Blogger Lovin #20

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Handig

Van een lijstje met veganistische producten die je gewoon in de supermarkt kan vinden en de mooie zelfgemaakte bladwijzers die je bij Melissa mag downloaden tot een handige gids voor wie een start wil maken met plantaardig gebak maar niet weet waar te beginnen.

Vegan in de supermarkt – Fieke
Bookmark Printables – Melissa
Plantaardig bakken voor beginners: een ultieme gids – Fieke

Grappig

De eerste deed me bijna uitschreeuwen “Ja! Ik ben dan toch niet de enige”.  De tweede vond ik gewoon herkenbaar op het grappige af. “Allez, dat dingetje … hoe noemt het nu weer?”

Waarom eerste leven me hardop deed schreeuwen van frustratie – Marcia
Celebrate Books Unboxing – Lieke

Zoveel liefde voor …

Zowel Marcia’s opiniestukje als de Belgische boekbloggers-community. Maar ook voor de lijstjes van mede BatB-fans Lisa en Kathleen én voor de 2017-versie van Emmy’s Blogs in de Spots.

Wat het betekent om een Belgische boekblogger te zijn – Marcia
Even fangirlen over BatB – Lisa
Beauty and the Beast – Kathleen
Complimenten voor bloggers – Emmy

Interessant

Ahum, na het lezen van de eerste blogpost ga ik mijn uiterste best doen om niet meer te snel een boek in de categorie Dystopisch in te delen. Verder vond ik het heel leuk om Victor Dixen’s antwoorden op Jessica haar vragen te ontdekken en om te merken dat Vivian een eerdere rubriek in een nieuw jasje terugbrengt. Als terugblikfan vind ik Haaike haar foto-project heel interessant. Kathleen leerde me dan weer een lekker adresje kennen tegen dat ik nog eens in Leuven kom en Annelies legde uit waarom zij wél fan is van luisterboeken.

Waarom niet alle Science Fiction boeken dystopisch zijn – Marcia
Interview met … Victor Dixen! – Jessica
Why I love this blog – Vivian
Throwback Thursday 16 maart – Haaike
Lettuce in Leuven – Kathleen
Waarom ik fan ben van luisterboeken – Annelies

Persoonlijk

Over het belang van eerlijke recensies en hoe die niet altijd lovend kunnen zijn. Maar ook over een persoonlijk leestempo (het stukje van Inge deed me zelfs iets beseffen waar ik nog niet bewust bij had stil gestaan) en natuurlijk moet een blogschema niet. Je doet gewoon je eigen zin. In mijn geval is dat met planning terwijl iemand anders net liever wat impulsiever te werk gaat .

Waarom ik graag kritisch ben over boeken – Emmy
Ik ben niet zo’n snelle lezer – Inge
  Een blogschema moet dat nou? – Lisa

Creatief & Culinair

Johanna deelde een verslag van het creatieve naaiweekend waar ze aan deelnam en ik vond het super interessant om alle eindresultaten van de verschillende deelnemers te bewonderen. Ook kunst met boeken kwam aan bod, Fieke deelde niet één maar twee heerlijke taart-recepten én ik deed een klein gastoptreden bij Zon en Maan op de dag van de poëzie. 😉

Naait Club weekend – Johanna
Hardcover defacen – Emmy
Over (een van) mijn favoriete taart(en) – Fieke
The Raven –  Emmy
Chocolade-carameltaart – Fieke

Herkenning alom

Ik mist Joany’s blogposts nog steeds (die van Ellis trouwens ook). Dat we de Nerdymommy comics bij Mariëlle van Duntax konden blijven lezen vulde die leegte toch een beetje. Herkenning vind ik niet enkel in deze comics terug maar ook in het feit dat Melissa aan een tweede Boekenkast tour toe was vermits de indeling van haar kasten er weer helemaal anders uit ziet. In het stukje van Kathleen vond ik mezelf ook een beetje terug. Blijkbaar helpt het bloggen me hier ontzettend bij. Waarschijnlijk ben ik ook op dit vlak weer niet in één vakje in te delen. Ik vermoed dat ook dat ik een internet extrovert of externe introvert zal zijn. Net zoals ik qua kleurentype een koele zomer ben. En dan dat lijstje met leesgewoonten … tja, daar kwam ook heel wat herkenning aan te pas.

Nerdymommy bij Duntax
Boekenkast tour – Melissa
Over de heremietkreeft die uit haar schelp wil komen – Kathleen
Mijn leesgewoontes – Fieke

Lijstjes

Tja, ik blijf natuurlijk een lijstjes-fan. Of het er nu eentje is van boeken met drakencovers of een terugblik op Veertig dagen bewust. Favoriete robots, fandoms, grappige kinderuitspraken of redenen waarom we in de lente extra happy zijn (het zou natuurlijk wel helpen mocht het lentezonnetje zich wat vaker laten zien). Ik heb me zelfs moeten inhouden want anders hadden jullie de blog Oog op de Toekomst hier nog vaker zien verschijnen. Marcia heeft de afgelopen weken immers meerdere interessante lijstjes samengesteld.

TTT #93 Covers with dragons – Annemieke
Veertig dagen bewust – de eindstand – Annelies
Mijn vijf favoriete robots – Marcia
Top Fandoms I’m in – Annemieke
Dexter spreekt XXII – Kelly
10 redenen waarom lezers in de lente extra happy zijn – Vanessa

Confronterend

Ja hoor, een blogposts over Washi Tape kan confronterend zijn. Nadat ik de mooite verzameling van Saar had bewonderd en haar laatste vraag had gelezen besloot ik eens na te kijken hoeveel van die superhandige rolletjes ik juist in huis heb. Ahum, ik wist perfect hoeveel het er waren qua volume maar dus niet in aantal én dat bleek nogal confronterend te zijn. Hint: het zijn er véél!

Mijn washi tape collectie – Saar

17 gedachten over “Blogger Lovin #20”

 1. Bedankt voor het delen van mijn blogpost! Het is een stuk wat voor mij veel betekent, dus ik vind het bijzonder om te lezen dat het ook iets met jou deed.

  1. Voor dat ik jouw blogpost las had ik er echt nog nooit bij stilgestaan dat ik dat deed wanneer ik een bepaald fragment trager wilde lezen.

 2. Wauw, zo veel vermeldingen, dankjewel! Ik ga even doorklikken nu naar andere blogs, want er zitten heel wat stukjes bij die mijn aandacht ook trekken.
  En nu durf ik zeker mijn collectie washi-tape niet meer te tellen. Tot voor kort had ik één bakje in mijn bureau-ladenkastje (zo’n houten dingetje van Ikea), maar ondertussen zijn het er al twee geworden. Oeps!

  1. Bwa, ik vermoed dat je dat wel zal durven wanneer je mijn reactie op Saar’s blogpost hebt gelezen. Veel erger kan het waarschijnlijk niet zijn. 😉

   1. Hihi! Ik heb ze net even geteld en ik kom aan 55. Meer dan ik dacht, maar het valt nog wel mee, denk ik dan :-). Ze zijn inderdaad té leuk om pakjes of kaartjes of schriftjes mee op te fleuren!

    1. Haha, leuk dat je ze toch bent gaan tellen. Tja, je koopt die natuurlijk ook niet allemaal in één keer hé. Zolang ik ze ook effectief gebruik en er niet teveel geld aan spendeer ga ik me er niet schuldig om voelen. Onlangs heb ik nog een oud sigarendoosje van mijn grootva omgetoverd tot bewaardoosje. Dankzij een combinatie van Washi-vellen en rolletjes washi-tape was dat projectje super snel klaar.

 3. ah wat leuk dat je m’n boekenkast tour vermeld 😀 Ik had een blogstop ingelast, maar ben momenteel weer begonnen, ik kan er toch geen afstand van nemen haha. Ik gooi het roer om en ga Engelstalig bloggen, dus het zal voorlopig wel even chaos worden op de blog hihi.. Ik vind deze artikels altijd erg leuk om te lezen, zo kom ik ook weer op andere blogs terecht <3

  1. Wat leuk om te horen Melissa! Ik volg eigenlijk slechts één engelstalige boekenblog, maar ik vermoed dat het er dan in de toekomst twee zullen worden. 😉

 4. Ik heb deze maand pas voor het eerst washitape gekocht maar ik snap heel goed dat je er veel hebt. Je wordt er gewoon hebberig van al die leuke prentjes erop. 😉

 5. Goh, die washitapecollectie in die link, die vind ik wel heel erg meevallen eigenlijk, oeps 🙂 Ben de mijne snel even gaan tellen en ik kom aan 59, nog altijd een pak minder dan jij (foto’s, foto’s! 😉 ), maar toch wel wat meer dan Saar.
  En superlief dat je linkte naar mijn Throwback Thursday-bericht! Ben al verschillende keren van plan geweest om een tweede editie te schrijven, maar het komt er precies maar niet van. Ach ja, terug aan het werk zijn en daar ook voldoende rust voor nemen, krijgt nu eventjes wat voorrang op al de rest; bloggen komt ook wel weer terug 🙂

  1. Haha, misschien komt het er nog wel eens van om ze te vereeuwigen op foto. Als dat lukt dat zie je hier zeker een keer verschijnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.