Blogger Vriendenboek #88

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Marleen van Favoritez in de spotlight.

Naam: Marleen

Leeftijd: 21 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben op dit moment 3e jaars student Rechtsgeleerdheid in Nijmegen. Ik hoop dit jaar mijn bachelor af te ronden en dan te beginnen met een master, al weet ik nog niet precies welke master dit zal worden!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Naast lezen hou ik van ontzettend van reizen. Mijn bucketlist met bestemmingen groeit elke dag en ik heb gelukkig ook al wat prachtige bestemmingen mogen afstrepen!

Je favoriete eten:
Chocola natuurlijk 😉 Perfect bij een fijn boek en een warme kop thee!

Je lievelingskleur:
Ik heb eigenlijk heel veel favoriete kleuren, maar op dit moment zijn aquablauw en roze favorieten.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb altijd badeendjes gespaard! Op het hoogtepunt had ik ruim 350 verschillende eendjes. Daar ben ik al een tijdje mee gestopt, maar mijn favorieten heb ik altijd bewaard. Nu spaar ik natuurlijk boeken en fijne herinneringen en foto’s van de reizen die ik heb mogen maken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik durf niet te zeggen welk boek het langst in mijn kast staan, maar De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch staat al een hele tijd in mijn kast. Ook Voor ik doodga heeft al heel lang een plekje. Beide boeken heb ik gelezen. De echte jeugdboeken, zoals de Hoe overleef ik-serie heb ik nog wel, maar deze staan niet in mijn kast.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Een miskoop wil ik het niet noemen, maar ik had achteraf wel een beetje spijt dat ik Wink, Poppy & Midnight heb ik gekocht. Het was op zich best een leuk boek, maar niet echt mijn ding. Daarvan had ik op dat moment ook een ander boek kunnen kopen.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik vind dat verschrikkelijk. Ik heb een aantal luisterboeken een kans gegeven, maar de stem die het voorleest is vaak zo langzaam of saai dat ik me daar niet op kan concentreren. Gelukkig heb ik genoeg tijd om zelf een boek te lezen!

Heb je een favoriet genre?
Mag ik er meerdere noemen? Ik lees het liefst feelgood en young adult, al kan ik af en toe ook genieten van een thriller. Op mijn blog zie je ook recensies van die drie genres voorbij.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Er staan nog zoveel boeken op mijn verlanglijstje, maar Cress en The Kids Of Appetite staan nu bovenaan. Ik heb nog een aantal boekenbonnen dus die zullen snel een plekje naar mijn kast vinden!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken zijn georganiseerd op genre en dan staan alle auteurs bij elkaar. Ook staan de boeken van dezelfde uitgeverij weer bij elkaar, zoals je ook in de foto kunt zien!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees allebei, maar de laatste tijd neig ik meer naar ebooks want ze lezen de laatste tijd wat fijner in bed. Ik heb daarentegen nog wel heel wat fysieke exemplaren in mijn bezit die wat voorrang hebben, dus ik wissel het een beetje af!

Heb je een favoriet boek?
Voor jou van Jojo Moyes is mijn favoriete boek allertijden! Iedereen moet dat boek gelezen hebben, vind ik.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik ben een grote fan van hardcovers, dus sowieso zijn bijna alle hardcovers die ik heb echte pareltjes. Maar de allermooiste cover is van Vertrouw me van Tahareh Mafi. Van dat boek is de buitenkant én de binnenkant fantastisch!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
De laatste keer dat ik mijn boeken heb geteld was rond de jaarwisseling en toen zat ik op de 280. De afgelopen maanden heb ik wat nieuwe boeken gekocht en gekregen dus ik zit nu denk ik op de 300 ongeveer! Ik kan hierbij wel zeggen dat ik het grootste gedeelte wel gelezen heb.

Wat is je laatst gekochte boek?
Scarlet van Marissa Meyer. Ik twijfelde of ik alle delen van The Lunar Cronicles wilde kopen, maar ze zijn zo mooi dat ik ze allemaal in mijn kast wil hebben.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik werd vroeger altijd voorgelezen uit Wipneus & Pim en Barbie-boeken. Toen ik zelf ging lezen las ik vooral de Hoe overleef ik-serie en boeken van Carry Slee. Die boeken hebben ervoor gezorgd dat ik veel ben gaan lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Dat zijn dus Carry Slee en Francine Oomen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Jojo Moyes spant de kroon met 12 boeken. Ik ben heel erg trots op mijn verzameling, want ik heb bijna al haar boeken in mijn kast. Ik moet nog één boek, Nachtmuziek, en dan heb ik mijn collectie compleet!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Dat zijn eigenlijk best veel boeken. Ik lees mijn favoriete boeken heel erg vaak opnieuw, maar Voor jou is er natuurlijk één van.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
De laatste tijd lees ik zelden boeken uit die ik niet leuk vind, maar op de middelbare school las ik HhhH van Laurent Binet voor Frans en dat boek heb ik echt verschillende keren door het raam willen gooien. Dat boek staat echt bovenaan de lijst met boeken die ik met tegenzin heb uitgelezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Het was even zoeken, maar het is gelukt!

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #88”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.