Monthly Monday Book Shelfie

Eén keer in de maand organiseert Kwante de Monthly Monday Book Shelfie. Vermits die zoals de naam al doet vermoeden telkens samenvalt met het Blogger Vriendenboek heb ik de gewoonte om de opdrachten te verzamelen totdat er eens een maandag vrij is in de planning. Ok, eerder speelde ik vals en postte het gewoon op een andere dag maar dan is het natuurlijk geen Monthly Monday Book Shelfie meer.

#5: Welk boek heeft voor jou de perfecte familie?

Harry Potter boeken van J.K.Rowling

Waarom?
Niet één boek maar een hele serie. Tja, ik hou nu eenmaal van de Weasly-familie. Zowel van de gemoedelijke sfeer die er bij hen thuis hangt dan van het feit dat ze met hun totaal verschillende karakters toch een sterke kern vormen. Maar ook van het feit dat Molly zonder er woorden aan vuil te makken Harry al van bij hun eerste ontmoeting mee onder haar vleugels neemt.

Hoe leerde je het boek kennen?
Het eerste Harry Potter boek las ik toen ik een weekje bij mijn nicht in Engeland logeerde. Best wel leuk om het te lezen terwijl je rondom je steeds mensen met zo’n mooi Engels accent hoort praten. Sindsdien kocht ik elk boek zodra het uitkwam.

Las je het al?
Ja! Meerdere keren als is het ondertussen weer even geleden. Ik herlas de boeken iedere keer zodat ik meteen kon verder lezen wanneer er een nieuw deel in de winkel lag én sinds ze allemaal uit zijn probeer ik ze nog steeds af en toe te herlezen. Ik vermoed dat die magische reeks een constante zal blijven in mijn leven.

Wat vond je er van?
Moet ik deze vraag nog beantwoorden? Ik denk dat het ondertussen alom bekend is dat ik gek ben van de Harry Potter-boeken. Maar ook van de films, de fandom-spulletjes, … Eigenlijk zo’n beetje alles dat maar een beetje te maken heeft met J.K.Rowling’s magische wereld.

#6: Wat is jou meest zomerse boek?

Liefde in de steigers – Jill Shalvis

Waarom?
Ik heb niet echt boeken die ik onlosmakelijk met de zomer link. Gek genoeg kom ik wel telkens bij de Lucky Harbor-serie van Jill Shalvis uit wanneer me die vraag wordt gesteld. Om de een of andere reden moet ik meteen aan dit kleine badstadje denken, omringd door bossen en bewoond door een allegaartje aan innemende personages.

Hoe leerde je het kennen?
Ik volgde de schrijfster via Facebook nog voor ik één van haar boeken had gelezen. Als ik me niet vergis leerde ik haar kennen via de FB-pagina van Kristan Higgins. Vervolgens heb ik enkele delen uit de Lucky Harbor als ebook gelezen en nadien ben ik mijn toenmalige contactpersoon bij Harlequin een beetje beginnen lastigvallen met de vraag of deze boeken ook naar het Nederlands vertaald zouden worden. Ondertussen zijn ze hier mee bezig en kan je de eerste vier delen van de serie kopen in paperback.

Las je het al?
Tuurlijk. Eerst in het Engels, vervolgens in het Nederlands en ik ben vrij zeker dat ik ze nog ga herlezen.

Wat vond je er van?
Zodra ik in een boek uit deze reeks begin weet ik perfect wat ik mag verwachten. De schrijfster brengt me meermaals aan het lachen, ze brengt herkenbare personages tot leven en bezorgt me een uiterst relaxt gevoel door haar ontspannende verhalen.

#7: Een boek dat zich afspeelt op een school

54 minuten – Marieke Nijkamp

Waarom?
Omdat dit boek zich effectief het hele verhaal lang op een school afspeelt én het daardoor het eerste boek was waar ik aan moest denken toen ik deze opdracht las.

Hoe leerde je het kennen?
Ik kreeg vorig jaar van Agora Books een recensie-exemplaar toegestuurd samen met de uitnodiging om Marieke Nijkamp te interviewen op de Boekenbeurs. Dat ene interview waar ik zo zenuwachtig voor was dat ik me nadien vrijwel geen enkel antwoord kon herinneren.

Las je het al?
Uiteraard. Anders had ik er geen inhoudelijke vragen over kunnen stellen en zou het interview niet bijster interessant zijn geworden.

Wat vond je er van?
Ik ben doorgaans niet zo gek van contemporary boeken. Meestal laat ik hen dan ook aan me voorbij gaan. Tot mijn grote verbazing wist dit boek me echter omver te blazen. Ik was er echt van onder de indruk omdat het zo onder de huid kroop.

#8: Je meest griezelige/enge boek (of met een scary cover)

Crimson Peak – Nancy Holder

Waarom?
De sfeer van dit boek (dat trouwens geschreven werd naar de film én dus niet omgekeerd) is echt beklijvend. De coverillustratie doet dat alvast vermoeden en past dan ook perfect bij het verhaal.

Hoe leerde je het kennen?
Ik mocht het boek recenseren voor uitgeverij LS Amsterdam.

Las je het al?
Ja hoor, mijn recensie kan je hier terugvinden.

Wat vond je er van?
Ik lees maar zelden griezelige boeken maar dit boek vond ik super. De sfeer, het duistere van het huis, het beklijvende, de Steampunk-achtige Gotische elementen, … De film heb ik trouwens nog steeds niet gezien. Misschien moet ik dat binnenkort rond Halloween toch maar eens doen.

3 gedachten over “Monthly Monday Book Shelfie”

  1. Oh jouw boek familie is inderdaad ook een heerlijke familie ♥ en 54 minuten was zo’n aangrijpend boek!!!!

    Crimson Peak heb ik wel gezien maar nog niet gelezen, hoogste tijd dus!

    Je bent weer mooi bij!

  2. Crimson Peak is interessant gezien het na de film is geschreven. Een boek waarbij je dus niet schuldig hoef te voelen als je de film eerst ziet.

    Misschien dat ik volgend jaar ook eens meedoe met deze, moet even kijken.

    1. Ik vind het wel een leuke opdracht. Eigenlijk vind ik vrijwel alles leuk dat me een excuus geeft om in mijn boekenkasten te snuisteren. 🙂 Al een geluk dat dat van die verfilmingen iets is waar ik me niet langer schuldig om voel. Ik ben al een tijdje van plan om een lijst te delen met films die ik zag voor ik het boek las. Of nog erger … films waarvan ik niet eens wist dat het een verfilming was.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.