De resultaten van de Verjaardags-enquete

In augustus besloot ik naar aanleiding van mijn 11de blogverjaardag een enquete te organiseren. Dat deed ik nog nooit eerder én dat was op te merken aan het feit dat je eerst bij enkele meerkeuzevragen slechts één antwoord kon aanvinken. Gelukkig was dat vrij snel verholpen en wilden enkele (22 volgers) van jullie deze enquete invullen. Een super dikke merci daarvoor want ik was erg nieuwsgierig naar wat jullie over Zwartraafje denken. Ik ga er van uit dat jullie zelf misschien ook wel benieuwd zijn naar de resultaten en deel deze vandaag dan ook even.

Allereerst vroeg ik of jullie man of vrouw waren maar het lijkt er op dat mijn blog eerst en vooral door PacMan gevolgd wordt.

Zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die daar aan moet denken zodra ze dit resultaat ziet.

Vervolgens was ik nieuwsgierig naar jullie leeftijd. Blijkbaar zijn de meeste volgers die de enquete hebben ingevuld jonger als ik. In juli werd ik immers 36 jaar.

 

Verder wilde ik ook graag weten waar jullie vandaan komen. Het merendeel komt uit Vlaanderen, maar er waren ook een aantal Nederlandse volgers bij én er vulde zelfs iemand vanuit Zwitserland haar antwoorden in (Dag Haaike!)

De helft komt wekelijks even langs, een groot deel telkens wanneer er een nieuwe blogpost verschijnt en andere komen sporadisch ‘op bezoek’.

– De foto-updates zijn mijn favoriet.
– Jouw persoonlijkheid.
– Een toffe vriendin die vaak leuke en creatieve blogposts maakt
– Diversiteit: niet alleen recensies, maar ook andere blogposts met boekgerelateerde inhoud en natuurlijk ook de Foto-update.
– De persoonlijke noot die er altijd in je artikelen zit. Zo herkenbaar Zwartraafje 🙂
– Boeken! Maar ook de veelzijdigheid, want ik heb gemerkt dat ik andere boekenblogs veel minder trouw volg, juist omdat ze enkel recensies posten. Maar jij post ook life updates, originele lijstjes, etc. En je persoonlijke schrijfstijl vind ik ook erg fijn.
– Je bent zo’n lief persoon, je laat altijd lieve reacties achter bij anderen en je eigen artikelen zijn ook altijd zo leuk.
– Originele boekenblog met véél meer dan enkel recensies, lieve persoon “achter de schermen”
– Boekreviews
– Je eigen stem en unieke posts
– Je hebt hele orginele blogjes!
– Boeken! Thee!
– Originele en persoonlijke insteek voor artikelen, leuke lijstjes en deels dezelfde boekensmaak
– De persoon achter zwartraafje en de afwisseling in artikelen
– de variatie in het aanbod van je blogposts
– Jij schrijft prettig en ik kan me vinden in jouw mening
– Ik vind de verscheidenheid aan de artikels leuk
– De posts zijn zo leuk en origineel! (Stiekem ook omdat je ook een Hufflepuffer bent. 🙂 )
– Zelfde smaak in boeken. Leuke DIY’s
– Harry Potter :p (nu weet je wie ik ben :D)
– De verscheidenheid aan posts. Het is een boekenblog, maar niet beperkt tot, wat het voor mij interessanter maakt.
– De afwisseling tussen de posts maar waarbij het boekenthema toch telkens grotendeels wordt doorgetrokken.

Wauw! Jullie zijn zo ontzettend lief. Wat leuk om hier te lezen dat jullie zo van mijn zotte (= blijkbaar originele) ideetjes houden. De variatie zorgt er voor dat ik zelf zoveel van het bloggen geniet dus ik vind het super dat jullie daar ook van genieten. Dat jullie van de persoon achter de schermen én mijn schrijfstijl houden maakt me ontzettend blij. Super dikke merci voor al die lovende woorden.

Wel grappig om te ontdekken dat één van de blogposts die vrij tijdrovend is (Coverposts) niet super populair is. De Foto-update is dat dan weer net wel. Vooral ook opvallend om te zien dat datgene dat de ene persoon minder leuk vindt door een ander dan weer net wel graag gelezen wordt. Men zegt natuurlijk niet voor niets dat je nooit voor iedereen goed kan doen.

Ah, daar is die PacMan weer!

Phew, al een geluk dat jullie Zwartraafje zelf nog niet beu zijn. 😉

Tot nu toe heb ik nog geen lijstjes van te verschijnen boeken uitgebracht vermits ik de indruk had dat vrij veel andere boekbloggers dat al deden. Wel was ik onlangs aan het overwegen om per seizoen een lijstje te delen met daarin de boeken waar ik het meest naar uitkijk.

De lijst met DIY-ideetjes is nog steeds vrij lang alleen heb ik de laatste tijd niet vaak de energie om er aan te beginnen. In de toekomst zullen er echter ongetwijfeld nog nieuwe DIY-projecten aan bod komen.

Ik vroeg of jullie nog tips voor me hadden de meeste mensen moedigden me vooral aan om voort te doen zoals ik bezig ben. Dat is uiteraard erg leuk om te horen al vond ik de andere twee tips ook interessant.

“Misschien iets meer foto’s voor bijvoorbeeld je aanwinsten. Covers zijn prima, maar mooie foto’s van je nieuwe boeken nog meer! :)”

Dankzij mijn Instagram-account komen er ondertussen al wat vaker boekenfoto’s langs en ik ben zeker van plan om dat te blijven doen.

“Wat lay-out betreft zou het fijner lezen als de tekstkolom wat breder was, dan kunnen je foto’s ook groter gemaakt worden.”

Dit kan ik jammer genoeg niet aanpassen. Ik heb het bij manlief al een keer gevraagd maar blijkbaar is het niet haalbaar om de tekstkolom te verbreden zonder dat de rest van de lay-out vervormd wordt.

Heel erg bedankt dat jullie de tijd wilden nemen om deze enquete in te vullen!

9 gedachten over “De resultaten van de Verjaardags-enquete”

 1. Leuk! Ik ben net een enquete gemaakt en ben zo benieuwd naar alle uitslagen. 15 mensen hebben hem al ingevuld en zoveel liefs maar ook echt fijne tips gehoord al.

  *Zit heel hard te denken of ik deze van jou wel heb ingevuld?! …

  1. Misschien herken je bij de comments iets dat jij hebt ingevuld? Er was alleszins iemand bij die net als ik van thee hield. 😉

 2. Leerrijk hé? Ik deelde onlangs ook een enquête onder mijn volgers, en het is zo leuk om eens even feedback te krijgen. Zo kreeg ik al van meerdere mensen eenzelfde opmerking. Iets heel banaal, maar waar ik helemaal nog niet had bij stilgestaan…

  1. Absoluut! Ik ben jouw enquête nog niet tegengekomen maar ik heb een vrij grote blogfeed-achterstand opgelopen dus ik probeer hem sowieso nog in te vullen. Nu ben ik trouwens wel benieuwd geworden naar die terugkerende opmerking.

 3. Wel interessant om feedback te krijgen van je lezers. Ook leuk om te zien dat meningen zo verschillen; maar dat iedereen het er wel over eens is dat jij een supertoffe en hele lieve dame bent 🙂

  1. Als mijn zelfvertrouwen een opkikkertje nodig heeft moet ik al die lieve commentaren zeker eens herlezen. Ik vond het echt heel interessant om wat inzage te kijken in hoe sommige volgers over mijn blog denken.

 4. Tof dat je zoveel en vooral zo’n goeie feedback gekregen hebt! Niet dat dat mij verbaast 😉
  En euh, qua leeftijd kon ik evengoed in jouw leeftijdscategorie vallen, maar aangezien ik met mijn 30 jaar kon kiezen tussen twee categorieën heb ik maar de jongste genomen (want ik voel mij nog heel jong, ahum 🙂
  *zwaait nog eens vanuit Zwitserland* 😉

  1. Ah ja, ik had er eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan dat je dan uit twee vakjes kon kiezen. Dan zou ik zelf toch ook voor de jongste categorie gaan hoor. Jong van geest enzo. Zwaait meteen even terug.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.