2017: Shelfies #3

18 juni 2015. Zo lang is het geleden sinds ik jullie de inhoud van mijn boekenkast toonde via een reeks blogposts die de toepasselijk naam Shelfies kregen. Enkele maanden geleden wilde ik jullie opnieuw een blik in mijn mini-bibliotheek tonen. Oorspronnkelijk dacht ik dat via enkele vlogs te doen maar het werd me al snel duidelijk dat ik me meer thuis voel achter het klavier dan voor de camera. Het akwardness-gehalte is dan plots ook een pak lager en ik voel me een pak comfortabeler.

Ik heb dus geen vlogs in petto voor jullie maar wel een heel deel foto’s. Vermits het om meerdere boekenkasten gaat heb ik het opnieuw opgesplitst in enkele blogposts. En ja er is wel het een en het ander veranderd. Zo zijn er heel wat boeken weg, en werden de daardoor vrijgekomen plekjes al snel weer opgevuld door nieuw leesmateriaal. Mijn bibliotheek is ook een beetje een fandom-museum geworden. Kijk maar even mee …

Na een mengelmoes van allerlei boeken en een kast vol kook -en bakboeken zijn we bij het eerste deel van mijn fantasy-collectie toegekomen. Ik weet dat ze enkel op genre zijn gesorteerd en niet alfabetisch. Gek genoeg werkt deze werkwijze perfect voor mij. Ik weet alleszins meteen waar welk boek staat. Deze bovenste plank bevat eigenlijk veel gewonnen exemplaren maar ook een Kringloopkoopje en aanwinsten die ik op het Boekenfestijn vond.

Mijn Harlequin / Harper Collins boeken hebben zelfs een eigen plank. Met alleen de boeken van Julie Kagawa kan ik die al voor de helft vullen. 🙂

Niet alleen mijn geliefde boeken maar ook mijn favoriete beren hebben hun eigen plekje. Aan deze verzameling is niets gewijzigd. Deze beeldjes kom je immers niet tegen zonder online op zoek te gaan en eigenlijk zijn er nog maar enkele die ik echt graag wil hebben.

Op deze plank zijn allemaal hardcovers terug te vinden. Nu ja, op ééntje na. Mijn nieuwe aanwinst – Thief of lies – vind ik zo mooi dat ik hem prominent in het zicht wilde zetten. Eerder stond Alice in Wonderland daar te pronken maar die staat nu steeds een beetje open wanneer ik hem verticaal in de kast zet. Hopelijk komt dat terug in orde nadat hij een beetje horizontaal heeft gerust. Ik voel me nu zo’n beetje een boeken-dokter of zo.

Hier kan je heel wat van mijn favorieten terugvinden. De trilogie van Deborah Harkness, de Angelfall-trilogie én niet te vergeten de Urban-boeken van Uitgeverij De Fontein. Ik vind het echt héél erg jammer dat er niet meer urban-boeken vertaald zullen worden want ik ben echt fan van dit genre.

Tja, ik plaats mijn boeken van hoog naar laag. Wanneer men boeken uit een zelfde reeks in een ander formaat publiceert mogen die dus niet langer naast elkaar staan. Ook bij de boeken uit de Magisterium-serie vind ik het nog steeds jammer dat er een nieuwe coverillustratie is gekomen. Het boek is maar ietsje kleiner dus dat is niet zo erg. De origele ontwerpen vond ik echter veel knapper en uitnodigender.

Sorry Jaye Wells! Voor jou was er geen plaats meer bij de overige urban-boeken. Misschien moet ik binnenkort toch maar eens over een nieuwe indeling beginnen nadenken. Oh ja, in deze kast staan momenteel nog 22 ongelezen boeken.

3 gedachten over “2017: Shelfies #3”

  1. Ik ga echt huilen als er niet meer urban boeken worden vertaald. Wat jammer. 🙁 Ik vind mijn boekenkast ook van groot naar klein het mooist maar ik kan het dan weer niet aan om series uit elkaar te halen. Daarom is het ook zo’n eindeloze struggle waar ik series zet die niet in dezelfde editie zijn.

    1. Echt hé! Als de volgende kast verschijnt moet je maar eens kijken naar mijn Tetris-vaardigheden op de J.R.Ward boekenplank. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.