Home Sweet Home – The Hummingbird Bakery

Titel: Home Sweet Home
Auteur: The Hummingbird Bakery
Uitgeverij: Veltman
Pagina’s: 302p.
Prijs: 17,50€
Bron: eigen collectie

De favoriete bakkerij van Engeland zet de thuisbakker in het zonnetje met inspirerende cupcakes, stapeltaarten, koekjes, cakerollen, nagerechten en zelfs wat hartigs. Van simpele koekjes voor bij de thee tot een spectaculaire verjaardagstaart – dit boek is dé reden om thuis te blijven en iets lekker te bakken.

Mijn mening:

Ik ben nog nooit in een filiaal van The Hummingbird Bakery geweest. Nope, nog geen enkele keer toch werd ik verliefd zodra ik het eerste bakboek in handen kreeg. Jarenlang heb ik cupcakes versierd met suikerpasta waarbij ik voor vrijwel iedereen een gepersonaliseerd exemplaar kon bedenken alleen ging dat decoreren me na een tijdje vervelen. De cupcakes uit deze boeken doen dat echter niet die blijven me aanspreken.

Mocht er naast Bertie Bott’s bekende snoep-winkeltje ook een patisserie te vinden zijn in Hogsmeade (voor de niet Harry Potter-fans … Ja, ik ben weer naar mijn favoriete boeken aan het verwijzen) dan zou dat er in in mijn gedachten uitzien als een Hummingbird Bakery. Niet de muggle-versie die je in Londen kan bezoeken maar een magische versie die wel even kleurrijk is maar waar toonbanken overbodig zijn omdat de vrolijke cupcakes in een spiraalvorm door de lucht zweven terwijl ze door onzichtbare handen besprinkeld worden met glitters en sprinkles.

Ok, er zijn enkele nadelen verbonden aan de recepten. Zo heb je voor sommige wel wat ingrediënten en tijd nodig en is elk recept voor 12 tot 16 cupcakes. De recepten halveren lukt de ene keer al wat beter dan de andere vermits het nogal moeilijk is om bijvoorbeeld een 1/3 theelepel in twee te splitsen. Vermits we hier thuis maar met zijn tweetjes zijn en we niet elke week een feestje op de planning hebben staan moet ik de recepten wel in een kleinere hoeveelheid bereiden. Ze mogen dan wel ontzettend lekker zijn maar ze vullen ook heel erg.

Een tweede probleem met deze boeken (ik heb ze hier immers alle drie binnen handbereik in de kast staan) is dat vrijwel elk recept me aanspreekt. Eigenlijk ben ik al blij wanneer er eens één tussen staat waarvan een bepaald ingrediënt me niet aanspreekt want ik ga nog heel veel moeten bakken wil ik ze ooit allemaal maken én proeven.

Ik hou van de eenvoud van de foto’s die tegelijkertijd een warme huiselijke sfeer uitstraalt die perfect bij het boek aansluit vermits dit boek de thuisbakkers in het zonnetje wil zetten. De recepten zijn absoluut NIET dieetvriendelijk (die van het magische filiaal uiteraard wél!) maar wel super lekker!

Een kleine selectie van de gerechten die me meteen aanspraken: Eton Mess-Cupcakes, Key Limecupcakes, Zoutekaramel-cupcakes, Cupcakes met witte chocolade en cranberries, Aardbeien Milkshake-cupcakes, Red Velvet-cakerol, Chocoladetruffelkoekjes, Blondietaart, Peren-cranberrytaart, S’more-brownies, …

Achteraan het boek kan je heel wat baktips terugvinden ivm ingrediënten, materiaal en het aanpassen van hoeveelheden. Er is ook een kort woordje uitleg over bepaalde technieken en het bewaren van je gebak. Over het bakken van cakes, cheesecakes, koekjes, macarons en cupcakes maar ook over de crèmes en hoe je deze het best kan aanbrengen op zowel klein als groot gebak. Tenslotte kan je uiteraard ook een handig register terugvinden bij de afsluiting van het boek. (Foto: cupcakes met koekjes en room)

2 gedachten over “Home Sweet Home – The Hummingbird Bakery”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.