Een gestolen kus – Bella Andre

Titel: Een gestolen kus
Reeks: Sullivans #9
Auteur: Bella Andre
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 276p.
Prijs: 17,50€
Bron: recensieboek

Voor Mary Sullivan is Kerstmis altijd de speciaalste tijd van het jaar geweest, waarin ze zich met hart en ziel aan haar familie wijdt. Ook nu weer stort ze zich vol overgave op de voorbereidingen, in afwachting van haar acht kinderen en hun partners. Liefdevol hangt ze alle versieringen op die haar kinderen door de jaren heen voor haar hebben gemaakt, en elk ornament brengt zijn eigen golf herinneringen met zich mee.

Dan staat ze met het oudste versiersel in haar handen, dat haar geliefde Jack haar gaf voor hun eerste kerst samen. Mary wordt meegevoerd naar die eerste dagen van hun liefde en ze herleeft de stormachtige romance die de basis zou gaan vormen voor haar prachtige familie …

Mijn mening:

Liefde op het eerste gezicht lijkt een familietrekje te zijn bij de Sullivans. Dat wordt nogmaals bevestigd nu we in dit boek het liefdesverhaal volgen van Mary en Jack, het koppel waarmee alles begon voor de Sullivan-clan van Palo Alto. Net als hun kinderen vielen ook zij op slag voor elkaar. Inclusief vuurwerk, bibberende knieën, krullende tenen én lippen die blijkbaar zo lekker smaken dat ze een vijfsterren beoordelijk op Resto.be verdienen. Yep, de titel van dit boek is geheel op zijn plaats. Er wordt immers heel wat gekust.

Het verliep echter allemaal iets te vlotjes voor me. De boeken van Bella Andre zijn perfect geschikt voor wie houdt van boeken die gegarandeerd eindigen met een vrolijke noot. Al zou ik het boek zelf net meer geapprecieerd hebben wanneer het niet enkel de positieve zaken toonde maar ook het verdere verloop van hun huwelijk. De liefde zou er niet minder groot door worden maar het boek zou inhoudelijk wel meer te bieden hebben.

Jack en Mary hun verhaal was voor mij persoonlijk net iets te luchtig om mijn aandacht vast te weten houden. Ik weet dat dat vrij gek klinkt vermits dit echt boeken zijn die je met je verstand op nul kan lezen maar het verhaal moet me natuurlijk wel voldoende fascineren om niet afgeleid te worden én niet op te merken dat sommige zaken nogal vaak herhaald worden.

Mary’s wantrouwen en onzekerheid door verkeerd ingeschatte relaties in het verleden bijvoorbeeld. Of de herhaling op het vlak van liefdesverklaringen en het verbreken van hun eigen voornemens.
Nee, we gaan nu nog niets met elkaar beginnen … doet het vervolgens toch. Oh nee, dit mogen we niet meer mogen laten gebeuren … enkele pagina’s later doen we het lekker opnieuw.

Misschien moet ik me er maar bij neerleggen dat dit luchtige genre me minder aanspreekt als een aantal jaren geleden. Ik hou nog steeds van romantiek maar dan liefst in combinatie met spanning, humor of fantasy-elementen.De boeken van Bella Andre zijn echter stuk voor stuk een eerbetoon aan de liefde. Perfect leesvoer dus voor wie gek is van romantiek én niet struikelt over het feit dat mensen blijkbaar kunnen smaken naar citroen en suiker. Ik vind het al vrij bizar wanneer men zegt dat iemand naar een appeltaartje ruikt maar daar kan ik me met de nodige fantasy nog iets bij voorstellen. Een fruitig parfum met een vleugje kaneel bijvoorbeeld. Iemand die naar citroen en suiker smaakt heeft zich waarschijnlijk gewoon vergist en zich met lemon curd ingesmeerd in plaats van body lotion.

2 gedachten over “Een gestolen kus – Bella Andre”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.