Beautiful Book Covers Tag

Het is al weer even geleden sinds Melissa me tagde voor de Beautiful Book Covers tag maar deze versie sprak me wel meteen aan. Tja, ik heb nu eenmaal een zwak voor prachtige boekomslagen en ik ben vrij zeker dat ik daar niet de enige in ben. Door middel van deze tag toon ik jullie graag enkele van mijn mooiste boekcovers.

De vijf mooiste covers in mijn collectie

The Tales of Beedle the Bard – J.K.Rowling
Zodra ik dit boekje zag was ik er helemaal gek van al kan ik moeilijk omschrijven wat ik er nu juist zo fantastisch aan vind. De kleuren, de fijne frame rond de boomstronk, de details, … ik denk vooral het feit dat dit boekje een beetje magie uitstraalt.

Fantastic Beasts and Where to Find Them – the Original Screenplay – J.K.Rowling
De dustcover van dit boek is al schitterend maar om heel eerlijk te zijn vind ik het nog leuker wanneer je hem er af haalt en vervolgens de glimmende Niffler ontdekt op de sobere blauwe linnen cover.

De horlogemaker van London – Natasha Pulley
What can I say. Ik hou van Steampunk en deze schitterende hardcover bevat enkele details die me meteen daar aan deden denken.

Ook de prachtige hardcover van Ransom Riggs Bijzondere Vertelsels vind ik heel mooi. Al ben ik nog meer fan van de illustraties in het boek.

 

 

De minder kleurrijke maar erg stylistische cover van de Wolves of Mercy Falls-omnibus van Maggie Stiefvater vind ik eveneens erg knap.

 

 

Een mooie cover in mijn lievelingskleur.

Eigenlijk zijn er nogal veel paarse boeken terug te vinden in mijn collectie. Het is uiteraard niet voor niets mijn lievelingskleur. Toch heb ik voor deze cover van Thief of Lies gekozen. Naast mijn favoriete kleurtje staan immers hier ook boeken op én een snuifje magie. Tja, veel meer kan ik me natuurlijk niet wensen.

Een mooie cover in mijn minst favoriete kleur

Ik ben geen fan van de kleur roos en nog minder van zowel pastel -als fluotinten. Vermits ik geen mooie cover in mijn collectie hen in één van die kleuren ben ik voor deze zwarte hardcover van Charlaine Harris gegaan. Ondanks mijn nickname draag ik maar zelden zwart. Dat was ooit anders maar nu mijd ik het dragen van dat kleurtje indien mogelijk. Toch hou ik van deze cover. Hij is heel sober maar hij past wel perfect bij de wereld van Sookie Stackhouse.

Mooiste classic cover

Ok, ik geef meteen toe dat er maar amper klassiekers zijn terug te vinden in mijn boekenkasten. Maar zelfs al had ik er meer dan is de kans nog steeds groot dat de magnifieke omslag van deze hardcover-feesteditie van Alice in Wonderland het gewonnen had. Ik vind het trouwens ook erg knap dat ook in het boek trouw is gebleven aan dit kleurenschema.

Mooiste cover van een kinderboek

Mijn eerste idee was de cover van Matilda maar ook al heb ik dit boek tweemaal in de kast staan ik bezit het niet in de editie die ik het mooiste vind. Daarom koos ik voor de nostalgische cover van deze verhalenbundel van Beatrix Potter die in 2002 door Ploegsma werd uitgegeven naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Pieter Konijn.

Koop je vaak boeken enkel omwille van hun cover?

Eigenlijk niet. Covers zullen er voor zorgen dat ik een boek sneller oppik in de winkel. Ook online ben ik sneller geneigd om op te zoeken waar een boek over gaat wanneer de coverillustratie me intrigeert of aanspreekt. Maar wanneer de samenvatting me niet aanspreekt plaats ik het boek terug in het rek. Yep, ik ben iemand die vaak aan prachtige covers kan weerstaan.

Welk boek uit jouw collectie weerspiegelt het best jouw idee van een mooi boek?

Goh, dat is moeilijk te bepalen. Ik ben er echt van overtuigd dat zoiets een momentopname is. Waar het bij de inhoud van een boek erg afhangt van waar ik op een specifiek moment behoefte zijn ook mijn voorkeuren qua coverillustraties geen constant gegeven.

  

Verschillende covers spreken me aan ondanks hun grote onderlinge verschillen. Bij de Grisha-trilogie hou ik enorm van de sfeer die de boeken uitstralen en de eenheid die ze samen vormen.

Bij de Vuurvogel-boeken van Claudia Gray hou ik dan weer net van de contrasten (zowel in kleur als werelden) op de covers. Al vormen de drie boeken samen nog steeds een mooi op elkaar afgestemd geheel.

Bij deze kleine gedichten-bundel van Bart Moeyaert hou ik van de subtiele glinsteringen die in de kaft verwerkt werden. Verder is het boekje heel eenvoudig maar die kleine glinsterende stipjes maken het heel speciaal. Jammer genoeg is het nogal moeilijk om het op foto vast te leggen.

De covers van de Alien-boeken van Gini Koch spreken me dan weer aan omdat ze zoveel details bevatten en me echt triggeren. Ze zorgen er voor dat ik meteen zin krijg om het verhaal, de wereld én het beloofde avontuur te ontdekken.

Bij de drakenboeken van Julie Kagawa heb ik dan weer net de neiging om ze te aaien. Tja, als je geen draak bij de hand hebt om te knuffelen dan moet je het maar stellen met die prachtige covers.

Een echt antwoord op die laatste vraag kan ik jullie dus niet geven vermits ik niet één specifiek type cover heeft dat mijn voorkeur heeft. Ik hou – net als bij boeken – van verschillende genres.

14 gedachten over “Beautiful Book Covers Tag”

 1. Heerlijk, mijn draken boeken aaien, haha. Ik vind die versie van Alice in Wonderland ook heel mooi maar ik heb er al twee dus die mag ik echt niet nog kopen. 😀 De cover van Bijzondere Vertelsels vind ik ook super mooi. Maar jammer genoeg vond ik het eerste boek niet zo en zal dit boek dus ook niet in mijn collectie belanden gezien ik niet verder zal lezen.

  1. Mocht je toch op zoek zijn naar excuses om het wél te kunnen aanschaffen … het zijn er twee in één. Dus twee boeken voor de prijs van één. 🙂

 2. Ik ben zo blij dat in jouw lijstje toch Pupil en de Bijzonder Vertelsels staan. En laten we eerlijk zijn, beide boeken zijn fantastisch toch? Mijn lievenlingscover uit mijn kast is trouwens (naast de Bijzondere Vertelsels dan) het boek ‘Liefdesbrieven aan de sterren’. Die cover is zo mooi! Ik heb het boek gekocht op gevoel omdat ik voelde dat het echt iets voor mij was, en ik weet nog dat ik toen zei; ‘als ik het boek nu niet zo leuk vind als verwacht maakt het niet uit, de cover alleen al wil je in je kast hebben’. Maar gelukkig is het ook een prachtig boek!

  1. Ik heb hier momenteel het vierde boek in de Talon-saga klaarliggen. Hopelijk is dat een waardige opvolger. Ik ben er alleszins heel benieuwd naar.

  1. Je kan het altijd op een verjaardags-of kerstwenslijstje zetten hé. Ik ben niet zo gek van klassiekers maar dit boek vind ik wel heel leuk.

 3. Wauw wauw wauw! Wat een prachtige boeken allemaal. Ik ben dus wel zo iemand die boeken koopt gewoon omdat ze er mooi uitzien, vooral op het Boekenfestijn als ze niet zoveel kosten.

  1. Bij het Boekenfestijn durf ik dat ook wel eens doen hoor. Maar ik zal geen 20€ neertellen voor een boek dat ik alleen maar mooi vind. Gelukkig zijn er voldoende boeken die er knap uitzien én ook nog eens een verhaal bevatten dat me aanspreekt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.