Blogger Vriendenboek #92

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Demi van Books and Parchment in de spotlight.

Naam:
Demi

Leeftijd:
22

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer nog en doe de Geschiedenis Lerarenopleiding in Tilburg.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja! Ik doe Irish dancing (denk aan Riverdance en Lord of the Dance), al een jaar of 6 en dat is eigenlijk mijn allergrootste hobby. Daarnaast ben ik ook graag creatief bezig.

Je favoriete eten:
Hmm ik houd erg veel van Italiaans eten!

Je lievelingskleur:
Paars of groen

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel niet echt iets, maar heb wel veel beeldjes in mijn boekenkast en kamer staan.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Pfoe, dit is een lastige vraag. Dit zijn er denk ik meerdere. Sommige van deze boeken heb ik al wel gelezen en sommige niet. En toch blijf ik meer boeken kopen, maar dat is denk ik een probleem dat voor meerdere boekenliefhebbers 😉 (dat is inderdaad een erg herkenbaar probleem.)

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Voor mij was dit echt A Court of Thorns and Roses en A Court of Mist and Fury. Ik hoorde echt alleen maar goede dingen over deze boeken maar toen ik het eerste deel uiteindelijk zelf had gelezen viel het erg tegen.

Luister je naar audio-boeken?
Nee eigenlijk nooit. Ik kan me daar niet op concentreren. Dat heb ik ook vaak met series of films. Dan ga ik iets heel anders doen waardoor ik alles mis.

Heb je een favoriet genre?
Fantasy en Young Adult!

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Mijn verlanglijst op Bol.com is behoorlijk lang. Maar ik heb ontzettend veel goede dingen gehoort over Kids of Appetite dus die zou ik wel graag willen kopen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?

Series staan bij elkaar, boeken van dezelfde schrijvers staan ook bij elkaar en verder staat het eigenlijk een beetje willekeurig ingedeeld.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb geen e-reader en lezen op mijn telefoon vind ik verschrikkelijk dus ik lees alleen fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Heel veel zelfs. Onder andere the Mortal Instruments serie vind ik geweldig. Maar ook boeken van J.R.R. Tolkien behoren tot mijn favoriete boeken.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De Firebird trilogie!
Ik ben echt verliefd op deze covers!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Meer dan 200 maar niet meer dan 300 denk ik.

Wat is je laatst gekochte boek?
De Eerste Wereld van Marc Lommert

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat was voor mij de Hobbit. Dit boek las mijn vader toen ik jong was aan mij voor en toen ik oud genoeg was om het zelf te lezen, las ik het zelf. En met dit boek is mijn liefde voor lezen toch wel echt begonnen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Tolkien is altijd een favoriet geweest. Toen ik richting de puberteit ging las ik veel Carry Slee en Francine Oomen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Cassandra Clare

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik herlees boeken eigenlijk bijna nooit, dus ik heb nog nooit een boek meer dan drie keer gelezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
A Court of Thorns and Roses. Ik heb met dit boek zo vaak op het punt gestaan om het weer weg te leggen maar iedereen bleef maar zeggen dat het beste nog moest komen en dus las ik maar door. Uiteindelijk heb ik het boek wel uitgelezen maar wat ben ik daar moeilijk doorheen gekomen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Dit was even een zoektocht, maar uiteindelijk is het me toch gelukt!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.