Blogger Vriendenboek #96

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Michelle van My Books & life in de spotlight.

Naam:
Michelle Korthout

Leeftijd:
25 going on 26 – wat word ik oud!

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb rechtspraktijk gestudeerd in Leuven. Daarna ben ik overgestapt naar Brussel waar ik een schakelprogramma Master in de Rechten volgde. Na twee jaar heb ik dit spijtig genoeg moeten opgeven door een chronische ziekte.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Momenteel ben ik nog gedwongen om me vrij rustig te houden, dus heb ik enkel hobby’s die je kan uitoefenen in een liggende of zittende toestand. 😉 Netflix is dan ook mijn beste vriend. En af en toe geef ik graag toe aan mijn guilty pleasure: reality tv. Heerlijk vind ik het om me onder te dompelen in het leven van de Rich & Famous zoals de Kardashians.

Je favoriete eten:
Frietjes van de frituur! Elke zaterdag eten we dit en als er nog maar iets dreigt tussen te komen, voel ik al een donderwolk boven mijn humeur hangen. Daarnaast eet ik ook héél graag sushi, al eet ik dit niet zo heel vaak.

Je lievelingskleur:
Paars.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet echt, al verzamelde ik vroeger wel postzegels. We hadden zelfs een postzegelclub op school. Buiten mijn leraar en mij waren er wel amper andere leden…

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Goh… ‘Ons derde lichaam’ van Edward van de Vendel staat al jaren ongelezen in mijn kast. Dit boek heb ik ooit eens meegebracht van uit een tweedehandswinkel, meer verleid door het kleine prijsje dan de inhoud. Net ging ik de achterflap eens bekijken – dit is waarschijnlijk zelfs de eerste keer in minstens vijf jaar dat het boek aangeraakt wordt – en eigenlijk klinkt het best wel interessant. Wie wilt er nu geen boek lezen dat zich deels afspeelt op het Eurovisiesongfestival?! Misschien moet ik ‘Ons derde lichaam’ maar wat hoger op mijn ‘te lezen’-lijstje zetten.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Dit is me pas nog overkomen. Zoals ik hierboven al vertelde, kan ik van tijd tot tijd genieten van wat reality tv. Zo ook van The Bachelor en The Bachelorette. Een Bachelorette van een aantal jaren geleden heeft een boek geschreven over haar ervaringen tijdens en na de show. “Die moet ik hebben,” dacht ik. Na 50 pagina’s wist ik al dat het een flutboek is en nu ligt het al enkele weken onaangeroerd op mijn nachtkastje.

Luister je naar audio-boeken?
Dat heb ik nog nooit gedaan. Onlangs heb ik er wel enkele gevonden en heb ik me voorgenomen om er eens naar te luisteren als ik een stukje ga wandelen.

Heb je een favoriet genre?
Niet echt. Ik lees wel heel graag historische fictie en een paar maanden geleden ben ik terecht gekomen in de wereld van de YA fantasy. Aan dit laatste genre heb ik ondertussen wel een beetje mijn hartje verloren.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Veel te veel! Ik heb een wishlist van vijf pagina’s lang. Maar momenteel zou ik het liefst wat meer YA fantasy boeken kopen. Zo wil ik heel graag de Throne of Glass-reeks lezen en The Bone Season-trilogie. Die zullen dan ook vlug hun weg naar mijn boekenkast vinden. 🙂

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn grote boekenkast staat ingedeeld op kleur. En ik vind dit zo mooi! Als ik ‘s avonds in bed lig, kan ik er naar blijven kijken. Het is een zicht dat ik nooit beu wordt. Sinds kort heb ik ook nog een mini-boekenkastje en daar staan vooral mijn young adult hardcovers en non-fictie boeken in – al gaat de non-fictie afdeling binnenkort moeten wijken voor meer YA-boeken. En deze staan dan weer geordend op grootte, zodat ik mooi alle series bij elkaar kan plaatsen. Hier en daar heb ik ook nog wat legplanken met vooral klassiekers.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Het allerliefst lees ik een fysiek boek. Het gevoel en de geur van zo’n echt boek kan nog altijd niet op tegen een ebook. Ik zou misschien wel overwegen om een ebook mee te nemen op vakantie in plaats van een fysiek boek – want ja, maximum 20 kilo enzo…

Heb je een favoriet boek?
Tot een paar weken terug kon ik nooit een boek aanduiden als favoriet. Nu kan ik met volle overtuiging zeggen dat ‘Hof van Mist en Woede’ echt mijn allerliefste en allerfavorietste boek is! Nu is het afwachten of ‘Hof van Vleugels en Verwoesting’ daar verandering in zal brengen… (Dat boek heb ik zelf onlangs nog maar voor het eerst gelezen en ik heb er zo van genoten dat ik het ongetwijfeld ga willen herlezen in de toekomst.)

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Strange the Dreamer van Laini Taylor, zonder twijfel. Dat blauw met dat goud… Hemels!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Dat zullen er tussen de 200 en 250 zijn.

Wat is je laatst gekochte boek?
‘Throne of Glass’ van Sarah J. Maas. Ik ben dus al begonnen met deze serie te verzamelen. 😉

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat weet ik nog heel goed, al is het al lang geleden. In de lagere school gingen we om de paar weken met ons klasje naar de bib. En al in het eerste leerjaar greep ik naar de ‘horrorboeken’ zoals de Kippenvel-reeks of De Griezelbus van Paul van Loon. Later kwamen hier de boeken van Marc de Bel bij.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Moeilijke vraag.. Het zal een tweestrijd geweest zijn tussen Paul van Loon en Marc de Bel.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Nicci French is een echte auto-buy voor mij. Zij is/zijn (dit vind ik altijd vervelend bij schrijversduo’s) voor mij het beste wat er te vinden is op het vlak van thrillers.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Nog geen enkel. Ik heb veel te veel ongelezen boeken om boeken te gaan herlezen. Bij ‘Hof van Mist en Woede’ had ik wel onmiddellijk zin om er opnieuw aan te beginnen. Dat zal dit jaar vast nog wel gebeuren. Prythian is een wereld waar ik eindeloos zou kunnen vertoeven.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Laatst nam ik deel aan een leesclub van Hebban.nl. en daar lazen we Eva van Bregje Bleeker. Viel dat even tegen zeg… Ik zag er op voorhand echt naar uit om dit boek te lezen omdat het over dementie gaat. Uiteindelijk moest ik echt mijn best doen om het uit te lezen. Als het niet voor een leesclub was geweest, had ik het waarschijnlijk niet uitgelezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
M: Ma – Hugo Borst
I: In het water – Paula Hawkins
C: Caraval – Stephanie Garber
H: Holding up the Universe – Jennifer Niven
E: Elke Dag – David Nicholls
L: Life on Sneakers – Evi Renaux
L: Love Letters to the Dead – Ava Dellaira
E: Every Last Word – Tamara Ireland Stone

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #96”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.