Facts about me – de Twitter versie

Een tijdje terug zag ik op Twitter hetzelfde prentje steeds opnieuw opduiken. Bij Lisa, Joost, Emmy, … voor elke keer dat iemand die prent leuk vond zou er een persoonlijk weetje gedeeld worden. Laat dat nu net iets zijn dat ik heel erg leuk vind. De ene keer is het iets groot, de andere keer net iets grappig of onbenulligs maar samen zorgen ze er wel voor dat je iemand nog beter leert kennen. Nu deel ik hier af en toe wel enkele Facts about me maar toch leek het me een leuk idee om mee te doen.

Ik probeerde dan ook een lijstje samen te stellen met weetjes die ik hopelijk nog niet te vaak vermeld heb op deze blog. Vermits ik ze niet allemaal kon delen via Twitter besloot ik hier het volledige lijstje te delen. Op die manier krijgen jullie ineens nog eens een echte Facts About Me te zien in plaats van ééntje met de minder betrouwbare resultaten van online testjes. Al komen die er binnenkort heus nog een keertje aan vermits ik ze zo grappig vind. Zo kwam ik onlangs nog tot de ontdekking dat ik geen ziel heb. Yep, echt waar.

Nog een extra voordeel is dat ik bij deze blogpost geen rekening moet houden met dat maximum van 140 tekens. πŸ™‚

Twee jaar terug besloot ik jurkjes en rokjes te dragen en sindsdien blijven mijn broeken ongedragen in de kast liggen.

Ik beschouw mensen vrij snel als vriendinnen. Ok, er bestaan natuurlijk gradaties binnen die categorie maar als ik je lief vind en we hebben een gemeenschappelijke interesse dan is de kans groot dat ik je binnen de kortste keren als vriendin reken. Wat volgens sommige van die mensen dan waarschijnlijk best wel creepy lijkt vermits ze dan verrassingskaartjes van me krijgen terwijl we elkaar nog niet hebben ontmoet of nog maar een paar keer. Ik heb heus alleen maar goede bedoelingen hoor. Echt waar!

Ik denk soms stomme dingen … “Allez, ze hebben er dit keer zelfs helemaal geen bladwijzers bij gedaan.” (Het was een Amazon-bestelling)

Andere keren doe ik dan weer belachelijke dingen zoals twee minuten lang mijn fiets proberen los te krijgen en maar niet beseffen waarom het niet lukt. (ik was met het slot van de batterij bezig.)

Ik heb twee jaar ballet gedaan.

Nadat ik tegen mijn nicht zei dat ik niet kon wachten op de boeken die ik online had besteld keek haar 4-jarig zoontje met grote ogen naar de hoge boekenmuur en vervolgens met een bedenkelijk blik naar mij waarna hij zei … ‘Maar je hebt al zoveel boeken.’

Ik heb me dan maar snel gehaast om hem uit te leggen dat er wel veel boeken bestaan maar niet te veel.

Ik loop vaak een beetje achter de feiten aan. Dan zie ik op Facebook foto’s van een evenement dat in onze buurt werd georganiseerd en denk ik “Oops, dat was dus gisteren.”

Als kind was ik zowel twee jaar bij de Gidsen als twee jaar bij de Chiro. Dankzij die laatste heb ik mijn echtgenoot leren kennen.

Ik stopte niet telkens na twee jaar hoor. De muziekschool bleef ik immers veel langer doen.

Paars en turquoise zijn mijn lievelingskleuren.

Vroeger kleedde ik me net heel donker.

Eigenlijk zou er een soort kinderslot op mijn pennen en laptop moeten staan. Zodat ik telkens eerst even mijn suikerwaarden moet testen vooraleer ik aan een mail -of brief begin. Beide zien er immers bizar uit wanneer ik ze samenstel terwijl mijn suiker te laag sta. Er laat op de avond aan beginnen terwijl ik al half indommel heeft een gelijkaardig effect. Met blogposts heb ik het gelukkig nog niet voor gehad.

Ik hou van de geur van seringen.

Ik vind onweer Γ©n vooral bliksem fascinerend. Wel enkel wanneer ik veilig en droog binnen zit.

Ik wilde achtereenvolgens verpleegster, kleuterjuf, leerkracht, journalist en bibliotheekbediende worden.

In de kleuterklas had ik bij Jack Sparrow aan boord kunnen gaan vermits ik een hele tijd mijn luie oog moest afplakken.

Ik word echt doodongelukkig wanneer ik het nieuws hoor/lees en vraag me dan telkens af waarom het voor sommige zo moeilijk is om anderen onvoorwaardelijk te accepteren.

Ik maakte pas vrij laat een Instagram-account aan maar vindt het ondertussen heerlijk om Bookstagram-foto’s te maken Γ©n bewonderen.

Ik vraag me nu al af wat ik allemaal zou kunnen maken tijdens een feestje in augustus. Het lijstje was al super lang voor ik mijn bakboeken uit de kast haalde als research-materiaal.

Ik & de spoed: gevallen op de trap, een allergische reactie na het eten van gyros, hand achterover geklapt door deur, … steeds stomme redenen.

Ik vergeet steeds om parfum op te doen of bodylotion te smeren.

Ik hou niet van goud, wel van zilver.

Zodra we vissen in huis haalden doopte ik ze de Weasly -en Black familie.

Ik was vroeger behoorlijk goed in Tetris, verder speelde ik eigenlijk niet veel computerspelletjes.

Ik wil de intro van Guardians of the Galaxy Vol.2 op mijn smartphone. Op een slechte dag vrolijkt een dansende Groot me sowieso op.

 

16 gedachten over “Facts about me – de Twitter versie”

    1. Ik vind het steeds leuk om aan de hand van dit soort lijstjes overeenkomsten te ontdekken met anderen. Nu ook weer met jou.

  1. ”Ik word echt doodongelukkig wanneer ik het nieuws hoor/lees en vraag me dan telkens af waarom het voor sommige zo moeilijk is om anderen onvoorwaardelijk te accepteren,,

    Ben zo blij dat ik hier niet de enige in ben. Want ik word er zelf ook ongelukkig van. En dan nog het meest als ik hoor dat kinderen doodongelukkig zijn omdat ze gepest worden. Omdat ik weet hoe het is om elke dag naar school te gaan en te weten dat je weer een hele dag wordt uitgescholden en niks goed kan doen.

    1. Oei Nikita, ik hoop dat dat op een vorige school was en dat het ondertussen beter gaat. Iedere dag met dat vooruitzicht naar school moeten vertrekken gaat inderdaad geen glimlach op je gezicht toveren.

    1. Zo was het bij mij ook. Zwart als basis en af en toe iets paars, bordeaux of blauw erbij. Toen voelde ik me beter met die donkere tinten terwijl ik nu blijkbaar gelukkiger ben wanneer ik me kleurrijker kleed. De kleren zijn dus wel veranderd maar de bijnaam (Zwartraafje) is blijven hangen. πŸ™‚

  2. Leuk om je weer wat beter te leren kennen! Dat met die events heb ik dus ook dikwijls aan de hand. Dan ben ik weken van plan om ergens naartoe te gaan en dan vergeet ik het toch nog.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.