Foto-update #94

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Huh, wat voor een gek pakket is dit? Ah, … Ik had niet verwacht dat de covers op deze manier verzonden zouden worden. Wel slim gezien van de mensen van Boekerij. Door deze verpakking kunnen de covers uiteraard niet (of toch minder snel) kreuken tijdens het transport.

Ik blijf het jammer vinden dat de coverillustraties veranderd zijn maar ik vind het wel heel knap dat de uitgeverij hun lezers op deze manier de kans geeft om hun reeks bij elkaar te laten passen.

Er kwam echter nog meer post. Een kaartje van mijn nicht die op vakantie ging naar Vietnam en Cambodja. Dankzij haar kaartjes en de theezakjes die ze na vrijwel elke vakantie voor me meeneemt verken ik zelf ook een beetje de hele wereld.

Een tijdje terug ging ik op babybezoek bij het dochtertje van mijn neef en zijn vriendin. Nu is het bij ons sowieso traditie om voorleesboeken cadeau te geven maar vermits Boekies en Cookies een geweldig duo vormen besloot ik ook nog wat koekjes te bakken.

Het is één van mijn favoriete recepten uit Leila Lindholm’s Piece of Cake bakboek vermits je er eindeloos mee kan variëren.

Ook deze super leuke bladwijzers die ik via Etsy bestelde kwamen aan én ik ben er echt super blij mee. Als je me op Instagram volgt heb je er waarschijnlijk al twee zien langskomen in mijn feed.

Mijn moeke verraste me onverwachts met dit perfecte cadeautje. Al moet ik wel toegeven dat ik niet meteen doorhad wat er de bedoeling van had. Ik vroeg me zelfs héél even af of het bedoeld was om rond je pols te dragen. Maar het is uiteraard de bedoeling dat je het rond je boek of (in mijn geval) notitieboek spant zodat je steeds schrijfgerei bij de hand hebt. Perfect dus voor mijn recensienotities.

Eind deze maand zijn mijn echtgenoot en ik 17 jaar samen. Dat ik hem nog steeds heel graag zie bewijst deze reorganisatie in de boekenkast. Ik heb immers heel wat verschoven zodat HIJ een extra boekenplank kreeg. Yep, dat is een liefdesverklaring!

Iemand een idee waar je polsverband ook in andere kleurtjes kan kopen? Paars bijvoorbeeld want de meeste zijn vleeskleurig en die zien er echt niet leuk uit.

Onverwachtse post die me helemaal gelukkig maakte. Dankjewel dat je aan mij hebt gedacht Audrey! xxx

Dat bovenste kaartje is ook nog eens gesigneerd door Amy Ewing.

Daar bleef het echter niet bij want die dag kwam ook het gesigneerde exemplaar van Nalini Singh aan dat ik een tijdje terug bij Melissa won. Bovendien kreeg ik ook een mailtje met de melding dat ik een culinair/creatief boekenpakket had gewonnen door mee te doen aan een enquete van WPG.

Make-up is nog steeds niet aan mij besteed. Dit is dus waarschijnlijk de enige manier waarop je mij met van die oogschaduw-staafjes bezig zal zien. 😉

Ik zou niet versteld hebben gestaan moest ik uit deze donkere wolken plots een rood muiltje naar beneden hebben zien vallen. De honden in de buurt waren alleszins zo hard aan het blaffen dat het leek alsof hun vriendje Toto er door ontvoerd was. Dat ik zo’n uitspraken doe bewijst volgens mijn echtgenoot dat ik de grootste nerd van ons twee ben. 😉

Eigenlijk blijf ik het heel straf vinden dat je met slechts drie ingrediënten (ok, vier wanneer je ze extra zoet wil maken door ook agava of esdoornsiroop toe te voegen) lekkere brownies kan maken die ook nog eens een pak gezonder zijn dan de originele versie.

Een dag of twee later wilde ik de Granola uit Havermoutje nog eens maken maar toen ik besefte dat ik geen pecannoten meer had (Ah nee, die zaten in die lekkere brownies). Daarom besloot ik uiteindelijk zelf een combinatie te bedenken met ondermeer rauw cacaopoeder, zonnebloempitten, hazelnoten en chocoladechips.

Eindelijk komt het zonnetje wat vaker piepen. Samen met het zoontje van een vriendin speelde we onder de parasol een gezelschapspel én ja hoor er waren ook zwarte raafjes aanwezig. 🙂

Ik word er sowieso al blij van wanneer er traditionele post tussen de reclamefolders en rekeningen ligt. Als het dan ook nog eens een lief kaartje is als dit (+ die super mooie bladwijzer) dan word ik er NOG vrolijker van. Dankjewel Annemieke! xxx

Vandaag kwam ook mijn gewonnen WPG pakket toe. Nu drinken we hier thuis allebei geen alcohol maar ik vermoed dat ik wel iemand anders gelukkig zal kunnen maken met dat Cocktail-boek. Die Van puntje tot puntje lijkt me dan weer wel heel leuk. Het ziet er immers naar uit dat ik op drakenjacht kan gaan.

9 gedachten over “Foto-update #94”

 1. Dat opbergzakje dat je van je moeke cadeau kreeg lijkt me erg praktisch. Zou ik wel eens zelf willen maken ;-). Helaas kan ik jou niet helpen met een anderskleurig polsverband. Bij deze in elk geval proficiat met jullie 17 jaar samenzijn! En inderdaad, wat een mooi gebaar naar de echtgenoot toe. Binnenkort post ik ook weer iets rond granola. Zoals je terecht opmerkt: veel gezonder dan de versies uit de winkels. Ik vind overzichten als deze echt leuk om te lezen.

  1. Het is niet echt een zakje hoor Hilde. Eigenlijk is het niet meer als een brede elastische band met een klein stukje dubbelgestikt zodat je er een potlood kan tussenschuiven. Dat zal dus een heel snel diy-projectje zijn. Als ik zo’n brede elastische band koop kan ik misschien wel aan moeke vragen dat ze het omtovert tot een paars polsverband. 🙂

   1. Oh dank je voor de toelichting Liesbet. Op de foto leek het zo anders. Snelle DIY projectjes zijn ook leuk :-). Ik vind het nu ook fijn dat ik dat onder de knie heb dankzij de avondschool en ‘Basis naaien’. Zo maakte ik onlangs nog een zakje voor een blokfluit. Ik vind daarin m’n ontspanning. Jouw moeke zal dit wel beamen ;-).

 2. Een boekenplank vrijmaken voor je man is echt de hoogste vorm van liefde! Hier gaat het meestal andersom, ik pik steeds meer van Jimi’s planken in.. oeps!

  Je foto-updates doen me door alle foto’s van lekkernijen overigens iedere keer extra erg uitkijken naar de High Tea in augustus 😀 haha en natuurlijk ook het vooruitzicht om in zulk leuk gezelschap te verkeren!

  1. Die eerste alinea van je reactie heb ik daarnet even luidop voorgelezen maar er kwam niet echt veel reactie op. 🙂
   Haha, nu maar hopen dat het gebak niet tegenvalt die dag. Ik kijk er alleszins naar uit om je nog eens offline te ontmoeten.

 3. Van puntje tot puntje ziet er wel heel leuk uit ja. Draken. 😀

  Een beetje leuk polsverband is echt nergens te vinden. In ieder geval niet zulke. 🙁 Alsof als je last hebt van je pols je er ineens niet meer leuk uit wilt zien.

 4. Hihihi, die oogschaduw! Ik doe dat heel af en toe wel eens op, maar krijg zo’n palletje sowieso nooit leeg vooral het volgens de verpakking vervallen is. Leuk idee alleszins om het in dat geval te houden om mee te knutselen 🙂

  En geen idee waar je gekleurde polsverbanden kan vinden (ik heb hetzelfde blauw-groene), al hoop ik vooral dat je het ondertussen niet meer nodig hebt!

  1. Die kleurtjes zijn gekleurde kalk hoor, al heb ik daar in het verleden inderdaad ook oogschaduw voor gebruikt. De staafjes komen dan weer echt van een cosmetica-afdeling. Ach ja, make-up is niet voor iedereen weggelegd hé en op deze manier gaat het inderdaad niet verloren. Het polsverband heb ik ondertussen gelukkig niet meer non-stop in gebruik. Het zou net iets te warm zijn met deze temperaturen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.