Second Chance Summer – Jill Shalvis

Titel: Second Chance Summer
Reeks: Ceder Ridge #1
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Headline Eternal
Bladzijden: 337p.
Bron: eigen collectie

Lily’s been back in Cedar Ridge for less than ten minutes when she bumps into Aidan, the former love of her life. So much for sneaking back into town unnoticed. And thanks to frizzy hair and armfuls of junkfood, she’s turning his head for all the wrong reasons.

No one knows why Lily is home after tien years, and she’s determined to stay no longer than the summer. But Cedar Ridge and Aidan have other ideas.

As they set about persuading Lily to give them a second chance, she finds herself falling under the spell of the Colorado mountains … and the one man she could never forget.”

Mijn mening:

Ja hoor, de boeken zijn even romantisch en voorspelbaar als de samenvatting doet vermoeden. Bij andere auteurs kan ik me daar soms aan ergeren maar bij Jill Shalvis heb ik dat nog nooit gehad. Ik leerde haar boeken kennen dankzij de Lucky Harbor serie die ondertussen beetje bij beetje wordt vertaald en gepubliceerd door Harlequin. Wat haar boeken zo leuk maakt is de humor en de herkenbare karaktertrekken van haar personages.

Gelukkig lijk ik ook haar andere series leuk te vinden en dat komt waarschijnlijk voor een groot deel doordat ook de Ceder Ridge Serie dezelfde elementen bevat die ervoor zorgden dat ik zo van Lucky Harbor en zijn inwoners ging houden. Ja, het is een feelgood boek en je weet dus al van in het begin dat er een Happily Ever After zit aan te komen maar bij deze boeken voelt dat einde niet geforceerd aan en is de romantiek heerlijk ontspannend om te lezen. In tegenstelling tot sommige boeken die zo melig en stroperig zijn dat mijn suikerwaarden stijgen naarmate het verhaal vordert.

Nope, tot nu toe heb ik eigenlijk nog niet echt iets ontdekt dat me tegen steekt bij deze schrijfster haar verhalen. In dit boek hield ik opnieuw van de humor. Of het nu in de vorm van zotte weddenschappen was, de grapjes tussen broers en zussen of de genante situaties waar de personages in terecht komen door foute inschattingen en onhandigheden.

Het vertrouwde ‘iedereen kent iedereen’-sfeertje, een bijzondere familie, grappige en innemende personages, de prachtige locatie en uitzichten, … het zijn stuk voor stuk elementen die ervoor zorgden dat ik weer ontzettend genoot en helemaal tot rust kwam. De schrijfster woont zelf in de bergen en die liefde voor het wandelen en de natuur komt in haar boeken duidelijk naar voren. Wat me echter wel opviel was dat er dit keer géén huisdier aanwezig was. Gelukkig waren familie, humor én liefde wel van de partij en zorgden ze voor een hartverwarmend verhaal.

2 gedachten over “Second Chance Summer – Jill Shalvis”

    1. Echt hé, soms heb ik daar gewoon behoefte aan. Geen open einde, geen cliffhanger, geen boek dat je uitleest met een doos zakdoekjes naast je. Maar wel eentje waarbij je kan lachen. Die andere boeken zijn ook goed hoor, maar ik heb gewoon af en toe wat afwisseling nodig.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.