Londen: de aanwinsten

Voor ik vertrok was er eigenlijk maar één specifiek iets waarvan ik hoopte dat ik het zou tegenkomen in Londen … een jurkje met een leuke boekenprint. Wat boeken betreft had ik geen lijstje met boeken die ik wilde vinden maar ééntje met boeken die ik niet mocht kopen omdat ik ze getipt had aan mijn swapmaatje van de Summer Book Swap die Kwante organiseert. Alleen bleek die foto niet meer op mijn gsm te staan toen ik bij Waterstones tussen het fantasy-aanbod aan het rondsnuisteren was en je raad het al zeker … Ja hoor, ik legde héél veel boeken terug maar had er per ongeluk toch eentje bij dat op dat bewuste lijstje stond. Sorry Swapmaatje!

Gelukkig kon manlief het lijstje voor me opzoeken op de laptop en het naar me doormailen waardoor ik die fout niet nog eens kon maken.

Een boekenjurk kwamen we niet tegen. Als ik er zo eentje vind zal ik het online moeten bestellen. Of een leuk stofje bestellen en eens heel lief aan mijn moeke vragen of ze dat voor mij wil omtoveren in een kleedje op maat.

Ik vond echter wel heel wat andere zaken …

Bij Waterstones kocht ik het eerste deel van een spin-off reeks van de Parasol Protectorate – serie, het vervolg op The Rook én The Wicked Deep (het boek dat op mijn vermiste NIET KOPEN-lijstje stond)

Bij Foyles kocht ik Sorcerer of the Crown, een boek dat Annemieke me onlangs nog heeft getipt in Tikkertje met boeken 2.0, deel 22 en 23 uit de Stephanie Plum-serie van Janet Evanovich (Team Ranger!) en Heartless van Gail Carriger.

Bij The House of Mina Lima kocht ik deze prachtige editie van The Beauty and the Beast.

Toen ik dat wilde afrekenen hoorde ik aan de kassa dat ik het mocht omruilen voor een gesigneerd exemplaar. Dat maakt het natuurlijk nog wat specialer.

Ik had mezelf dan wel voorgenomen om gewoon de boeken te kopen die me aanspraken maar om praktische redenen moest ik me natuurlijk wel een beetje inhouden zodat alles terug mee naar huis zou geraken. Ondanks het uitgebreide Urban Fantasy en Paranormal Romance aanbod bij Forbidden Planet hield ik het dus bij deze drie paperbacks. De middelste was trouwens een koopje.

De gids van de Warner Bros Harry Potter tour zat mee bij ons ticket, de Bertie Botts Beans kocht ik bij Hardys, het ticket voor de Hogwarts Express op de HP Tour en de Trivial bij Waterstones. Tip voor de mensen die hem ook willen scoren … Bij Forbidden Planet is hij 3£ goedkoper. Dat ontdekte ik zelf jammer genoeg pas nadat ik hem al had gekocht.

Dit ticket is zo mooi! Je kan het op de foto niet goed zien maar er is reliëf in verwerkt en de gouden details blinken zo hard dat het lijkt alsof ze bladgoud hebben gebruikt.

De blauwe blok met kaarten uit de eerste film kocht ik bij Foyles, de Hufflepufff-kaart onderaan vond ik bij The House of Mina Lima en de overige kaarten kocht ik bij de HP Tour.

Je zag het misschien al op de vorige foto’s én in het exemplaar bovenaan deze blogpost maar ik ben dankzij de HP Tour de gelukkige eigenaar van een Marauders Map Scarf. Het is niet de infinity-scarf waar ik al een tijdje naar op zoek was maar hij heeft wel dezelfde bedrukking en ik vond hem geweldig!

Vermits er geen directe plannen zijn om terug te keren en ik geen zin had om mijn 20 resterende ponden om te ruilen ging ik even bij het Paperchase-filiaal in het station kijken én daar verkochten ze mooi briefpapier én leuke kaarten. Ook het memoblok leek me handig om een klein briefje aan mijn post te kunnen toevoegen. Het kaartje met de raaf herkennen jullie misschien van het notitieboek dat ik vorig jaar op F.A.C.T.S. kocht. Dit kocht ik niet bij Paperchase maar op Camden Lock Market.

Verder kocht ik ook nog twee Star Wars T-shirts voor manlief, een cadeautje voor mijn metekindje, een leuke vloerpuzzel voor mijn neefje en nichtje en doosje Twinnings – thee (kers/kaneel). Gek genoeg kwam ik maar weinig theesmaken tegen in de supermarkten in de regio waar we logeerden. Ik had echt verwacht dat ik een hele voorraad nieuwe smaken mee naar huis zou nemen.

16 gedachten over “Londen: de aanwinsten”

 1. Wat een ontzettend gave aanwinsten!! Je boeken zien er weer heel tof uit. Van The wicked deep weet ik in ieder geval zeker dat deze echt heel tof is.

  1. Nu weet ik meteen ook dat ik (mocht er een volgende keer komen) eigenlijk eerst naar Forbidden Planet moet gaan. Wat hadden ze daar veel paranormal romance en urban fantasy. Bij Waterstones was er ook nog wel wat van te vinden maar bij Foyles was er zo goed als niets binnen deze genres.

  1. Ik heb online wel al enkele mooie boekenprints tegengekomen dus misschien kan ik het eens héél lief aan mijn moeke vragen. Met de vondst van die Marauders Map sjaal ben ik echter al heel gelukkig.

  1. Je zou je nogal kunnen laten gaan in de shop bij de Warner Bros Tour. Misschien kan je alvast beginnen sparen tegen je Londen-trip.

 2. Wauw, wat heb je veel leuke dingen gekocht! Ik ben erg benieuwd naar het boek The Wicked Deep 🙂 Ah die editie van Beauty & The Beast is echt prachtig en extra tof dat hij ook nog eens gesigneerd is!!

 3. Wat een heerlijke buit en perfect voor jou geschikt. Ale, dat is logisch aangezien je het allemaal zelf kocht, maar je moet er de goede en mooie dingen toch maar weten uit te zoeken 🙂

  1. Zo’n bezoekje aan een boekenwinkel voelt eigenlijk altijd een beetje aan als een schattenjacht hé. “Zouden ze één van de boeken hebben die ik graag wil lezen?” …

 4. Yeay Sorcerer to the Crown. Maar dat wist ik al. 😀 En die Beauty and the Beast is zo mooi en wat vet dat je hem gesigneerd hebt! En ik vind je scarf ook echt super mooi.

  1. En ooit ga ik hem ook daadwerkelijk lezen. 😉 De sjaal vind ik zo leuk dat ik nog zou gaan duimen voor minder warm weer. Bijna alleszins.

  1. Dankjewel! Ik heb hem nog niet zo vaak kunnen dragen door het mooie weer maar daar komen sowieso nog genoeg kansen voor.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.