Foto-update #108

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Meestal ben ik te laat om deze schaduwtuin te vereeuwigen maar dit keer was mijn timing perfect. Ik denk dat hij maar enkele minuten op die muur staat maar eigenlijk vind ik het wel een heel leuk schaduweffect.

Het bezoeken van kringloopwinkels voelt voor mij altijd een beetje aan als een schattentocht. Sinds januari vond ik eigenlijk zo goed als niets maar toen had ik op enkele dagen tijd plots super veel geluk in een aantal winkels. Ok, ze zaten niet in een grote houten koffer, maar voor mij voelde het toch aan als een schat. Ja, ik weet dat ik ze ook al toonde ik mijn Aanwinsten-post maar ik ben nog steeds erg gelukkig met mijn vondst. Het weerhield me er echter niet van om nog een boek te bestellen én er zes andere te kopen op het Boekenfestijn. Ook in december zal er dus sowieso een Aanwinsten-post verschijnen. Oops!

Tja, een tijdje terug kreeg ik een extra boekenplank. Doordat ik mijn Forever Friends beeldjes en Funko’s meer had verspreid doorheen de boekenkasten had ik te weinig planken. Dankzij die extra plank konden mijn cd’s eventjes terug goed liggen …

tot ik dus dat Kringloopgeluk had want nu ziet het er naar uit dat die plank binnenkort nog wat vriendjes gaat krijgen. Ik blijf het straf vinden dat je door een beetje puzzelen én in dit geval ook het toevoegen van een extra plank plots weer heel wat meer boeken in je kasten kan plaatsen.

Die Kringloopvondsten zorgde er ook voor dat ik een lifehack voor boekliefhebbers ontdekte toen ik aan het proberen was om die vervelende resterende lijmresten van de stickers te verwijderen. Normaal doe ik dat moet onstmettingsalcohol maar dit keer lag mijn knutselmateriaal naast me waardoor ik dacht ‘Als ik het nu eens gewoon met een gom probeer ….’ Geweldig idee want wat blijkt – je kan die resten gewoon weggommen.

De laatste weken ziet mijn haar er nogal vaak uit alsof ik met mijn vingers in een stopcontact heb gezeten. Ik probeerde dan ook een haarmasker uit en de ochtend na het douchen zag mijn haar er veel beter uit. Voor ongeveer een klein uurtje alleszins. Dan leek het effect alweer uitgewerkt te zijn.

Twee extra feiten: 1. Nee, ik werd niet gesponsord door een shampoo-merk. 2. Nee, het haarmasker heeft jammer genoeg geen effect op mijn selfie-skills.

Met dat typische herfstweer besloot ik deze Witloof in de oven nog eens te maken uit het boek Snelle klassiekers met een twist. Dit was toen een van de favoriete recepten hier thuis en dat is het blijkbaar nog steeds.

Tja, dat natte weer zorgde er ook voor dat ik bij verschillende mensen een bekers warme chocomelk met een toef slagroom zag verschijnen. Blijkbaar werkt dat aanstekelijk. Voor wie zich (net als ik tot een tijdje terug) afvraagt of je slagroom kan opkloppen met een kleine melkopschuimer. Ja, dat kan!

Die mooie sterretjes washitape vind ik zo leuk. Alleen daarvoor al zou ik het pakje nog een tweede keer willen kopen. Eigenlijk zou het wel tof zijn mocht er een soort knutselpapier -en washitape ruilbeurs bestaan. In elk pakket zitten er immers zowel dingen die ik mooi vind als lelijk.

Misschien ben ik nog steeds een beetje kinds maar ik vind het eigenlijk heel leuk om dat marmereffect te zien ontstaan wanneer ik de yoghurt door mijn opgewarmde bosbessen meng.

Toen ik deze leuke snailmail tussen de post vond werd ik meteen goedgezind. Dat effect heeft traditionele post nu eenmaal op me. Nogmaals bedankt Hilde!

De voorbije week waren we een midweek in Centerparcs. Het weer zat niet echt mee maar ik had gelukkig genoeg leesvoer meegenomen.

Enkele sfeerbeelden uit Centerparcs … De plaatselijke leesclub die het nieuwe boek van John Green bespreekt

nieuwe vriendjes 😉

Na onze midweek Centerparcs gingen we nog even naar het Boekenfestijn in Mechelen. Toen we ’s avonds thuiskwamen zorgde dit postpakket van Annelies voor de kers op de taart. Het goede advies (linksonder) had ik uiteraard enkele uren eerder al opgevolgd. De tip rechtsonder staat voor mij persoonlijk al op nr.1 voor die citytrip in Londen volgend jaar. 😉

15 gedachten over “Foto-update #108”

  1. Zodra ik nog eens bij Ikea geraak ga ik vier extra planken kopen zodat ik mijn boekenkasten verder kan herinrichten. Zo hoop ik er weer wat meer leesvoer in kwijt te kunnen.

 1. Da’s ook toevallig, heb zonet ook iets over snail mail gepost 🙂 en was ook ontzettend blij met die van jou… Die foto met die schaduwen is in elk geval prachtig. En de dierenvriendjes mogen er ook weer wezen 😉

  1. Oh, die moet ik nog lezen. Ik loop nog een weekje achter met mijn blogfeed. Je zal wel merken wanneer ik er aan toekom want dan komen er sowieso reacties bij je binnen. Er staat hier trouwens ook een blogpost klaar over traditionele post, ik ben er alleen nog niet helemaal uit wanneer hij gepubliceerd zal worden vermits ik het aantal posts per week een beetje wilde inperken.

 2. Ik ben ontzettend blij met de lifehack over de slagroom in de melkopschuimer! Daar had ik nog nooit aan gedacht, maar het is eigenlijk best wel briljant. Nu moet mijn Lief altijd thuis zijn om dingen voor mij op te kloppen met zijn drummerarmen…

  En ik ben jaloers op je haar, zoveel volume! Je weet dat ik obsessief ben over mijn haar he, haha!

  1. Tja, ik weet niet of het ook in zo’n snelkoker-achtige melkopschuimer lukt maar ik vermoed van wel. Ik heb zelf gewoon zo’n klein staafje dat je even in je beker plaatst en daar ging het alvast perfect mee. Over mijn haar ben ik eigenlijk wel tevreden. Behalve dan op de dagen dat het Medusa-gewijs naar alle kanten wijst en echt niet te temmen is. Ook dat glinsterende engelenhaar (nu mag ik dat zeggen, het is bijna Kerst) is een minpuntje maar daar wordt volgende week iets aan gedaan. Jaja, ik ga het laten camoufleren met meches. Dat uittrekken is ietsje te tijdrovend geworden. 😉

  1. Haha, een totaal fout belichte foto die jullie zin doet krijgen in een ovenschotel. Die fotografen van kookboeken zullen het graag lezen. 🙂 Als kind was ik ook niet gek van witloof maar nu eet ik het wel graag. Ik heb ook het idee dat het veel minder bitter smaakt als vroeger.

 3. Mooie schaduwtuin! En ja, zo’n pakketjes washi-tape vind ik ook moeilijk soms: dan zitten er één of twee supermooie rolletjes in, maar ja, wat dan met de rest… Als je zo’n ruilbeurs vindt, laat iets weten he 😉

  1. Ik hou je op de hoogte. De knutselpapieren met glitters ruil ik al eens met mijn schoonzus, nu nog iemand voor de washi-rolletjes vinden. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.