket ontvangen met materiaal dat je zelf niet snel zal gebruiken.

Door de vroege uiterste verzendtermijn lag deze doos al een hele tijd in het zicht te wachten tot ik hem mocht openen. Andere mensen zouden er gek van worden maar eigenlijk vind ik het wel spannend. Een beetje zoals vroeger met Sinterklaas en Kerst toen je ook niet zeker wist wat je zou krijgen.

Wat ik kreeg:

Dat plastic ei vond ik echt een leuke manier om iets in te pakken. Nu lijkt het wel alsof ik een kinder surprise – ei heb gekregen. Maar dan één voor volwassenen die graag knutselen.

Zelf had ik bij mijn inschrijving aangegeven dat paars en turquoise mijn lievelingskleuren waren. Verder had ik (als ik me niet vergis want het is al even geleden) ook aangegeven dat ik van stickers, washi-tape en stempels hou.

Zoals je kan zien heeft mijn lootje daar echt wel op gelet bij het samenstellen van dit pakket.

Paars!

Wel handig dat ik nu ineens ook wat extra acrylblokken heb. Dan moet ik niet iedere keer mijn stempels meteen vervangen vooraleer ik verder kan knutselen.

Ik ben een beetje fan van dit paarse papier mét de print van een oud handschrift. Ook wel heel tof dat het allemaal washi-tape rolletjes waren die ik nog NIET had. Wat eigenlijk wel héél straf is vermits ik ondertussen een nogal uitvoerige verzameling heb.

Wat ik gaf:

 

Het budget bij deze actie was 15€ inclusief de verzendkosten. Eigenlijk is het vooral de bedoeling dat je door je eigen collectie knutselmateriaal heen gaat met de wensen van je lootje in je achterhoofd. Vervolgens kan je er eventueel nog wat extra bij kopen.

Zo hield mijn lootje van de kleuren blauw, roze, groen én pastel. Werkt ze graag met stickers en washi-tape en kreeg ze liever geen potloden of kleuren. Een schrijfstift, clear stamp of washi-tape met zo’n oud handschrift zag ze dan weer wel helemaal zitten.

Op basis van deze wensen stelde ik voor haar dit pakketje samen.

Ik hou ervan om de spulletjes zoveel mogelijk in te pakken als cadeautjes. Nog meer uitpakplezier!

Een selectie knutselpapier in allerlei tinten roos, blauw, groen én pastelkleuren.

Iets lekkers om te eten én drinken tijdens het knutselen, een kaartje waarop ik mezelf bekend mocht maken, een notitieboek, washi-tape rolletjes in het roos en groen, een stempelset en schrijfpennen.

Als laatste nog enkele washi-tape vellen en stickers. Jammer genoeg vond ik geen washitape met een ouderwets handschrift maar verder had ik vrijwel alle zaken waarvan mijn lootje had aangegeven dat ze er van hield.

Een mooi gevuld pakket zonder mijn budget van 15€ te overschrijden. Mission Accomplished dus.

Nu nog even aftellen tot het unboxingmoment van Kwante’s Summer Book Swap. Die valt na mijn verjaardag dus dat gaat nog meer aanvoelen als een cadeau.

14 gedachten over “Unboxing: Bujo Summer Swap”

 1. Wat een leuk concept! Wat heb je veel mooie dingen ontvangen, paars en turquoise zijn erg mooie kleuren <3 Je hebt er zelf ook een leuk pakketje van gemaakt 😀

 2. Tof initiatief zo’n swap en leuk pakketje dat je hebt gekregen! ’t Is inderdaad wel handig dat je kan aangeven wat je leuk vindt en wat niet. Je zal zien dat je anders net een heel pakket hebt vol dingen die je niet echt gaat gebruiken :p

  1. Dat is inderdaad een heel groot voordeel. Bij de blokken knutselpapier die ik in de winkel koop zitten ook regelmatig prints bij die me niet aanspreken. Te druk, te roos, te veel glitters, … Het leuke is dat mijn schoonzus vaak wel van die prints houdt dus we kunnen papier omwisselen. Dat ik er nu mijn swapmaatje blij mee kon maken was ook fijn.

 3. Wat een toffe spulletjes heb je gekregen en verstuurd! Ik heb mezelf uiteindelijk toch maar niet opgegeven, omdat ik eerlijk gezegd een beetje bang was om spulletjes te krijgen die ik al had of zo.

  1. Dat verrassingselement is zowel een voor -als nadeel hé. Het blijft immers altijd afwachten of het iets is dat je niet alleen fijn vindt maar ook nog niet in je knutselkast hebt liggen. Het ruilen dat wij gedaan hebben vind ik echter ook nog een fijn alternatief.

 4. Wat een leuk pakket kreeg je! Diegene heeft echt goed op je loodje gekeken! Maar ook jouw pakket is super leuk samengesteld. Altijd leuk dit soort swaps! 🙂

  1. Echt hé! Ik vind het echt fijn dat iemand er zo over heeft nagedacht én het dan ook nog eens fijn inpakt. Zo krijg je echt een cadeautje toegestuurd.

 5. Zo’n uitgebreide pakketten! En leuke dingen heb je gegeven én gekregen :-). Zo’n swap lijkt me heel leuk (ik deed eerder al eens mee aan Secret Santa en zo), maar momenteel heb ik weinig tijd om zo’n dingen er nog bij te nemen, want ik hou er ook wel van om dan leuke dingen uit te zoeken én mooi in te pakken…

  1. Er kruipt inderdaad wel wat tijd in. Maar eigenlijk kijk ik gewoon het hele jaar door rond waardoor ik op het moment zelf vooral moet inpakken. Op die manier kan ik meestal ook vrij veel geven én toch binnen het budget blijven. Ik vermoed dat dat moeilijker zou zijn indien ik alles last-minute bij elkaar moet sprokkelen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.