Blogger Vriendenboek #119

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Kayleigh van The Faereader in de spotlight. Ik leerde haar zelf echter kennen via haar gelijknamige Bookstagram-account.

Naam:
Kayleigh Casier

Leeftijd:
26

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Graphic Design gestudeerd aan de Artevelde Hogeschool. Momenteel werk ik ook als graphic designer.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Jazeker. Mijn andere passie is fotografie. Het is ook een beetje een uit de hand gelopen hobby aan het worden. Ondertussen heb ik al een 4de lens op het oog. Een breedhoeklens om landschapsfoto’s te maken. Met mijn standaardlens kan ik niet alles wat ik wil in beeld brengen. Het is wel een dure hobby maar zo fijn om te doen.

Als ik ergens naartoe ga, heb ik vaak mijn camera en een paar lenzen mee. Je weet namelijk nooit als je iets ziet dat je wil vastleggen.
Ik wil wel benadrukken dat ik zeker geen pro ben, mijn foto’s zijn ver van perfect. Fotograferen is gewoon iets dat ik enorm graag doe en waardoor ik tot rust kom. (Dat laatste is wat mij betreft de perfecte omschrijving van een hobby!)

Je favoriete eten:
Dit is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik toch ga voor de typisch Belgische steak met frietjes en een lekker sausje erbij.

Je lievelingskleur:
Mag ik meer dan een kleur kiezen? Ik vind veel kleuren mooi maar paars, roze, blauw en oranje spreken mij het meest aan.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ja, ik ben een grote Potterhead en verzamel sinds 2011 vanalles van Harry Potter.

Ondertussen heb ik toch al een redelijke verzameling. Zo heb ik al
• 38 funko’s,
• 14 wands,
• een Time Turner,
• de artefacts boxen van Ron, Harry en Hermione,
• het Gouden Ei op ware grote
• een replica van Rowena Ravenclaw’s Diadem
• Een volledige Gryffindor outfit (en ja, die draag ik soms om naar events te gaan) •…
Ik kan zo nog wel eventjes doorgaan 😀

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat is Harry Potter en de Steen der Wijzen en ja, die heb ik al ontelbare keren gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Helaas wel. Toen Harry Potter and the Cursed Child uitkwam, was ik enorm enthousiast om het te lezen. Maar eens ik het aan het lezen was, bleek het een enorme teleurstelling. Het plot was maar saai en sommige aspecten waren zelfs voor in de Harry Potter wereld te bizar. Sinds ik het gelezen heb, zie ik het boek niet meer als een 8ste Harry Potter boek maar een zeer slechte fanfiction.

Luister je naar audio-boeken?
Soms wel, als ik echt niet veel tijd heb om te lezen. Dan kun je zowel lezen als iets anders doen.

Heb je een favoriet genre?
Ik hou enorm van YA/ NA fantasie en vooral het subgenre high fantasie. Alle verhalen met draken, nieuwe werelden, magie en een groot avontuur zal ik met plezier lezen.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Moet ik echt kiezen? Er zijn zoveel boeken die ik nog wil kopen. Hmm, ik denk dat ik voor Outlander zou kiezen. Ik hou enorm van de tv serie en ben zeer benieuwd naar de boeken.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken heb ik normaal ingedeeld per hoogte, per serie en per taal. Ik heb zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken en wil deze liefst gescheiden houden. En per hoogte en serie vind ik het mooiste om naar te kijken. Maar zoals je kunt zien op de foto staat mijn boekenkast wat vol en kan ik hem niet meer ordenen zoals ik wil. Vandaar dat ik van plan ben om binnenkort een 2de boekenkast aan te schaffen. Ik kan niet wachten tot ik die heb. Het is altijd zo fijn om je boekenkast te opnieuw in te delen.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Persoonlijk ben ik geen fan van ebooks. Ik heb een paar keer een poging gedaan om een ebook te lezen maar heb telkens moeten afhaken. Niet omdat het verhaal me niet boeide maar ik had moeite met het kijken naar mijn scherm. Ik zit namelijk voor mijn werk al een hele dag op een scherm te kijken en als je dan ’s avonds ook nog eens op een schermpje moet kijken om te lezen, is het vermoeiend voor je ogen. En ik moet ook toegeven dat niets leuker is dan een fysiek boek in je handen te hebben.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb een redelijk wat favoriete boekenseries. Je weet hoe moeilijk het is om maar één favoriet boek te hebben dus ik gewoon niet 1 boek kiezen. Mijn favorieten zijn Harry Potter (dit had je waarschijnlijk wel verwacht) Lord of the Rings/The Hobbit, Game of Thrones en de ACOTAR serie. Momenteel ben ik Eragon aan het lezen en ik vind het verhaal echt prachtig! De kans is zeer groot dat The Inheritance Cycle ook tot mijn favorieten zal behoren.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Waarschijnlijk die van Strange the Dreamer. Moet je die cover zien, hij is gewoon prachtig. De combinatie van blauw en goud is echt adembenemend en de illustratie is simpel maar zo mooi.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb net even mijn boeken eens moeten tellen want ik had eerlijk gezegd geen idee. Blijkbaar heb ik 175 momenteel, dat zijn er toch een pak meer dan ik dacht te hebben.

Wat is je laatst gekochte boek?
Een speciale editie van A Darker Shade Of Magic. Ik was al langer van plan om dit boek te kopen. Ik heb namelijk al veel goede reviews gelezen en ben zeer benieuwd naar het boek. En toen ik hoorde dat bij deze editie het boek gesigneerd was, moest ik hem kopen. Je weet zelf hoe moeilijk het is om een handtekening te bemachtigen van internationale auteurs dus ik kon geen nee zeggen tegen deze editie.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Jazeker, dat was Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het is een boek de velen ertoe heeft aangezet om te lezen en bij mij is dat niet anders.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik moet bekennen dat ik als kind niet graag las. Van school moest ik dan toch naar de bib moest gaan en de keuze in de bib was nogal beperkt. Het enige boek dat ik graag heb gelezen was de Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl. Dus je zou misschien wel kunnen zeggen dat hij mijn favoriete auteur was.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Ik heb het meeste boeken van J.K. Rowling omdat ik zowel de nederlandse versie heb van de Harry Potter serie als de UK en Amerikaanse versie. En dan heb ik ook nog eens 4 speciale edities die dit jaar zijn uitgekomen en de 3 geïllustreerde edities. Dit zijn natuurlijk wel allemaal dezelfde boeken met hetzelfde verhaal.
De auteur van wie ik het meest verschillende boeken heb, is Sarah J. Maas. Van haar heb ik de Throne of Glass serie en de ACOTAR serie.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Jazeker, de Hobbit, alle Harry Potter boeken, het eerste boek van de Hunger Games serie heb ik al verschillende keren gelezen. En ik ben van om binnenkort voor de 3de keer Lord of the Rings te lezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, voor school heb ik vele boeken moeten lezen tegen mijn zin. Ik weet nog dat we in de klas altijd een boek uit een vooropgestelde lijst moesten kiezen om te lezen maar vraag me niet welke boeken het waren, ik herinner me geen enkele titel meer. Van de boeken die ik zelf heb, is enkel The Cursed Child een boek die ik met tegenzin heb uitgelezen. Meestal ga ik grondig op zoek naar meer info over het boek waar ik interesse in heb voor ik het koop en lees. Zo heb ik meer zekerheid dat ik het boek wel graag ga lezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Daar vrees ik voor maar ik wil het wel proberen.

King’s Cage
Angelfall
Y
Language of Thorns (the) Eragon
Insurgent
Graduation Day
Heir of Fire
Ik heb helaas geen boek dat begint met de letter Y.

 

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #119”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.