Wat als #1

Wat als je een boekworm als meter vraagt? Zo eentje die niet alleen graag boeken leest maar ook helemaal gek is van Harry Potter én af en toe aan het bakken gaat wanneer ze niet bezig is met het knutselen van kaartjes. Wat als je er als toekomstige ouder niet aan gedacht hebt om die aanstaande meter eerst een contract te laten ondertekenen waarin staat hoeveel boeken ze maximum cadeau mag geven. Of dat ze niet teveel Harry Potter-referenties mag maken. Wel dan krijg je in de eerste plaats een heel vereerde én gelukkige meter maar ook dit soort cadeautjes …

Natuurlijk kreeg mijn metekindje boekjes cadeau.

Meerdere boekjes zelfs want tja, als je maandenlang uitkijkt naar het moment dat je metekindje geboren wordt dan heb je ook maandenlang de tijd om alvast wat boekjes voor haar te verzamelen.

Daar is uiteraard niets mis mee maar het betekende wel dat ik een mooi startpakket-voor-een-eigen-bibliotheek had verzameld terwijl de kleine meid zich liet zien.

Zodra we het geboortekaartje hadden bestelden we ook enkele zaken van de geboortelijst én daardoor kwam er zelfs nog een extra knuffelboekje bij.

Er werden niet enkel pakjes gekocht. Sommige geschenken maakte ik zelf. Dit babydekentje bijvoorbeeld in de lievelingskleuren van haar ouders. Hier leerde ik trouwens ook iets door bij. Blijkbaar kan je door dezelfde beweging regelmatig te herhalen een zenuw beschadigen. Ontstoken spieren en geblokkeerde gewrichten had ik al vaker voorgehad bij handwerk, maar een zenuw beschadigen waardoor men in het ziekenhuis denkt dat je een accident hebt gehad, was iets nieuws.

Toen mijn schoonzusje nog niet lang zwanger was zag ik online een heel leuk babypakje. Alleen kon ik niet echt achterhalen van waar het afkomstig was en daardoor durfde ik het niet echt te bestellen.

Toch leek het me een heel leuk cadeautje vermits haar mama les geeft in een bijtjesklas én haar meter in Hufflepuff zit. Toen ik een gele legging vond besloot ik er toch maar voor te gaan. Gelukkig zag mijn moeke het zitten om de broek voor me te maken want ik zou niet weten hoe ik daar aan had moeten beginnen.

Na wat zoeken ontdekte ik een site waar je woorden kon omzetten in deze herkenbare Harry Potter-font en toen lukte het me toch nog om deze outfit samen te stellen. Nu nog even wachten tot ze hem kan aandoen.

Uiteraard wilde ik ook graag een kaartje maken dat pastte bij de geboortekaartjes die mijn schoonzusje zelf maakte. Die is echt super goed in zelf stempels maken.

Oh ja, een versgebakken koekjes als kraamkost konden uiteraard ook niet mankeren. Daar heb ik echter geen foto van dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven.

We gaven haar ook nog enkele andere spulletjes cadeau maar die sloten niet echt aan bij de inleiding van deze blogpost. Mochten jullie het je afvragen … Ik ga dat meisje even graag zien wanneer later zou blijken dat ze niet gek is van lezen. Daar bestaat geen twijfel over. <3

13 gedachten over “Wat als #1”

 1. Wat leuk. Merijn heeft dat boekje van Monster ook en vind hem echt leuk. Ik lees hem altijd voor hij een dutje gaat doen. Hij steekt ook heerlijk zijn gezichtje er in haha.

  En die outfit is super cool!

  1. Haha, jij wil ook zo’n boeksponsor zeker. Maar dan wel eentje die Slytherin-spulletjes geeft in plaats van Hufflepuff-items.

 2. Ik heb zo’n vermoeden dat dat metekindje serieus verwend gaat worden 🙂 In alle geval: boekjes, dat kan een kind toch nooit genoeg hebben toch?
  En ik hoop dat die beschadigde zenuw je nu geen last meer bezorgd!

  1. De zenuwpijn is al verbeterd. Jammer genoeg hangen de spieren en gewrichten het serieus uit nu het herfst is geworden. Ik denk dan altijd dat ik dat visje van goud ben. Te warm, te koud, … het is altijd wel iets. 🙂

 3. Wat een leuke cadeautjes! Wij vroeger aan de kraamvisite toen ook veel boekjes, want hier heb je langere tijd wat aan. Super leuk. Hopelijk zijn de klachten al wat verminderd onderhand!

  1. Dag Michelle! Wat leuk dat jullie boekjes als cadeautips gaven aan jullie bezoek. Het is ook echt iets waar je samen met je kindje van kan genieten hé en voorlezen is bovendien ook nog eens super voor de taalontwikkeling en leesbevordering.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.