Korte recensies

korte-recensiesHet is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik niet elk gelezen boek recenseer. Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen vermits ik anders nog minder tijd zou overhouden om in boeken weg te duiken. Dat laatste doe ik als boekenworm uiteraard nog steeds het liefste. Maar af en toe als extraatje enkele korte(re) boekrecensies met jullie delen is uiteraard nog steeds mogelijk.

No rest for the wicked – Kresley Cole

Het eerste boek in dit lijstje las ik maanden geleden. Dit boek is het derde deel in de Immortal after dark-serie. Ondertussen las ik heel wat andere delen uit deze reeks maar eigenlijk nam ik enkel bij dit boek even de tijd om wat neer te pennen.

Het verhaal begon vrijwel meteen met erotische scènes waardoor ik het vermoeden had dat er niet veel verhaal zou volgen. Gelukkig had ik het bij het verkeerde eind. Ok, het is een paranormal romance dus er komt zeker wat erotiek bij kijken maar daarnaast bleek No rest for the wicked ook een soort Hunger Games voor bovennatuurlijke wezens. Yep, de ene opdracht na de andere – uiteraard allemaal met de nodige risico’s én vrij spectaculair vermits de deelnemers vrijwel allemaal over behoorlijke straffe krachten en vaardigheden beschikken.

Veel meer ga ik er niet over verklappen behalve dan dat ik het boek met veel plezier gelezen heb en regelmatig moest glimlachen dankzij de Star Wars -en muzikale referenties die één personage regelmatig maakt.

Fighting Destiny – Amelia Hutchins

Ook Fighting Destiny van Amelia Hutchins hoort in de categorie Paranormal Romance thuis. Ik lees deze boeken nog steeds graag maar merk dat het nogal moeilijk is om ze individueel te recenseren vermits er vaak een rode draad door de hele serie heen loopt.

Voor het eerste hoofdstuk stond er een waarschuwing dat het boek vrij expliciete erotische scènes bevat. Ik ergerde me eerder aan de gedachten van het mannelijke hoofdpersonage en de bedpraat, de handelingen op zich leken daarentegen nog mee te vallen.

Vooral het magische gedeelte zorgde ervoor dat ik van dit boek hield. Al duurde het wel eventjes voor ik er van ging houden. In het begin was ik namelijk aan een aantal zaken aan het ergeren en stelde ik me de vraag waar het naartoe ging. Bovendien moest ik ook even wennen aan de lay-out. Die deed me in combinatie met de spierwitte bladzijden immers aan een schoolcursus denken.

Maar eigenlijk had er best nog een extra waarschuwing mogen bijstaan aan het begin. Eentje waarin je wordt aangeraden om meteen ook het vervolg in huis te halen vooraleer je het boek leest. Halverwege zat ik immers helemaal in het verhaal én de wereld. Na het abrupte einde wilde ik liefst meteen verder lezen.

Moordzaken, onverbreekbare contracten, een heksengilde als bountyhunters/detectives, verschillende soorten magie en daarnaast ook nog eens fae, vampiers én geesten … Count me in!

2 gedachten over “Korte recensies”

  1. Een superleuk artikel! Ik herken mezelf, zoals gewoonlijk, weer heel erg in wat je zegt. Ik recenseer ook bij lange na niet alles wat ik lees.

    Soms komt een recensie er gewoon niet uit bij me en dan laat ik het zoals het is. Ik beschrijf wel altijd heel kort in de maandelijks wrap up wat ik las en van het boek vond in het algemeen. Sommige recensies schrijf ik heel snel en gemakkelijk en die komen er dan wel. Zo las ik een paar dagen terug a Shadow bright and burning uit (het was een re-read) en zat ik te popelen om mijn recensie uit te schrijven, die ik gister al meteen online gooide want ik had ‘m snel af. Vaak, nouja bijna altijd wel, schrijf ik recensies in meerdere stappen. Ik schrijf een eerste draft met mijn intense gevoelens van het moment dat ik het boek uitlees en dat werk ik dan steeds meer uit. Vaak doe ik er een paar dagen over. Als het me even te veel wordt in mijn hoofd ‘leg ik het aan de kant’ en ga ik even verder met een ander blog artikel. Ik schrijf maar zelden een blog artikel in 1x af dus.

    Hoewel ik graag van alles wat ik lees recensies schrijf is dat gewoon niet te doen voor mij, aangezien ik graag uitgebreide recensies schrijf en meestal dus even nodig heb voor een recensie. Alles recenseren zou dus echt teveel tijd in beslag nemen voor me, aangezien ik nog zoveel andere artikelen wil schrijven. Dus ik kijk inderdaad wat het beste aanvoelt voor me en wat op dat moment goed voelt om te doen en dat recenseer ik. Zo heb ik dus nog heel veel favoriete boeken niet gerecenseerd. Misschien komt het ooit nog wel, aangezien ik graag herlees en zo niet.. dan niet haha.

    1. Wat leuk dat ik niet de enige ben met dit probleem. Ik vind de telegram-recensies én deze iets kortere nog wel een tof alternatief maar soms laat ik het gewoon helemaal zo. Zelf neem ik tijdens het lezen enkele notities. Die typ ik vervolgens in een lijstje uit en dan begin ik er een beetje mee te schuiven tot ze een (hopelijk) duidelijk beeld van mijn leeservaring vormen. De ene keer gaat dat heel makkelijk, de andere keer dan weer net iets moeilijker. Meestal wanneer een boek me zo omver heeft geblazen dat ik niet weet met wat ik eerst moet beginnen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.