Blogger Vriendenboek #97

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sasha van One Girl’s Happiness Project in de spotlight.

Naam:
Sasha

Leeftijd:
27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Office Management.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Bestaat er een hobby buiten lezen? Daar had ik nog nooit over nagedacht!

Je favoriete eten:
Hmm, dat zal eerder troostvoeding zijn dat me altijd gelukkig maakt. Macaroni bijvoorbeeld en poptarts.

Je lievelingskleur:
Rood of turquoise, ik kan niet kiezen…

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb niet echt ruimte om nog iets anders te verzamelen.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb het even moeten opzoeken op Goodreads, en het blijkt The Devil Wears Prada te zijn. Een kleine guilty pleasure die ik inderdaad al heb gelezen. En meerdere keren ook.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik ben nog steeds meer dan beetje kwaad op The Kiss of Deception. Ik had al een slecht gevoel toen ik de korte beschrijving las, maar door alle lof dat het boek kreeg, besloot ik toch om het te lezen. Had ik beter niet gedaan. Je kan het hele boek samenvatten in vijf zinnen, meer gebeurde er niet en het irriteerde mij mateloos. Weggegooid geld spijtig genoeg.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb het ooit één keer geprobeerd, maar het is echt niets voor mij. Ik verloor steeds mijn aandacht.

Heb je een favoriet genre?
Ik heb een duidelijke voorliefde voor contemporary boeken waarbij het hoofdpersonage een mental health issue heeft. Boeken zoals Am I Normal Yet? en A Tragic Kind of Wonderful kunnen je zo veel leren over deze ziektes en ik vind het geweldig interessant om ze te lezen.
Maar daarnaast hou ik ook van fantasies en sci-fi boeken net omdat ze niet aanleunen bij de werkelijkheid.
Eerlijk? Buiten detectives lees ik zo’n beetje alles.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Euhm… Goh… Dat zou dan stiekem Unearthed zijn, een nieuw boek van Amie Kaufman en Meagon Spooner dat in januari 2018 verschijnt. (Of was dat niet de bedoeling van de vraag? *kijkt onschuldig*)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Momenteel woon ik even terug bij mijn ouders tot mijn eigen huis helemaal klaar is, en in dat huis ga ik een echte bibliotheek hebben. Hoe die juist ingedeeld zal worden, weet ik nog niet, maar ik ga sowieso mijn gelezen boeken scheiden van mijn TBR. Anders is het te moeilijk om te weten wat ik nog moet lezen. (Ik hoop voor jou dat je snel toekomt aan het uitpakken van al je boeken én het inrichten van je nieuwe bibliotheek. Dat moment was iets waar ik het meeste uitkeek tijdens onze eigen verbouwing.)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Heel af en toe lees ik een e-boek en daar heb ik zeker geen problemen mee, maar ik kies toch het vaakst voor fysieke boeken. Die toekomstige bibliotheek moet op één of anderen manier vol komen te staan.

Heb je een favoriet boek?
Hoe durf je zoiets te vragen!? (Haha, jij bent echt de eerste de het antwoord geeft dat ik zelf automatisch denk wanneer ik deze vraag lees.)

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik kan niet kiezen!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
*kuch* Euhm, ik denk dat ik tegenwoordig dicht tegen de 500 boeken zit. En dat zelfs na ik er bijna 100 heb weggedaan bij mijn eerste verhuis. Oeps.

Wat is je laatst gekochte boek?
In juli ga ik al voor de derde keer naar YALC in Londen en ter voorbereiding probeer ik zo veel mogelijk boeken te lezen van de auteurs die aanwezig zijn. Mijn recentste boeken zijn dan ook in één bestelling: Who Runs the World, Close Your Eyes, Spellbook of the Lost and Found, Pantomime en Potion Diaries.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik kan mij geen tijd herinneren waarin ik niet zat te lezen, maar Witte-Heksennacht van Marc De Bel opende mijn ogen naar een ander soort boek toen ik ongeveer 10-11 jaar was. Daarna ging ik op zoek naar andere boeken zoals deze en las ik zoveel ik kon.
Later, toen ik ongeveer 19 was, deed (en ik schaam mij echt dat ik dit zeg) Twilight hetzelfde. Dankzij Twilight leerde ik YA kennen en ontstond mijn huidige boekenverslaving die al zo lang duurt.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Marc de Bel! Bijna al zijn boeken hebben een soort van magisch realisme in zich en ik was verzot op elk boek dat ik van hem las.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik gok dat dat Gail Carriger is. Haar steampunk verhalen vol met vampieren, weerwolven en geesten zijn zo verslavend en hilarisch dat ik elke titel onmiddellijk koop. Allemaal aanraders! (Oh, die moet ik onthouden. Ik hou van Steampunk, van vampieren én van weerwolven en geesten. Het kan dus ver niet anders of ik ga die boeken geweldig vinden.)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Dat zijn er eigenlijk een hele hoop. De Harry Potter boeken, Het nachtcircus, Water for Elephants… allemaal boeken die zo goed waren dat ik ze regelmatig terug lees.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik kan heel moeilijk een boek DNF’en omdat ik één of andere irrationele hoop heb dat het boek beter zal worden. Ik heb dus al een hoop boeken tegen mijn zin uitgelezen. zijn er twee waar ik onmiddellijk aan denk.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Six of Crows
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Soulless
Harry Potter en de steen der wijzen
Asking for It

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #97”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.