Vogelspotter

Toen ik in augustus 2006 een blog-pagina toevoegde aan Zwartraafje was dit slechts één van de vele pagina’s die terug te vinden waren op mijn site. Niet veel meer dan een soort online dagboek waarin ik bijhield wat ik vond van de boeken die ik las en series/films die ik zag. In die periode had ik ook totaal geen contact met andere bloggers. Je kon zelfs geen reacties achterlaten op de blogpagina. Er was alleen een gastenboek. Yep, zolang draait Zwartraafje al. Een gastenboek is ondertussen even prehistorisch als een gsm waarvan de batterij langer dan één dag meegaat.

Wat was ik blij toen ik eerst Bloglovin ontdekte én vervolgens via Social Media verschillende bloggers wat persoonlijker leerde kennen. Die interactie is nog steeds wat ik het meeste waardeer aan het bloggen. Ok, dat én het feit dat ik ongelimiteerd over boeken kan bloggen. Toch zijn er ook andere zaken die het bloggen voor mij heel mooi maken.

Misschien klinkt het ijdel wanneer ik zeg dat ik het leuk vindt om de naam Zwartraafje ergens te zien opduiken. Die vermeldingen maken me echter heel blij vermits ze in mijn ogen een teken zijn dat mensen appreciëren wat ik doe.

Daarom vind ik het dan ook heerlijk …

wanneer ik op de achterflap van een boek plots een stukje lees dat er wel heel bekend uitziet.

Zo’n quote wordt immers niet vooraf aangekondigd. Soms hoor ik het van iemand anders, soms ontdek ik het zelf maar het is iedere keer een verrassing waar ik erg gelukkig van word. De eerste keer was het er eentje op de binnenflap van De duistere fae van Julie Kagawa. De laatste keer (voor zover ik het weet alleszins) was het onderstaande quote op de achterzijde van Ziel van ijzer (Patricia Briggs)

wanneer een auteur reageert op een recensie

Al helemaal wanneer het een grappige reactie is als deze van Elsbeth Witt.

wanneer een uitgeverij één van mijn recensies deelt via Social Media of een foto op instagram deelt

Op die manier ontdek ik iets te vaak naar mijn zin dat er een typfout in mijn blogpost of recensie staat. Ooit ga ik een keertje beginnen met het nalezen van mijn schrijfsels vooraleer ik ze publiceer.

wanneer ik lieve complimenten ontdek op Emmy’s Blog in de Spots

Wat een lieve woorden. Het doet echt deugd om te lezen dat mensen je blog graag lezen.

wanneer ik mezelf zie opduiken in iemands lijstje van blogs die hij/zij graag bezoekt

Dankjewel Nikita! Mocht ik ooit om de een of andere reden een referentiebrief nodig hebben dan vraag ik eens heel lief aan collega-bloggers of ze me willen aanprijzen. 😉

wanneer ik even een gastoptreden mag doen op iemand anders zijn/haar blog

bij Jolien bijvoorbeeld, maar ook bij Mustreads or not én heel lang geleden ook een keertje bij Adorable Books

wanneer ik plots mezelf zie verschijnen in iemands blogpost

In Audrey’s verslag van onze ontmoeting van Krystal Sutherland bijvoorbeeld. Of in dit lijstje van Marcia.

wanneer mensen aan je denken wanneer ze ergens raven of boeken zien en je dat dan even laten weten via Facebook, Twitter, …

Dankjewel Vanessa!

Wanneer niet alleen je recensies maar ook je knutselwerkjes gedeeld worden

Echt leuk om te horen dat het een van je favoriete bladwijzers werd Joany. Nu maar hopen dat hij nooit verdwijnt in die gevaarlijke boekenlegger-vortex. 😉

Wat maakt jullie gelukkig tijdens het bloggen?

8 gedachten over “Vogelspotter”

  1. Zo leuk om te zien hoeveel je al bereikt hebt in al die jaren! Ik vind het zelf ook altijd leuk als mensen iets zien wat perfect bij jou past en dat ze dan aan je denken, haha. Contact met uitgeverijen en bloggers blijft ook gewoon geweldig leuk!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.