In de sjakosh

Onlangs schreef Kathleen een In de sjakosh-blogpost. Ze deed dit al een keertje en toen ik die blogpost opnieuw las viel me op dat ik haar al een hele poos volg. Ik weet niet meer goed wanneer ik daar juist mee begonnen ben maar ook die eerste Sjakosh-post had ik dus gelezen. Toen leek het me al een leuk idee om zelf ook eens de inhoud van mijn handtas vast te leggen op foto. Het lijkt soms wel alsof die mysterieuze binnenkant voor sommigen een staatsgeheim is maar bij mij dus alleszins niet.

De handtas zelf kocht ik tijdens de zomer van 2016 op een rommelmarkt. Ik ben er super blij mee vermits hij tegen een stootje kan én groot genoeg is om er telkens ook wat leesmateriaal in mee te nemen. Jammer genoeg is het gewoon een muggle-handtas en beschik ik dus niet over die superhandige optie van Hermione’s tasje. Bij mij blijft het dus beperkt tot één boek in plaats van een hele bibliotheek, kleerkast én toverdrankjes-kabinet. Maar wat zit er nu wel in de handtas van deze boekenworm ….

een koek! Tja, als diabeet heb ik steeds trage suikers op zak

– snelle trouwens ook … vandaar de Dextro Energy

– papieren zakdoekjes
Normaal zijn het er katoenen maar die zaten op dit moment allemaal in de was.

lippenbalsem
Liefst met een lekker smaakje. De deze zou naar suikerspin moeten proeven al heb ik daar nog niet veel van gemerkt

haarrekkertje en een clip om het haar uit mijn ogen te kunnen houden.
Altijd handig – al helemaal wanneer je probeer te fietsen terwijl je dankzij rukwinden niet veel meer te zien krijgt dan je eigen haarlokken.

Sitekaartjes
Je weet maar nooit wanneer je die nodig hebt

Portefeuille
Ja, die is van hetzelfde merk als de handtas. Nee, ik wordt niet gesponsord door die firma. Ik vind het gewoon heel leuk dat hun materiaal zo lang meegaat. Dit exemplaar is ondertussen al zo’n 10 jaar oud.

opvouwbare boodschappentas

sleutelbos
Heel belangrijk want anders geraak je niet terug binnen. Dat heb ik jammer genoeg al enkele keren ondervonden. Toevallig ook weer dankzij rukwinden.

Portomonnee met klein geld
Die is nog geen decenium oud. Ik kocht hem enkele jaren terug bij de wereldwinkel en vind hem super handig.

Zoetstof
In een super oud doosje dat ik telkens aanvul vermits het zo’n handig formaat is.

Pillendoosje
Het is natuurlijk niet leuk dat je er dagelijks een aantal moet nemen maar dankzij een lieve vriendin kan ik dit wel in stijl doen.

Gsm-hoesje
Normaal met de gsm erin maar die had ik even nodig om foto’s te maken. 😉

Testmateriaal
Vermits de schommelingen van mijn suikerwaarden soms verdacht veel weg hebben van een jojo-effect moet er af en toe geprikt worden.

E-reader
Ik heb eigenlijk altijd leesvoer bij me. De ene keer een fysiek boek, de andere keer deze compacte bibliotheek.

Spiegeltje
Ok, dat zat er vroeger niet in maar dit leuke exemplaar dat ik bij Kwante won is ondertussen een vaste handtas-resident geworden.

Notitieboekje én pen
Je weet immers nooit wanneer de inspiratie opduikt. De schriftjes die in mijn handtas meegaan staan meestal na enkele maanden vol met allerlei zaken. Van boodschappenlijstjes en titels van boeken tot prijzen, adressen, ideetjes, nota’s voor een recensie, …

Zo, nu weten jullie meteen ook waarom sierlijke ietsiepietsie-mini handtasjes niet aan mij besteed zijn.

8 gedachten over “In de sjakosh”

  1. Nou, ik vind dat het nog meevalt 🙂

    Wat zit er bij mij standaard nog meer in:
    Een kleine agenda
    Lensgerief (potje en vloeistof)
    Massa’s balpennen
    Een flesje water

    1. Gelukkig heb ik mijn bril niet meer nodig en noteer ik wanneer ik niet thuis ben afspraken meteen via de smartphone in mijn kalender. Die twee besparen me al heel wat ruimte waardoor ik plek heb voor een flesje water wanneer ik eens wat langer weg onderweg ben. Dat laatste zit er echter niet altijd in vermits die tas dan wel heel zwaar gaat wegen. 🙂

  2. Ohhh dit is wel een HELE LEUKE post zeg haha! Leuk om te zien welke spulletjes je altijd bij je hebt! Hier wissel ik heel vaak van tas, dus dan blijven sommige dingen vaak weer slingeren enz, das echt vervelend. Maar ik heb m’n tas ook altijd zo vol zitten en met wat allemaal: geen idee hahaha. Als ik met Milan de deur uitga, dan is ie nog eens dubbel zo vol xD

    1. Nu ben ik wel benieuwd naar de inhoud van jouw tas. Eigenlijk wissel ik niet zo vaak van handtas omdat ik altijd schrik heb dat ik iets ga vergeten over te laden.

  3. Oh wat een leuke post. En een leuk telefoon hoesje. 😀 Ik heb dus helemaal geen sitekaartjes. Zou niet weten aan wie ik die moet geven en maken kan ik ook al niet, haha. 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.