Monthly Monday Book Shelfie

Eén keer in de maand organiseert Kwante de Monthly Monday Book Shelfie. Vermits die zoals de naam al doet vermoeden telkens samenvalt met het Blogger Vriendenboek heb ik de gewoonte gekweekt om de opdrachten te verzamelen totdat er eens een maandag vrij is in de planning. Het is ondertussen al lange tijd geleden dat er nog een Blogger Vriendenboek verscheen doordat ik het even beu was om mede-bloggers achter de veren te zitten terwijl ik op hun antwoorden aan het wachten was. Misschien begin ik er binnenkort opnieuw aan maar vandaag schotel ik jullie alvast een drie in één blogpost aan …

#9: Een boek in de herfstige kleuren van Thanksgiving

Epinona van Marc de Bel

Hoe kom je eraan?

Ik had de kans om deze prachtige hardcover bij de Kringloopwinkel voor slechts 2€ te kopen. Zo’n prachtexemplaar kon ik natuurlijk niet laten liggen én ik vind de cover echt bij de herfst passen.

Hoe leerde je het boek kennen?

Marc de Bel is een bekend Vlaams jeugdauteur in België. Als kind las ik een groot deel van zijn boeken en toen ik ouder werd viel dat plots een beetje stil.

Las je het al?

Tot nu toe nog niet. Al kreeg ik daar wel heel veel zin in toen ik hem op de Boekenbeurs bezig hoorde. Het eerste deel van dat interview legde hij uit hoe hij was beginnen schrijven en die uitleg was zo enthousiast én speels … zo Marc de Bel dat ik besefte dat ik ook al ben ik nu een pak ouder als toen ik zijn boeken leerde kennen eigenlijk nog steeds zin heb om ze te lezen.

Wat vond je ervan?

Ik heb het boek dus nog niet gelezen maar het is ondertussen wel gesigneerd door de auteur én ik ben heel blij dat ik deze editie met illustraties van Jan Bosschaert heb kunnen scoren. De nieuwe uitgave met een foto op de omslag spreekt me immers veel minder aan.

#10: Dik, dikker, dikst! Wat is het dikste boek in jouw collectie?

Het vlammende kruis – Diana Gabaldon

Hoe kom je er aan?

Dit boek kocht ik gewoon bij de boekhandel. Al moest ik er eerst wel een tijdje op wachten vermits het herdrukt moest worden.

Hoe leerde je het boek kennen?

Ik leerde de Reiziger-serie pas vrij laat kennen. Mede dankzij een vriendin en mede-blogster Joany begon ik uiteindelijk toch aan de serie en toen werd ik helemaal fan van Jamie Fraser. Zo’n grote fan dat hij bovenaan mijn gelamineerde kaartje staat.

Las je het al?

Nee, nog steeds niet en dat is omdat ik een beetje schrik heb. Veel fans van deze serie vinden immers dat de reeks bergafwaarts gaat vanaf het vijfde boek. Voor velen van hen is dit deel een keerpunt en omdat ik zo ontzettend veel van de eerste vier boeken heb genoten ben ik het lezen van het vervolg al een hele poos aan het uistellen.

Wat vond je ervan?

Dat weet ik dus nog niet maar ik hoop echt dat ik de uitzondering op de regel zal zijn én wel van dit boek ga houden.

#11: Valentijn Editie –> een romantisch boek

Verzamel de liefde – Bart Moeyaert

Hoe kom je er aan?

Ik kocht het boek bij De zondvloed in Mechelen en betaalde ervoor met een cadeaubon die ik kreeg van een vriendin.

Hoe leerde je het boek kennen?

Ik ben al lange tijd fan van één van zijn gedichten sinds een leerkracht het voorlas tijdens de les Nederlands. Zodra ik dit boekje in de boekwinkel zag staan en ontdekte dat ook dat ene gedicht er in stond wilde ik het kopen en uiteindelijk deed ik dat ook dankzij de cadeaubon.

Las je het al?

Ja hoor, meerdere keren zelfs.

Wat vond je ervan?

Ik vind echt een prachtige verzameling. Niet alleen dat ene gedicht waar ik al langer fan van was maar elk van de op het eerste zicht heel eenvoudige maar minstens even treffende teksten. Ondertussen heb ik ook enkele andere dichters leren kennen die een gelijkaardige eenvoudige schrijfstijl hanteren en in de toekomst wil ik graag nog een aantal gedichtenbundels aanschaffen.

4 gedachten over “Monthly Monday Book Shelfie”

    1. Het vreemde is dat je er desondanks vrij snel doorheen leest omdat je echt helemaal in haar wereld wordt meegezogen.

    1. Dat heb ik de laatste tijd met tags. Dan denk ik tijdens het lezen ‘Oeh, die is leuk!’ of ‘Tof dat ik getagd ben’ en dan duurt het vervolgens een eeuwigheid voor ik hem zelf publiceer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.