Aanwinsten November 2017

Herinneren jullie je nog dat ik tot mijn grote verbazing geen enkel boek voor mezelf kocht op de Boekenbeurs? Hoe braaf ik dus ongepland was? Ja? Goed, hou dat even in je achterhoofd wanneer je deze aanwinsten-blogpost leest. Nadien liep het immers ‘een beetje’ mis doordat ik halfweg deze maand héél veel Kringloopgeluk had. Sinds januari vond ik eigenlijk geen kringloopvondsten meer en het lijkt wel alsof ze die achterstand nu wilden inhalen op enkele dagen tijd.

In totaal bezocht ik zes verschillende tweedehands boekenwinkels en kringwinkels en die bezoekjes zorgden ervoor dat mijn ‘Lees meer eigen boeken’-project nu een finaal hopeloze zaak is geworden. Toch wat dit jaar betreft alleszins want zodra ik volledig van die leesdip ben verlost ga ik waarschijnlijk het ene boek na het andere verslinden.

Genoeg uitstel … hier zijn mijn aanwinsten van deze maand.

Van Uitgeverij Clavis mag ik De vergiftigde gave van Melissa Salisbury én De ridder die niet wilde vechten lezen.

Van Uitgeverij Maas kreeg ik via Agora een fysiek exemplaar van M.A.Benett’s S.T.A.G.S. toegezonden.

Voor Uitgeverij Becht mag ik Kruimeltaart recenseren en …

dankzij VBK en LS Amsterdam kan ik binnenkort in Nimmernacht van Jay Kristoff beginnen.

Daarnaast kreeg ik ook nog een recensie-exemplaar van Simpel! 156 eenpansgerechten voor iedereen die denkt dat koken moeilijk is.

Tijdens een bezoekje aan Van Piere in Eindhoven merkte ik dat het boek dat ik in juli niet kocht (waar ik nadien trouwens veel spijt van had) er nog steeds stond én zelfs was afgeprijsd. Dit keer maakte ik uiteraard niet dezelfde fout en mocht Faery Tales van Carol Ann Duffy mee naar huis.

Toen ik met mijn tante twee kringloopwinkels bezocht vond ik de volgende boekjes:

Staalhart – Brandon Sanderson
De ijzerprinses – Julie Kagawa
The little bookshop on the Seine – Rebecca Raisin
Changeless – Gail Carriger
Dates from hell – Kim Harrison, Linday Sands, …

En toen liep het helemaal mis. De volgende dag ging ik immers naar een Kringloopwinkel in onze buurgemeente. Een winkel waar ik doorgaans geen boeken vind vermits hun aanbod kleiner is dan dat van ons filiaal. Dit keer had ik echter het geluk dat iemand een hele reeks Harlequin-pockets had binnengebracht. Hierdoor kon ik een groot aantal Virgin River vervolgdelen kopen, twee boekjes van Sherryl Woods en een Engelstalige paperback.

Een nieuwe horizon – Robyn Carr
  Met de stroom mee – Robyn Carr
  Na de storm – Robyn Carr
  Onbekende bestemming – Robyn Carr
Met nieuw vertrouwen – Robyn Carr
  Uit de schaduw – Robyn Carr
  In de luwte – Robyn Carr
De weg voorbij – Robyn Carr
Rijke oogst – Robyn Carr
Bloemen voor Bree – Sherryl Woods
Huis aan het water – Sherryl Woods
Sex and the Single Vampire – Katie MacAlister

Momenteel ben ik ook nog aan het wachten op twee boeken van Jill Shalvis die ik online bestelde met de cadeaubon die ik won bij Kwante. Nogmaals bedankt Kwante! Ik kijk er al naar uit om nog eens al glimlachend te kunnen lezen en daar weet deze schrijfster altijd voor te zorgen.

Hier zijn ze al!

Ook dit feestelijk kookboek kwam hier toe. Dankjewel Fontaine Uitgevers en Agora Books.

10 gedachten over “Aanwinsten November 2017”

 1. Wauw, wat een oogst! Ik zal de Kringwinkels toch nog eens een kans moeten geven (ik vind er nooit veel fantasy). Heb je al meer van Katie MacAlister gelezen? Aanrader?

  1. Hey Petra! Mijn kringloopgeluk varieert een beetje. Dit keer had ik echt super veel geluk maar het zou goed kunnen dat het nu weer een aantal maanden duurt vooraleer ik nog eens iets op de kop kan tikken. Romans en thrillers kom ik inderdaad het vaakst tegen bij de Kringloop maar ik heb er ook al enkele fantasyboeken gevonden. Van Katie MacAlister las ik tot nu toe enkel de Silver Dragons-trilogie maar ik vermoed dat dit boek iets helemaal anders zal zijn. Het is een combinatie van Urban fantasy en Paranormal Romance. Vrij luchtig én grappig. Van Up in Smoke en Me and my shadow kan je normaal een recensie terugvinden op de blog.

 2. Van ‘Delicious’ heb ik al eens het tijdschrift in huis gehaald maar…nog geen enkel recept uit bereid (shame on me). Kruimeltaart is iets dat ik ook bijzonder graag maak en dan zeker met van die heerlijke bosvruchten. Als je Sheryl Woods graag leest, hiervan heb ik nog een pocket liggen (met bestemming kringloopwinkel). Als je wil, houd ik ‘m voor jou opzij 😉 Just let me know…

  1. Dag Hilde. Nu ik je reactie lees krijg ik meteen opnieuw zin om die kruimeltaart klaar te maken. Wat het boek van Sheryl Woods betreft … het eerste boek dat ik van haar las viel me een beetje tegen. Ik ga dus eerst dit boek moeten lezen vooraleer ik weet of ik nog meer werk van haar wil lezen of niet.

  1. Daar ben ik zelf ook nog steeds heel blij om en zolang het er niet van komt om het boek te lezen kan ik toch alvast van die mooie cover genieten.

 3. Een finaal hopeloze zaak; dat omschrijft inderdaad perfect hoe het ook hier gaat met het lezen uit eigen kast. Misschien een goed voornemen voor 2018?

  Die reeks van Robyn Carr heb ik ook eens gescoord op het Boekenfestijn. Waarschijnlijk stonden ze bij hun vorige eigenaar ook veel te lang ongelezen in de kast, maar kon die er wél afscheid van nemen, en ik niet 😀

  1. Tja, eigenlijk was het dit jaar al mijn voornemen om meer eigen boeken te lezen. Ik heb ook heel wat eigen leesvoer verslonden maar vermits er ook weer nieuw leesmateriaal bijkwam bleef het eerst een nuloperatie en nu dus een hopeloze zaak. Maar ooit hé … ooit ga ik al die boeken gelezen hebben. Echt waar 😉

  1. Na al die enthousiaste recensies van dat eerste deel ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar deze trilogie. Hopelijk ben ik even enthousiast tijdens -en na het lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.