Right here, Right now #20

righthererightnowEen tijd terug zag ik bij Chantalia een blogpost verschijnen waarin ze haar volgers liet weten waar ze dat moment mee bezig was. De eerste Right here, right now deelde ik in mei 2015. In de tussentijd kreeg de blog van Chantal met Hoofdstuk 12 een nieuwe naam. Waar geen verandering in kwam is dat ik het nog steeds een leuk idee vind om jullie af en toe te tonen waar ik mee bezig ben. Dat doe ik vandaag dan ook opnieuw …

Boek:

Kijk niet terug van Nora Roberts

Film:

Ik keek met een half oog mee toen manlief onlangs naar Ultraviolet keek.

Serie:

Ook hier ben ik vooral aan het meekijken (niet altijd even aandachtig) naar de laatste nieuwe afleveringen van The X-files.

Muziek:

Ik luister nog steeds niet zo vaak naar muziek. Eigenlijk doe ik dat enkel wanneer ik aan het afwassen of strijken ben. Als ik aan het lezen of bloggen vormt het een te grote afleiding. Ik ben niet van plan om vaker als nodig te gaan afwassen/strijken maar ik zou wel graag wat meer muziek willen horen. Misschien moet ik elke dag een ‘Dans alsof niemand je ziet’- halfuurtje inplannen of zo.

Aanwinst:

Sinds ik terug ben uit Londen heb ik niets meer gekocht en de Londen-haul heb ik hier al gedeeld. Wanneer jullie deze blogpost lezen is de kans groot dat ik op het Boekenfestijn in Antwerpen tussen de boeken snuister dus dan komt daar misschien wel weer verandering in. Momenteel is mijn laatste aanwinst dus het briefpapier dat ik in St.Pancras kocht voor we terug naar huis reden.

Recentst gelezen blogpost:

Is lezen nog wel ontspannend? – een blogpost van Annabel van twee weken oud. Deze maand gaat het lezen me jammer genoeg niet goed af. Ik vermoed dat het door de après – Londen – uitputting komt en zelfs mijn blogfeed moet er aan geloven.

Recentst ingeplande blogpost:

Mijn recensie van De Edele van Taran Matharu die volgende week verschijnt.

Toegevoegd aan mijn ‘Deze wil ik nog lezen’-lijst:

Dankzij twee mede-blogsters Annemieke van A dance with books en Kathleen van Verbeelding voegde ik de volgende twee hervertellingen toe aan die lijst …

 

Recentst creatieve project:

Goh, ik knutselde iets voor mijn Summer Swap Lootje maar dat kan ik uiteraard nog niet tonen. Wel maakte ik enkele nieuwe kaarten en die kon ik wel met jullie delen.

Mijn neefje werd één jaar oud en vermits we hem whale graag zien kreeg hij dit kaartje van ons.

De moemoe van mijn man wordt 90 jaar en omdat ze heel veel van paars houdt krijgt ze dit kaartje waarvoor ik mijn nieuwe orchidee-snijvorm heb gebruikt.

Gekregen:

Ik ben woensdag door een vriendin getrakteerd op een ontbijt. Ze wilde graag horen hoe het geweest was in Londen en vermits bijpraten iets minder vlot gaat wanneer de kindjes erbij zijn gingen we samen ontbijten terwijl zij op school waren.

Leuk:

De lieve berichten en reacties van vriendinnen en familie n.a.v Londen. Ik heb toen echt zoveel lieve berichtjes gekregen van mensen die even blij leken te zijn als ik nu ik er eindelijk was geraakt na dat lange dromen. Het Expecto Patronum rokje dat mijn schoonzus voor me maakte. Oftewel een rok vol egeltjes die bovendien ook nog eens comfortabel zit.

Uitkijken naar:

Een aantal leuke afspraakjes die in het vooruitzicht liggen. Maandag heb ik er bijvoorbeeld al eentje, maar als alles goed gaat ga ik volgende week zaterdag ook voor het eerst iemand ontmoeten die ik via het bloggen leerde kennen. De week daarna zie ik mijn nicht terug die me gelukkig niet beu is geworden door de vele boekenwinkel-bezoekjes in Londen én het gewicht van die boeken in de rugzak die zij de hele dag droeg.

Minder leuk:

De terugslag na Londen. Ik wist wel dat die er zou zijn maar had niet verwacht dat ik er een week lang koorts  door uitputting aan zou overhouden. Jammer genoeg was ik ook zo moe dat ik het uitrusten niet kon combineren met het lezen van mijn (nieuwe) boeken.

Oh en toen de koorts leek te minderen besloten enkele venijnige insecten me op 10 minuten tijd zo’n 18 keer te steken waarop ik dan weer nogal extreem reageerde waardoor ik als figurante had kunnen meespelen in een film over de één of andere epidemie. #hetwasgeenzicht #stommebeesten #vooralnietkrabben

Ontdekt:

Dat het niet handig is om een boek te lezen wanneer je op elk been én op je arm een ijszak hebt liggen.
Dat mijn bloed blijkbaar een 5 sterren-review heeft op RestoMoustique.
Dat mijn tbr nog niet echt gezakt is dit jaar.
Dat een mens super gelukkig kan worden van iets eenvoudigs als een sjaal en een rokje.
Dat het een hele uitdaging is om niet één maar meerdere wenslijstjes samen te stellen (voor de Summer Swap, een vriendin en mijn familie).

14 gedachten over “Right here, Right now #20”

 1. Hahaha, RestoMoustique 🙂 Ik vind het feit dat je gebeten bent en er zo hard op reageerde niet grappig, maar hoe je er zelf op reageert, hilarisch!

  En als je ooit van plan zou zijn om kaartjes te verkopen, ik word je eerste klant! Mooi!

  1. Je bent de tweede die dat voorstelt. Een Etsy-winkeltje zie ik niet zitten omdat ik schrik heb dat ik me dan binnen de kortste keren onder druk zou zetten. Waarschijnlijk ga ik wel een keer een blogpost maken met allerlei creaties die ik dan graag wil ruilen tegen boeken die nog op mijn wenslijstje staan. Denk maar aan sjaals, bladwijzers, boekjuweeltjes, kaarten, … Moet alleen nog eens bedenken hoe ik dat het best kan aanpakken.

 2. Ik ben ook altijd zo’n geliefde prooi voor prikbeesten. Zat vorig jaar bij mijn vriend in de veranda en had op 10 minuten tijd ook wel 15 bulten op mijn benen… En hij heeft er dus totaal geen last van hé. Echt ni eerlijk! :p
  Ik zou ook graag wat vaker muziek opzetten maar ik zet sinds kort youtube op via de televisie als ik thuis kom van mijn werk en dan doe ik al dansend de vaat of begin ik al te koken 🙂

  1. Ondertussen ziet het er gelukkig al minder erg uit. Een van die beten is echt aan het herstellen als een blauwe plek. De andere zien er nog steeds uit alsof ik meerdere keren ergens ben tegengelopen. 🙂

 3. Ugh ik heb ook wat muggen langs gehad afgelopen week. Niet om blij van te worden want ook ik reageer er allergisch op (al is het al lang niet meer zo erg als een paar jaar geleden).
  En ja ik wist wel dat The Surface Breaks jou wel zou trekken. 😉

   1. Nee ik heb heel lang antiallergie tabletten gehad van de dokter (wel 4 verschillende want ze werkte op een gegeven moment niet meer) maar die mocht ik dan maar 10 dagen achter elkaar gebruiken en tegen die tijd was ik natuurlijk al weer 10 keer gestoken. Wel had ik ook een tijdje bethametason dat ik 1x per dag er op mocht smeren. Dat deed ik er graag op voor de nacht zodat ik in ieder geval door de pijn en jeuk kon slapen.

    Voornamelijk op mijn handen en in mijn gezicht reageer ik nog erg heftig maar niet meer zo erg op mijn armen en nog minder op mijn benen gelukkig. Ik heb het idee dat mijn eigen weerstand daarin weer wat beter is. Of mijn logopediste (die ook allergisch is voor muggen) dacht dat de muggen ook wat minder sterk spul in spoten haha. Zij had ook homeopatische druppels die ze dan in water deed en dronk dat er goed tegen hielp zei ze maar ik weet even niet meer hoe die heten.

    1. Bij mij lijkt het de laatste jaren dus net erger te worden. Ik vermoed dat ik best gewoon iedere keer zo’n anti-insectenroller kan gebruiken wanneer ik in de buurt van struiken of bomen kom. Voorkomen is beter dan genezen hé. Al was ik wel heel blij dat er middeltjes bestonden die de jeuk wat onderdrukten.

  1. Het begin vond ik alvast super maar ik heb de laatste dagen jammer genoeg maar amper kunnen lezen. Ik ben dus nog wel even zoet met dit boek. 🙂

 4. Mooie kaarten heb je gemaakt! En muggen blijven irritante beestjes. Wij wonen aan de rand van een buiten gebied met veel water dus hier zitten ze ook veel. Je hebt tegenwoordig ook van die armbandjes tegen muggen, misschien dat ik deze de zomermaanden eens ga uitproberen want ik wordt ook altijd helemaal leg geprikt. Hopelijk voel jij je inmiddels weer wat beter..

  1. Dankjewel Michelle! Oh ja, dan zullen jullie daar nog meer last van hebben. De armbandjes heb ik nog niet geprobeerd vermits een vriendin me zei dat ze dan gewoon op haar andere arm gebeten werd. Maar waarschijnlijk zal er wel gewoon veel kwaliteitsverschil tussen die producten bestaan. Misschien zijn er wel die voldoende beschermen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.