Mijn Bullet Journal is mijn herinneringsboekje

Dat ik veel notitieboekjes heb is hier ondertussen goed geweten. Onlangs liet ik er zelfs nog een deel van zien toen ik mijn Boekige schriftjes met jullie deelde. Ondanks die mooie collectie besloot ik begin dit jaar om enkele losse notitieboekjes samen te voegen tot één. Ik startte in januari immers voor het eerst met een Bullet Journal. Nu ja, ik kocht geen ‘officiële’ BuJo maar gebruikte mijn favoriete boekje met lijntjes en ging aan de slag. Daar heb ik tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad.

Het lijkt me echt super leuk om binnen enkele jaren door die oudere bullet journals heen te bladeren en herinneren op te halen. Mijn vorige herinneringsdagboek ( zie foto-collage) werd te omvangrijk en op deze manier blijft het toch nog een beetje overzichtelijk. Ik besef dat de meeste mensen voor een BuJo kiezen omdat ze een overzicht willen houden op alles wat ze nog moeten doen. Een plek voor al die klusjes die ze zeker niet mogen vergeten én plotse inspiratie die ze later nog eens willen uitwerken.

Zelf koos ik er echter voor omdat het me handig leek om in één boekje heel wat zaken te combineren. Dat nodigt immers veel meer uit om te doorbladeren dan een gigantische stapel kleine boekjes. Zo had ik er immers ééntje waar ik enkel geluksmomenten in noteerde, een ander waar ik weekmenu’s in neerpende, … Oh ja, ook wel een ‘klein’ beetje omdat mijn geheugen verdacht veel weg heeft van een zeef en ik bepaalde zaken nu eenmaal niet wil vergeten.

Elke maand noteer ik mijn afspraken, blogplanning, maandmenu, en een overzicht van zowel hoogte -als dieptepunten. Verder kan je ook elk kwartaal een boekenkast terugvinden met daarop per maand een plank met de boeken die ik las. Ik begin het jaar ook met een terugblik naar het afgelopen jaar.

Zo kan je in mijn huidige exemplaar een aantal 2016-lijstjes terugvinden. Leuke kringloopkoopjes, toffe cadeautjes die ik kreeg, steden die ik bezocht, ontdekkingen (restaurants, winkels, events, …) , mooie bloggerelateerde gebeurtenissen, aanwinsten waar ik heel blij mee was, vakantie(s), films die ik in de cinema zag, leuke post die ik mocht ontvangen, knutselprojectjes, …

Dat wil ik opnieuw doen wanneer ik een nieuw exemplaar opstart. Ik ben nu eenmaal een lijstjesfan én het doet me nog meer stilstaan bij alle kleine dingen die me gelukkig maakten. Toch zal dit tweede exemplaar geen exacte kopie van zijn voorganger worden. Zo heb ik besloten om me volgend jaar nog meer op traditionele post te focussen. Het aantal volgers bijhouden per kanaal ga ik waarschijnlijk niet meer doen. Dat probeerde ik dit jaar voor het eerst uit maar vermits ik er verder niets mee doe lijkt het me nogal onzinnig.

Bijhouden hoeveel eigen boeken ik lees én proberen om het aantal ongelezen boeken wat te laten zakken wil ik dan weer wel doen. Ook wenslijstjes wil ik blijven noteren vermits het heel erg leuk is wanneer je er daar ééntje van kan afvinken. Zo’n handig vakje achteraan je notitieboek vind ik ook erg leuk want daar kan ik mijn cinema-tickets en andere toegangskaartjes in bewaren.

Gelukkig heb ik nog enkele weken de tijd om na te denken over wat ik verder nog wil aanpassen of toevoegen. Die tijd kan ik ook gebruiken om te beslissen of ik kies voor mijn mooie Marauders Map notitieboek of voor een echte bullet journal mét dots. Liefst sowieso een boekje waar de inkt minder snel in doordrukt. Of misschien toch zo’n Atoma-schriftje met dots dat ik onlangs bij Kelly’s Instagram Stories zag verschijnen. Dat komt dan weer goed van pas om mislukte pagina’s te vervangen.

Oh én voor wie het zich afvraagt … ook mijn andere notitieboekjes worden nog altijd gebruikt. Ik heb immers nog steeds een blogagenda, een klusjesagenda, een massa boekjes om ingevingen in te noteren (die bloginspiratie blijft immers op de meest gekke momenten komen), …

16 gedachten over “Mijn Bullet Journal is mijn herinneringsboekje”

 1. Hihi. Al die notitieboekjes. Heb ik toch stiekem ook last van. Maar ik ga niet zo heel snel door notitieboekjes heen. Ik heb er een die gebruik ik gewoon als klad voor blog posts en vanalles en nog wat. Een voor de boeken die ik koop bij te houden. Een waar stats en reading challenges in bijhoudt. Voorheen hield ik daar ook mijn blog planning in bij maar ik heb een desk planner daar voor aangeschaft. Gewoon eentje waar je zelf de datums kan invullen. Die wordt dan ook al gebruikt vanaf December. Ik wil ook graag nog een boekje maken met foto’s van blog events en blog vrienden. Om te herinneren. Maar ik weet nog niet helemaal hoe ik dat ga vormgeven. De foto’s heb ik wel al uit geprint.

  1. Ik ben benieuwd hoe je dat laatste gaat uitwerken. Zelf heb ik momenteel dat blogherinneringsdoosje maar misschien doe ik wel inspiratie op bij jouw blogfoto-boekje. Binnenkort moet ik weer eens wat foto’s printen. Van mijn metekindje, de High Tea waar ik leuke herinneringen aan heb, …

  1. Als ik ze hier voor gebruik vind ik het minder erg vermits ik weet dat ik ze dan ook echt ga bewaren. Op die manier kan ik nog lang genieten van mijn leukste exemplaren. Ik zag het op je blog. Echt leuk zo’n gepersonaliseerd exemplaar.

  1. Dat is er misschien nog het leukste aan hé. Iedereen kan voor zichzelf een manier uitwerken die perfect bij hem/haar past.

 2. Leuk hé? Ik heb er eerder dit jaar één gemaakt voor alles wat met mijn blog te maken heeft, en heb enkele weken geleden een nieuw boekje gekocht om er in 2018 mijn agenda/planner van te maken, want de Flow agenda (die ik al enkele jaren koop) is van formaat veranderd en ik vind ‘m echt te klein geworden. Zo’n leeg boekje geeft meer mogelijkheden 🙂

  1. Wat jammer dat je vertrouwde agenda van formaat is veranderd. Eigenlijk ben ik op dat vlak blijkbaar nogal ouderwets. Ik snap op zo’n moment nooit goed waarom ze iets dat al jaren goed verkoopt plots gaan aanpassen. Al een geluk dat je al een handige vervanger hebt gevonden. Nu kan je het echt helemaal op jouw maat uitwerken.

   1. Er zijn wel meer mensen die het niet leuk vinden. Jammer, want ze gaan zo veel ‘klanten’ verliezen… Ik blijf A5 een handig formaat vinden, en nu kan ik inderdaad volledig mijn ding doen!

 3. Leuke Bullet Journal, ik blijf het een leuk, handig en creatief idee vinden. Helaas ligt de mijne in de kast te verstoffen. Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen notitieboekjes, ik maak eigenlijk altijd mijn aantekeningen, notities en ideeën lijstjes op de laptop.

  1. Dat doe ik gedeeltelijk ook. Gewoon omdat het zo overzichtelijk is én makkelijk om iets terug te vinden. Toch lukt het me niet om volledig op digitale lijstjes terug te vallen. Blijkbaar kan ik de tastbare versie niet missen.

 4. Oh, die boekenkastpagina! Ik was dit jaar ook zo iets van plan, maar het ziet er uiteindelijk een pak simpeler uit. Niet erg natuurlijk, maar ’t blijft leuk om bij anderen te mogen “rondneuzen” en te zien hoe pagina’s vormgegeven worden 🙂
  Persoonlijk zou ik voor je Marauders Map notitieboek gaan; dat is toch écht wel “jij” he (en dan moet je niet nog een nieuw notitieboek kopen, al kan je dat zowel als een voor- als als een nadeel beschouwen 😉

  1. Het wordt het Marauders Map boekje hoor. Ik heb nog niets beters tegengekomen tot nu toe én dat notitieboekje is gewoon super leuk. Waarschijnlijk ga ik die boekenkastpagina’s opnieuw doen. Die zijn wel handig om snel iets terug op te zoeken. Ik moest lachen toen ik dat laatste las want manlief nam een tijdje terug iets mee dat hij op het werk had gekregen én hoe handig het ook is het is tegelijkertijd een ramp vermits het ervoor zorgt dat je geen excuus hebt om een nieuw notitieboekje te kopen. Het verschijnt hier binnenkort nog wel eens op de blog denk ik.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.