Merry Craftmas

Ik ben nog steeds blij met mijn keuze om bij mijn blog de focus te leggen op boeken. Een lifestyle-blog zou me veel minder liggen én eigenlijk komen mijn andere interesses sowieso al af en toe aan bod op deze blog. Culinaire experimentjes bijvoorbeeld dankzij het recenseren van kookboeken, de tweewekelijkse Foto-Update of de Getest en Goedgekeurd-rubriek. Het resultaat van een creatieve bui zien jullie ook af en toe langskomen in een foto-overzicht of in een DIY-project. Ah ja, wanneer ik een boekgerelateerd item maak verdient dat uiteraard een eigen blogpost.

De afgelopen weken vermelde ik al enkele keren dat ik niet al mijn foto’s met jullie kon delen vermits ik dan een aantal mensen zou spoileren. Ondertussen heeft iedereen zijn kerst -en verjaardagscadeautjes gekregen én kan ik dus wel enkele knutselprojectjes aan jullie tonen.

Zo maakte ik voor mijn Secret Santa een boekenlegger die perfect bij de lay-out van haar blog aansluit. Voor haar maakte ik ook nog een hanger met het Witte Konijn van Alice in Wonderland én enkele andere Alice-gerelateerde bladwijzers. Al kwam er bij enkele van hen niet veel meer kijken dan wat knip -en plakwerk.

Ook Ellis kreeg een boekenlegger die bij haar blog Cinderellis past. Alleen ontdekte ik pas na het maken dat ze eigenlijk hoofdzakelijke magnetische bladwijzers gebruikt en de overige mooi bewaard in haar boekenkast. De papieren unicorn-bladwijzer die ik maakte mag ze dus samen met deze aan haar verzameling toevoegen.

Vermits ik de gewoonte heb om één van haar katten (yep, die schattigerd die soms een gastrol steelt in haar vlogs) de naam Koenicorn toe te kennen vond ik dat daar een gepersonaliseerde beker bij hoorde. 😉

Ik printte ook heel wat bladwijzers af zodat ik deze na een kleine aanpassing voor wat extra stevigheid mee kon sturen met enkele kerstkaarten.

Ook werd er opnieuw een versie van deze Don’t stop meow – boekenlegger gemaakt

en zowel deze Supernatural-bladwijzers van Sam en Dean

als eentje van Castiel

én nog enkele van het geweldige trio samen.

Het laatste dat ik maakte waren deze blauwe macarons met een vulling van witte chocoladepasta. Nu ja, het was de bedoeling dat ze blauw werden maar na het bakken leken ze eerder zeemeermin-groen.

Jammer genoeg had ik dit jaar niet echt een lijstje bijgehouden én zijn niet alle knutselwerkjes vereeuwigd op foto. Daar probeer ik volgend jaar wel aan te denken.

12 gedachten over “Merry Craftmas”

  1. Toffe boekenleggers en bladwijzers! Op wat soort papier print je die laatste?
    En ook al zijn ze niet de kleur die je wou, die macarons zien er overheerlijk uit! Njam!

    1. Dag Charlotte! Ze zijn op standaard printpapier gedrukt en vervolgens op gekleurd knutselkarton geplakt voor extra stevigheid.

    1. Voor mij is het leukste aan knutselen nog steeds dat je voor iedereen iets persoonlijks kan maken. Van versierde cupcakejes tot kaarten en boekenleggers waarin je iemands interesse kan verwerken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.